A Halak csillagjegy, és amit tudni kell róla

A Vízöntő hava ezennel lezárult, most a Halaké a főszerep, akik legalább annyira ismertek művészi beállítottságukról, mint álmodozó világszemléletükről.

halak-csillagjegy

Érzékenység a világra

Nincs még egy olyan emberbarát zodiákus, mint a Halak, ugyanis nem pusztán kedves az emberekkel, de mindig készen áll arra, hogy segítséget nyújtson másoknak – és ezért még köszönetet sem vár. Empatikus az ismerősökkel és ismeretlenekkel szemben, szinte intuitív módon megérzi, ha valakinek rossz napja van. Sosem ítélkezik és mindig készen áll második, harmadik vagy sokadik lehetőséget adni, még azoknak is, akik nem érdemelnék meg. A Halak művészi tehetséggel bír, akkor érzi magát elemében, ha átadhatja magát például a zenének, írásnak, alkotásnak. Talán olykor hajlamos a valóságtól elrugaszkodva élni a napjait, de ez teszi őt azzá aki, így semmiképpen sem lehet hibaként felróni ezt a tulajdonságát.

Rózsaszín szemüvegben

Javíthatatlan romantikus, aki hisz abban, hogy létezik szerelem első látásra. Nagyon mélyen tud szeretni, nem jellemző rá, hogy csapodár lenne, mi több, maga a hűség mintaszobra. Kapcsolatait – melyekben hosszú távra tervez – a gondoskodás és nagylelkűség jellemzi, bár sajnos beleeshet abba a hibába, hogy olyan dolgokat is elnéz a párjának, amiket nem kellene.

A legjobb barát

Hűséges, odaadó, megértő – a legjobb barát, akit az ember csak kívánhat magának. Nem fél kifejezni az érzéseit, és mindig úgy alakítja a beszélgetést, hogy a másik úgy érezze, törődnek vele. Családjával szemben is teljes a lojalitása, gyengéden és gondoskodóan bánik a kicsikkel és a nagyobbakkal is, mindig minden helyzetben lehet rá számítani. A kommunikáció nagyon fontos számára, azt vallja, hogy ez minden jó kapcsolat alapja.

Szorgalom célkitűzéssel párosítva

A Halak szorgos, de ahhoz, hogy jól végezze a munkáját, szüksége van egy olyan kreatív környezetre, ahol folyton inspirálódhat, és ahol nem szabnak gátat álmodozó természetének. Ha ezt a feltételt biztosítják számára, mindent megtesz, hogy a lehető legjobb munkaerő legyen, elkötelezetté válik a célok elérésében. Jó problémamegoldó hírében áll, képes ugyanis olyan szemszögből meglátni a nehézségeket, ami más csillagjegyeknek – talán a Vízöntő kivételével – nehezen megy. Pénzügyeit kettősség jellemzi: egyfelől hajlamos költekezni, máskor viszont rendkívül fukar, attól függően, hogy mire kell kiadnia.

Összességében tehát elmondható róla, hogy:

  • Erősségei közé tartozik együttérző és bölcs látásmódja, illetve művészi tehetségének kifejezésre juttatása.
  • Ami a gyengeségeit illeti: hajlamos a valóságot messziről elkerülni, és szeret a mártír szerepében tetszelegni.
  • Bár emberbarát, kedveli az egyedüllétet is, mert ekkor tudja helyre billenteni testi-lelki egyensúlyát.
  • Nem szeret a múlton rágódni, mindig az adott napnak él, és arról álmodozik, milyen jót hozhat számára.

Szöveg: D.A.

Forrás: astrology-zodiac-signs.com

Fotó: Thinkstock