Ez a munka illik hozzád a csillagjegyed szerint

Az ideális munkát megtalálni nem könnyű, hiszen mindenki másban leli örömét, de az biztos, hogy a csillagjegyek utat mutatnak, milyen irányban érdemes nézelődni.

sokkezű-férfi

Kos

Te vagy az aki, ha újdonságról van szó, azonnal elkiáltja magát: benne vagyok! Nincs olyan dolog, ami elől megfutamodnál, sőt tudatosan keresed a kihívásokat és a kockázatot. Pont emiatt az irodai munka, ahol napi 8 órában egy helyben kell ülni, nálad szóba sem jöhet, vállalkozóként, szakácsként, cukrászként azonban sikeres lehetsz. Mi több, a katonai karriert is érdemes megfontolnod, mert itt aztán kiélheted a kockázat iránti vágyaidat.

Bika

Lassan és módszeresen közelítesz meg az életedben mindent, így a munkát is, ám ez nem jelenti, hogy lassú lennél – általában mindenkit lekörözöl, mert nem kapkodod el a dolgokat, így hibákat sem vétesz. Ha ezt összeadod azzal, hogy szeretsz a zöld környezetben lenni, akkor valami olyan munkakör illik hozzád, ahol a tudásod és a hobbid egyszerre kamatoztathatod: például környezetvédőként, geológusként, netán valamilyen természet mérnökként jól érezheted magadat, de a pénzügyi területek sem állnak távol tőled.

Ikrek

Tele vagy energiával, folyton fűt a tettvágy, ezért csupa olyan állás illik hozzád, ahol folyton mozgásban lehetsz. Ha vannak tornász vagy táncos ambícióid, ezeket mindenképp érdemes folytatni, de a számítógépes programozással és az újságírással is érdemes lenne próbát tenned. Ez négy nagyon különböző terület, de te vagy az, aki hamar elunja magát, ezért az sem meglepő, ha 4-5 évente teljesen új fába vágod a fejszéd.

Rák

Akkor érzed magad biztonságban, ha látod a munkád eredményét és az ebből befolyó pénzt, ezért elsősorban a kétkezi munkák illenek hozzád. Mivel jól kijössz az emberekkel és az empátia sem áll tőled távol, egészségügyi területen, például orvosként, ápolónőként, netán életmód tanácsadóként jól érezheted magad, de a tanári pályát is érdemes megfontolnod, ebben is örömödet lelheted. Ha mindehhez még hozzáadjuk a szép dolgok iránti szenvedélyedet is, akkor lakberendezőként, asztalosként, vagy dizájnerként is megállhatod a helyedet.

Oroszlán

Elsősorban az inspirál, ha elismerik a képességeidet és a munkádat, sőt, kifejezetten élvezed, ha folyton megmutathatod, mire vagy képes. A figyelem középpontjában lenni egyet jelent azzal, hogy minél feljebb szeretnél jutni a ranglétrán, így olyan szakmák illenek hozzád, ahol ténylegesen van lehetőséged fejlődni, például értékesítőként vagy marketingesként. Mivel van drámai oldalad is, ezt is kamatoztathatod – tanárként, vagy akár előadóművészként is szép karriert futhatsz be.

Szűz

Nincs még egy olyan jegy, aki olyan erkölcsökkel rendelkezne a munkát illetően, mint a Szűz. Alázattal és odaadással dolgozol, és nem veted meg a kemény munkát sem, ezért főként olyan munkakörök között érdemes nézelődnöd, ahol ezt a képességedet megbecsülik: az egészségügyben, a közszolgálatban, netán a vendéglátásban. Komplex gondolkodásodnak hála egyébként a számokkal is nagyon jól elboldogulsz, például könyvelőként is jól érezheted magadat, de valamilyen non-profit cégnél vagy szervezetnél is kiteljesedhetsz.

Mérleg

Jól fejlett igazságérzettel rendelkezel, nem okoz számodra gondot, hogy másokért kiállj, sőt, kifejezetten élvezed, ha valaki védelmére kelhetsz, legyen az egy ember, egy állat, netán egy eszme, amiben hiszel. Ennek a képességednek köszönhetően a jogi pályán megtalálhatod a számításaidat, de pszichológusként, esetleg terapeutaként is sikeres lehetsz, hiszen jó kommunikációs képességeid mellett barátságos és figyelmes is vagy.

Skorpió

Ha valamit a fejedbe veszel, az iránt annyira szenvedélyessé és elkötelezetté válsz, hogy mások egyenesen megszállottnak tartanak. Ne törődj velük, ez a fajta hozzáállás csak keveseknek adatik meg, és bár talán kicsit maximalista vagy, legalább tényleg nincs kivetnivaló a munkádban. Ez kifejezetten jól jön az egészségügyi pályán, például sebészként. Gyors észjárásod és lényeglátásod egyébként más területen is kamatoztathatod, kutatóként, nyomozóként, vagy akár bűvészként is jól érezheted magad a bőrödben.

Nyilas

Fékezhetetlen energia van benned, képtelen vagy sokáig egy helyben maradni, ezt értsd szó szerint és képletesen is. Nem az a típus vagy, aki kibírja, ha egész nap a monitor előtt kell ülnie, szeretsz állandóan mozgásban lenni, így például fodrászként, tanárként élvezheted az életet, ugyanakkor valamilyen utazással kapcsolatos munkakört is a sajátodénak érezhetsz, stewardessként vagy idegenvezetőként is szárnyalhatsz.

Bak

Igaz rád a mondás, miszerint a jég hátán is megélsz. Kemény fából faragtak, nem rettensz meg a kihívásoktól, éppen ezért az olyan jellegű állások motiválnak igazán, ahol bizonyítani tudsz saját magadnak. Kormányzati vagy vállalati szervezet hierarchiájában kifejezetten jól érezheted magad, mert van hová továbblépned, ráadásul született vezető vagy, aki élvezi, ha irányíthat. Emellett a mechanikai érzéked is kitűnő, mérnökként és építészként is kiemelkedhetsz a társaid közül.

 Vízöntő

A pályaválasztásodban nincs helye az átlagos dolgoknak, vagy a családi hagyományoknak, mindig a szokatlant keresed, amiben a szabadságodat is megélheted. Bár kevesen szeretnének kvantumfizikusok lenni, az ehhez hasonló munkakörök – például az alternatív energiafelhasználás kutatása – nagyon is ideálisak a számodra, de kihívásként tekintesz a számítógépekre is, programozóként, hálózati mérnökként szintén megtalálhatod a számításaid. Persze ne feledkezzünk meg arról, hogy erős segíteni akarás él benned, ebből kifolyólag egy non-profit szervezetnél is úgy érezheted, hogy megtaláltad a hivatásod.

Halak

A pénz nem játszik főszerepet az életedben, tehát a munkaválasztás során sem motivál különösebben, hogy mennyit kereshetsz. Az egészségügy és a közszolgálat szféra ezért ideális számodra, hiszen itt elsősorban az empátiádra és a humorérzékedre van a legnagyobb szükség. Emellett, mint vízjegy, érdemes valamilyen víz közeli munkában is gondolkodnod, akár hajózási vagy életmentő céllal, mert ahol víz van, ott te biztosan jól érzed magadat. Művészi ambícióidat se vágd el, a zene, a festés, netán az írás mind olyan számodra, mint valamiféle lelki táplálék – kell ahhoz, hogy önmagad lehess.

Szöveg: D. A.

Fotó: Thinkstock