Míg egyesek felhőtlenül tudnak a legrosszabb viccen is nevetni, mások képtelenek a szájukat mosolyra húzni. Most kiderül, hogy a különböző csillagjegyek miként reagálnak a vicces dolgokra.

nevető-ujjak

Kos:

Sokszor nevetsz, teljesen el tudod engedni magad. Szeretnek téged, mert a gyenge vicceiden is nagyokat lehet hahotázni. Még egy egyszerű tévékomédia is „mosolykönnyekre” fakaszt. Jól tudsz saját magadon nevetni, de ha ezt más teszi, könnyen megsértődsz.

Bika:

Alapvetően vidám, optimista, társasági ember vagy, nincs sokra szükséged ahhoz, hogy kacagj. A komédiákon épp úgy tudsz derülni, mint a celebek, sztárok viccein. Önirónia dolgában azonban nem állsz a helyzet magaslatán: mélyen meg tudsz bántódni, ha te vagy a humor céltáblája.

Ikrek:

Az aktuális vicceken ritkán tudsz nevetni, viszont kedveled a kabarét. A mellbevágó szatíra nem csak mosolyt csal az arcodra, hanem szívből tudsz rajta hahotázni. Igazi poéngyilkos vagy, és ha lelövöd a csattanót, azon – pontosabban a viccmesélő bosszúságán – szintén jól tudsz mulatni.

Rák:

Akkor nevetsz, amikor mások nem, illetve olykor csak a viccmesélő iránti együttérzés fakaszt kacajra. Te aztán soha nem mondod meg másoknak, ha a viccüket már korábban elsütötték, sőt azt sem, ha sokadszor hallod ugyanazt. A békesség kedvéért, illetve, hogy ne vedd el a partnered kedvét, inkább hallgatsz és csak akkor nevetsz, amikor kell.

Oroszlán:

Az állatöv leghangosabban kacagó jegye vagy, aki éppen úgy tud mulatni a saját viccein, mint másokén. Imádod az anekdotákat, hálás közönség vagy, a legapróbb humorbonbonon is szívből tudsz nevetni. Ám aki rajtad nevet, az kemény ellenségre tehet szert.

Szűz:

Ha viccről van szó, akkor kétféle Szüzet különböztethetünk meg. Az egyik akkor nevet, amikor a partnere, és mindegy, hogy milyen a vicc. A Szüzek másik fele inkább a fekete vagy angol humort kedveli. Összességében azonban igaz, hogy könnyen megsértődsz, ezért nem nagyon jön be neked, ha rajtad viccelődnek.

Mérleg:

Az állatöv legudvariasabb nevetője címet te kapnád, ugyanis akkor is mosolyogsz, ha unalmas poén hangzik el. Alapvetően visszafogott vagy, ki nem állhatod a primitív, szőke nős vicceket. Annyira a véredben van a diplomácia, hogy nem engeded meg magadnak a másokon való élcelődést, mert nem akarsz senkit megbántani.

Skorpió:

Nevetésedbe mindig vegyül némi cinizmus. Érdekes, hogy a humoristák többsége és legjobbjai a Skorpió jegy szülöttei. Nálad senki nem érti jobban a viccek mögötti tartalmat. Imádod a fekete humort, könnyedén kifigurázod önmagadat, de az már kevésbé tetszik, ha mások is ugyanezt teszik veled.

Nyilas:

Gyakran derülsz mások gyengeségein, de nem azért, mert bántani akarnád őket, vagy mert ellenséges lennél velük szemben. Egyszerűen csak kitör belőled a nevetés. Hibád, hogy ha valaki peches, szorult helyzetbe kerül, azt is ki tudod kacagni, méghozzá szemtől szemben, mert nem gondolod, hogy ezzel fájdalmat okozhatsz.

Bak:

A humoros, kedves történet vagy a viccesen elsütött poén általában jóízű nevetést vált ki belőled. Sohasem mulatsz azonban mások kárán, és a fekete humort sem díjazod. Ha saját magadról van szó, akkor viszont zokon veszed, ha rajtad mulatnak.

Vízöntő:

Fantasztikus viccmesélő, briliáns elme vagy, aki lazán, humorral vegyítve tudod előadni a történeteket. Amilyen jól tudsz nevetni, olyan nehéz téged megnevettetni. Azon pedig vérig sértődsz, ha te állsz a viccelődés középpontjában.

Halak:

A poént nehezen ismered fel, ráadásul gyorsan elunod magad, ami azért hiba, mert még mielőtt a mesélő a vicc végére érne, te már ásítozol. Halakként kedveled az élet szülte komikus helyzeteket, ahol az emberek gyengéin, hibáin lehet derülni.

Az összeállítás eredetileg a Nők Lapja Ezotéria 2015/2. számában jelent meg.

Fotó: Thinkstock