Boldogság karnyújtásnyira? 7 dolog, ami felvidít és semmibe sem kerül

Az ember boldogságra hivatott, és talán ez az egyetlen olyan cél, amire nemtől és kortól függetlenül mindenki folyamatosan áhítozik, ám sokszor rossz irányban keresgél. Szerencsére a valódi örömökért nem kell vagyonokat fizetni, és ezt összeállításunkkal részben be is bizonyítjuk.

Mindenkinek mást jelent a boldogság: van, aki anyagiakban méri, míg mások számára egy művészeti alkotás, egy kiegyensúlyozott párkapcsolat, vagy a gyerekei jelentik az örömöt. Az emberek többsége azonban valami olyan elérhetetlen dolognak képzeli a boldogságot, amiért hiába hajt, mégsem képes elérni. Holott a boldogság lehetősége minden napban ott rejtőzik, csak észre kell venni, amikor halványan felkínálkozik.

Tanulj meg lelassítani!

A modern kor egyik rákfenéje, hogy állandó rohanásra készteti az embert, arról nem is beszélve, hogy annyi információval árasztja el, amit már szinte befogadni is képtelenség. Mégis újra és újra vadássza azokat, nehogy lemaradjon valamiről. A legfontosabb dolgot ugyanakkor így is elmulasztja. Nem figyel magára, a környezetében lévőkre, ezáltal pedig azokat az apróságokat sem veszi észre, amik boldogsággal töltenék el. Épp ezért nagyon fontos, hogy megpróbáljatok lelassulni. Minden napszakban törekedjetek arra, hogy néhány percre hátradőljetek, és csak figyeljetek.

Indítsd nyugodtan a reggeleket!

A reggeleknek nagyon kiegyensúlyozott alapot ad, ha kicsivel korábban keltek, hogy mielőtt elindulna a hatalmas rohanás, legyen időtök a kanapéra kucorodva meginni az első kávétokat. Vegyetek mély levegőt, igyekezzetek ne az előttetek álló nap nehézségein gondolkodni, csak élvezzétek a pillanat nyugalmát. Amíg jó az idő, a teraszra is kiülhettek, ahonnan csendben nézhetitek, hogyan ébredezik a város.

Vissza a természetbe

A természet közelsége olyan pozitív energiákkal tölti fel az embert, amiktől sokkal kiegyensúlyozottabb, boldogabb lehet. Tegyetek egy hosszú sétát a közeli erdőben, hallgassátok a madarak csicsergését, élvezzétek, ahogy a hajatokat simogatja a szél, gyönyörködjetek a színes levelekben.

Az önazonosság mindennél fontosabb

A boldogság egyik kulcsa, hogy úgy éljétek az életeteket, ahogyan az nektek megfelel. Ne erőltessetek magatokra mások által elvárt szerepeket vagy viselkedési mintákat. Ha valamihez nincs kedvetek, egyszerűen mondjatok rá nemet.

A pozitív gondolkodás boldogít

A pozitív gondolatok szebbé tehetik a mindennapjaitokat. Ha hisztek magatokban, optimistán szemlélitek a világot, és az elkövetett hibákban is tanulási lehetőséget láttok, sokkal teljesebb életet élhettek.

Foglalkozz magaddal!

A boldogság egyik kulcsa, ha minden más feladat mellett az én-időre is figyelmet fordítotok. Jutalmazzátok meg magatokat minden nap valami aprósággal: legyen az egy pihentető fürdő, vagy fél óra a kedvenc könyvetekkel.

Gyönyörködj a körülötted lévő dolgokban!

Napközben, ha van pár szabad percetek, ne a telefonotokért nyúljatok, hanem gyönyörködjetek inkább az égen úszó fodros felhőkben, egy szép épületben, vagy a gyerekeitek játékában. Törekedjetek rá tudatosan, hogy észrevegyétek ezeket az apróságokat, a boldogság ugyanis nem egy tartós állapot, inkább egy-egy villanás, amit egészen hétköznapi dolgokból is megkaphatunk.

Fotó: Thinkstock