Te hogyan bánsz a pénzzel? Tudd meg a csillagjegyed alapján!

Van, aki két kézzel szórja, van, aki a fogához veri a pénzt. Egy biztos: a csillagok megmutatják, ki hogyan bánik vele.

penz_csillagjegy

KOS

Szinte kifolyik a kezedből a pénz, ami akkor üt vissza, amikor nehéz vagy katasztrofálisnak mondható helyzet alakul ki. Amikor a tartalékokhoz kellene nyúlni, akkor úgy érezheted, mintha a fogadat húznák. Ahelyett, hogy megfognád a pénzt, csak magadra gondolsz, és ennek megfelelően cselekszel.

BIKA

A világot két részre osztod: az egyik kategóriába tartoznak azok, akiknek van pénze, a másik pedig akiknek nincs. Az állatöv legtakarékosabb jegye a tiéd, szeretsz érzéki dolgokra költeni. Megnyílik a pénztárcád, ha különleges termékekkel dobhatod fel a lakást.

IKREK

Úgy gondolod, a pénz arra van, hogy elköltsd. Szívesen adsz ki olyasmire, amivel elsősorban önmagadnak – és csak ezután másoknak – örömet szerezhetsz. Jó üzleti érzéked van, ügyesen meg tudod ítélni, mikor mibe kellene fektetni, mi éri meg az árát, vagy növeli majd az értékét.

RÁK

Hiszel a gyors meggazdagodásban, így aztán nem lehet azon csodálkozni, ha csalók és bűnözők áldozatává válasz, akik könnyedén rángatnak bele a pénzügyi spekulációkba. Ha a családról van szó, akkor nem számít a pénz, még a tartalékokhoz is bátran hozzányúlsz.

OROSZLÁN

Anyagilag az állatöv legsikeresebb jegye a tiéd. Ugyanakkor nagyvonalú, tékozló vagy, és szívesen vásárolsz ajándékokat. Ám ha krízishelyzet üt be, akkor kicsinyessé válhatsz. Mindig megnézed mire költs, már-már fogadhoz vered a garast.

SZŰZ

Te vagy az egyetlen az állatövben, aki meg tudod különböztetni a hasznost a haszontalantól. Fürge észjárás jellemez, ha pénzről, üzletről van szó. Szeretsz anyagilag független lenni, rémesen spórolós vagy, és fontos, hogy a pénz szempontjából biztonságban érezd magad. Képes vagy minden forinton vitatkozni partnereddel.

MÉRLEG

Imádod a szépet, elvarázsol a luxus. Ha nem vásárolhatsz, úgy érzed, nincs is miért élni. Életed a shopingolás nélkül örömtelen. Egyszerűen képtelenség takarékoskodásra bírni téged, ha mégis erőlteti bárki, boldogtalanná válhatsz.

SKORPIÓ

Az állatöv megszállott takarékoskodója vagy, állandóan attól félsz, hogy újra beüt a pénzügyi válság, a bankok lehúzzák a rolót, és nem tudsz majd a megtakarításodhoz jutni. Fanatikus pesszimizmus jellemez, tiszta szívből utálsz költekezni. Minden kiadást megvitatsz: igen alapos okkal adsz csak ki pénzt a kezedből.

NYILAS

Szereted szórni a pénzt, mindig olyasmire vágysz, amivel lekörözheted akár a szomszédod, akár a kollégád. A külsőségek rendkívül fontosak számodra, még akkor is, ha erődet meghaladóan kell érte fizetni. Csak akkor lehet takarékoskodásra bírni, ha leülnek és közösen megbeszélik veled a jövőbeli terveket: mire kell kiadni, hogyan kell spórolni.

BAK

Ha pénzről van szó, akkor csupa aggodalom vagy, foggal-körömmel ragaszkodsz ahhoz, amit megszereztél. Képben vagy, ha akciós vagy kuponos vásárlásról van szó. Leginkább csak ilyen alkalmakkor vásárolsz, de még így is nehezedre esik pénzt kiadni.

VÍZÖNTŐ

A pénz könnyen jön, és könnyen megy. Számodra a forintok félretétele nem egyeztethető össze azzal a szabadsággal, mit magadnak kívánsz. Akkor bírhatnak némi takarékoskodásra, ha együtt döntenek veled a vásárlásról, mert ilyenkor a másik józanságának hatására talán nem tapsolod el mindene az utolsó fillérig.

HALAK

Pénzügyekben a lábad alatt bizonytalan, ingoványos a talaj. Tudsz ugyan takarékoskodni, de nagyon jó oknak kell lenni, hogy miért is ne adj ki semennyit semmire. Ha befektetésről van szó, akkor igen könnyű befolyásolni, és a gyors meggazdagodás reményében nagyobb összeget is feláldozol. Így aztán gyakran csalók áldozatává válsz.

A cikk a Nők Lapja Ezotéria 2014/6. számában jelent meg.