A meditáció javíthat a szorongás és stressz okozta tüneteken, de többek között abban is segíthet, hogy rátaláljunk a boldogságunkra. Akkor is, ha csak 10 percünk van rá naponta.

Lazuljunk el!

Üljünk le kényelmesen egy csendes helyre, ahol senki nem zavar meg minket, és ahol kellemesen érezzük magunkat. Gyújthatunk gyertyát, sőt, halkan a zenét is bekapcsolhatjuk, ha ez segít az ellazulásban.

A boldogság tárgya

Gondoljunk egy olyan dologra, ami boldoggá tesz minket. Ez lehet az őszi természet vagy akár a gyermekünk hangja is, a lényeg, hogy érezzük, ahogy átjár minket az öröm érzése. Minden más képet próbáljunk kizárni az elménkből.

Mantra mantra hátán

Amikor a légzésünk lelassult, kezdjük el mantrázni ­– akár hangosan is –, hogy boldog leszek, egészséges leszek. A kijelentés fontos, mert ha feltételes módban beszélünk róla, kétkedést kelthetünk saját magunkban. Ismételjük meg a mantrát néhányszor, de mindvégig ügyeljünk rá, hogy a szívünkből jöjjön az érzés. Akármilyen furának tűnik elsőre, hatni fog, ha átszellemülünk.

A boldogság útja

Amint a szeretet és a boldogság érzése végigárad bennünk, képzeljük el, hogy a testünkből is kifolyik, és második bőrként körbefog minket. Amennyiben úgy könnyebb, kabátként vagy egy színes filmrétegként is gondolhatunk rá – kezdőknek sokszor egyszerűbb egy ilyen jellegű vizuális kapocs.

Gondoljunk a szeretteinkre!

A meditáció végéhez közeledve a boldogságunkat irányítsuk a szeretteink felé, gondoljunk arra, ahogyan őket is elárasztja az öröm érzése. Akár fényképet is használhatunk ehhez, ebben az esetben fókuszáljunk a fotóra és képzeljük el, amint a képen keresztül átsugárzik a jókívánságunk.

Vissza a jelenbe

Utolsó lépésként koncentráljunk megint a légzésünkre és lassanként térjünk vissza a való világba.

 

Még több lélekgyógyítással kapcsolatos témáról olvashattok a Nők Lapja Psziché magazinokban.

Szöveg: D.A.

Fotó: Thinkstock

(redonline.co.uk)