Az Oroszlán pont olyan, mint a mesében az állatok királya: félelmet nem ismerő, kissé arrogáns, de egyébként nagyon jószívű.

A dzsungel királya

Az Oroszlán született vezető. Arra hivatott, hogy dominanciájával és magabiztos, bár sokszor drámai kiállásával a „dzsungel királyává” válhasson. Hihetetlen erővel bír, egyszerűen lehengerli a környezetét, ennek ellenére az önzést még hírből sem ismeri. Nagylelkű és kedves, szeret nagyokat nevetni – a problémáknak is próbálja mindig a jó oldalát nézni.

A félelem szó nem szerepel a szótárában, bármit megtesz azért, hogy a kitűzött céljait elérje, bár ez olykor előhozhatja az agresszívabb oldalát is. Mivel a személyes vagyonához és státuszához való viszonya elég laza ­– mondhatnánk, hogy naiv –, ezért könnyen kihasználják. Az Oroszlán egyébként fontosnak tartja az állandó önvizsgálatot, folyamatosan próbál jobb és sokszínűbb emberré válni.

Az érem két oldala

Az Oroszlánt a szerelemben kettősség jellemzi. Egyrészt fontos számára, hogy számíthasson a kedvesére, ugyanakkor a függetlenségét nem szereti feladni, az önkifejezés és a szabad gondolkozás a lételeme. Ezt a fajta szabadságot az érzelmek terén is alkalmazza, nagyon nyílt, sőt kifejezetten szereti a nagy jeleneteket, ahol kimutathatja a szeretetét a választottja iránt. Bár szeret kalandokba bocsátkozni, ha valaki meghódítja a szívét, ahhoz a végletekig hűséges. Mellette nem lehet unatkozni, energikus és mindig tud valami újat adni a kapcsolataiban.

A társaság lelke

Igazi társasági ember, aki szeret a középpontban lenni, ugyanakkor egyáltalán nem önző: nagylelkű és lojális barát, akire mindig lehet számítani. Mégis kevés közeli barátja van, mert csak kevesen képesek azt a fajta energiát elfogadni és megérteni, amit az Oroszlánban él. A családját mindennél jobban szereti, ő az, aki az éjszaka közepén is rohan, ha a segítségére van szükség. Büszke a gyökereire és szívesen dicsekszik a családtagjaival.

Felelősség és felelőtlenség

Ami a munkát illeti, az Oroszlán rendkívül ambiciózus és optimista, rengeteg időt tölt azzal, hogy a munkáját a lehető legjobban végezze el. Nem szereti, ha irányítják, a vezér szerepében azonban annál jobban érzi magát. Gyorsan és könnyen keres pénzt, de nem érdeklik az anyagiak, sok barátnak nyújtja oda a tárcáját, ha szükségét érzi – ennek köszönhetően sokszor kihasználják.

Összességében elmondható róla, hogy…

  • Nagylelkű, melegszívű, kedves és vicces, vagyis szerethető természete van.
  • Gyengeségei közé tartozik, hogy makacs és arrogáns.
  • Társasági emberként imád szórakozni, színházba, moziba, kiállításokra járni – a drága dolgokhoz egyébként különösen vonzódik.
  • Nem szereti, ha figyelmen kívül hagyják, ha nem úgy kezelik, mintha ő lenne az élet császára.

Szöveg: D.A.

Fotó: Thinkstock

(astrology-zodiac-signs.com)