Zsúfolásig megtelt termek, hangzavar és sok-sok ismeretlen ember – a legfőbb problémáinkat azonnal meg tudjuk fogalmazni, ha szóba kerülnek a csoportos edzések. Ám ez nem jelenti azt, hogy ne választhatnánk magunknak megfelelő, „magányos” mozgásformákat. Például a következőket.

sport egyedül

Futás

Általában az edzéssel töltött idő a nap azon része, amikor végre egyedül lehetünk, nem kell felvenni a telefont, elég bekészíteni a kedvenc lejátszási listánkat vagy egy hangoskönyvet, és kezdődhet is a kocogás. Ráadásul, ha a természetben futunk, még inkább csökkenthetjük a stresszt.

Otthoni torna videós segítséggel

Nagyszerű alternatíva az otthoni torna, ha nem akarjuk elhagyni a házat vagy átvenni a pizsamánkat. Ezek az edzések lehetőséget nyújtanak arra, hogy a négy fal között próbálkozzunk a legszimpatikusabb sportokkal, akár olyanokkal is, amelyek azelőtt eszünkbe sem jutottak. Zumba? Jóga? Hip-hop tánc vagy bootcamp típusú edzés? Bármelyiket választhatjuk!

Úszás

Nem sok nyugtatóbb dolog létezik annál, mint amikor a vízben vagyunk, az alacsony hatásfokú, egyéni edzésforma pedig nagyon hatékony a plusz kalóriák ellen is.

Személyi edzés

Ha mégis szükség lenne külső motivációra, érdemes személyi edző segítségét kérni, aki az adottságainknak és erőnlétünknek megfelelő terv kialakítása után támogat a hatékony edzésben. Ő azt is meg fogja érteni, ha nem igazán akarunk beszélgetni, inkább csak a saját testünkre koncentrálnánk a gyakorlatok közben.

Biciklizés

A kerékpározásban az a legjobb, hogy közben teljesen egyedül lehetünk. Hasonlóan az úszáshoz, ez a sport is alacsony hatásfokú, emiatt jó kardioedzés, miközben növeli az állóképességünket és javítja a hangulatunkat is.

A „fejhallgatós edzés”

Nem kell lemondani a profi fitneszgépek használatáról a zárkózottságunk miatt! Ha összeállítjuk a saját lejátszási listánkat, kizárólag magunkra fókuszálhatunk egy fitneszteremben is.

(popsugar.com)

Fotó: Thinkstock