Milyen egészségügyi problémáid lehetnek a csillagjegyed szerint?

Hajlamos vagy a betegeskedésre? Vagy mindig lendületes és energikus vagy? Horoszkópunk nemcsak a párkapcsolatunk minőségéről, a legjobb és legrosszabb tulajdonságainkról, hanem az egészségügyi kockázatokról is árulkodik.

Kos:

A Kos hajlamos a migrénre és a hirtelen jelentkező fejfájásra, különösen a stresszes időszakokban. A rázós napokon érdemes olyan mozgásformával ellazulni, ami keringésjavító hatással bír: az úszás, kerékpározás vagy gyaloglás a szív- és érrendszerre is jó hatással van.

Bika:

A Bika különösen érzékeny az időjárás változásaira, a torok és a környező szervek rosszul reagálnak például a hirtelen beköszöntő hidegfrontra. Érdemes ilyenkor fokozottan ügyelni a réteges öltözködésre.

Ikrek:

Az Ikrek az az állatövi jegy, akinek a legtöbbször a vállaival, a karjaival, valamint az idegrendszerével gyűlik meg a baja. Mivel imád kommunikálni, nem árt ügyelni arra, hogy mennyi időt tölt elektromos kütyük használatával, a túl sok „pötyögés” ugyanis könnyen vezethet az idegszálak vagy az ínhüvely gyulladásához.

Rák:

Az érzékeny vízjel a mellkas és gyomor területén különlegesen érzékeny, ezért mindig figyelnie kell a hangulatváltozásaira, a megfelelő táplálkozásra és fontos, hogy megelőzze a depresszió kialakulását. Az érzelmek blokkolása nála könnyedén eredményezhet emésztési zavarokat, refluxot vagy plusz kilókat.

Oroszlán:

A csillagjegy szülötte mindig szeretne a középpontban lenni. Ha úgy érzi, az élete valamelyik területén nincs meg az egyensúly, hát-, szív- vagy vérnyomásprobléma jelentkezhet nála. A meditáció, a szeretteiről való gondoskodás jelenti számára a legjobb orvosságot.

Szűz:

A mindig aktív jegynél gyakori a rossz emésztés, ezért nem meglepő, ha más, komplikáltabb gyomorbajok is jelentkeznek. Ilyen lehet az ételallergia, a gyomorfekély kialakulása, vagy akár az irritábilis bélszindróma is. A legjobb az lenne, ha megtanulna egy kicsit lassítani. A jóga vagy a pilates lehet számára az ideális mozgásforma.

Mérleg:

Az egyensúlykereső Mérleg jobb, ha óvatosabban bánik a bőrével, és különös figyelmet szentel a veséinek és a mellékveséknek. Ha nem vigyáz, könnyen jelentkezhetnek nála emésztési problémák. Nem árt figyelnie a megfelelő folyadékbevitelre, valamint bőrének hidratálására sem.

Skorpió:

A mindent nagyon intenzíven megélő csillagjegy hajlamos a dolgok sötét oldalát látni, a sok negatív érzelem és pesszimista hozzáállás a menstruációs ciklusok alatt nála fokozottabban jelentkezik. Esetében gyakran felmerülhet hormonális probléma, sőt a cukorbetegség is felütheti a fejét. A megoldás, ha megpróbálja elűzni a negatív gondolatokat.

Nyilas:

A kalandos és szabadelvű Nyilas gyakran szenved csípőbántalmaktól, de rendszeresen problémája lehet a látásával, és a végtagjaival is. Kerülnie kéne az egészségére ártalmas dolgokat! A jegy vicces és játékos, de sokszor nagyon óvatlan, ha a saját testi épségéről van szó. Nem árt vigyázni.

Bak:

A bolygók, a csillagjegyek és a szervezetünk között igen erős kapcsolat áll fent, ami a Bak esetében ez a csontokhoz, a térdekhez, a fogakhoz és az ízületekhez kapcsolódik. Ezért nem árt ezeknek a „gyenge pontoknak” nagyobb figyelmet szentelni. Elengedhetetlen a kalciumban gazdag diéta, a vitaminok és ásványi anyagok rendszeres bevitele.

Vízöntő:

A Vízöntő leggyengébb pontjai között szerepelnek a lábai, a bokák, illetve azok megfelelő vérkeringése. A keringésjavító étrend jó kiindulópont lehet számára, hogy megszabaduljon a fájdalomtól, de fontos, hogy ezt rendszeres mozgással is kiegészítse. Ezek a területek ugyanis hajlamosak a zsibbadásra, valamint a visszérre.

Halak:

A szuperérzékeny csillagjegy gyakran panaszkodik lábfájásra, de az sem kizárt, hogy az immunrendszerével vagy a relfexeivel akadnak problémák. Érdemes lenne rendszeresen méregtelenítenie, súlygyarapodás esetén pedig jobban teszi, ha diétába kezd és megszabadul a feleslegtől.

Szöveg: D. E.

Fotó: Thinkstock

(rd.com)