A Mérleg csillagjegy életét három nagyon fontos tényező határozza meg: a béke, a harmónia és az emberek. Ezek nélkül nem tud élni.

Békében és egyensúlyban

A Mérleg békés, tisztességes és gyűlöli a magányt. Fontos számára, hogy állandóan emberek vegyék körül, egyrészt, mert kommunikatív típus, másrészt, mert őket használja arra, hogy képet kapjon önmagáról. Üldözi az igazságtalanságot és egyenlőtlenséget, arra törekszik, hogy a saját életét is eszerint élje. Bár a konfliktusokat, ha teheti, messziről elkerüli, a tisztességtelenség mellett nem tud szó nélkül elmenni.

A csillagjegy szülöttének fontosak a mentális ingerek: egy jó könyvnek, egy mély eszmecserének nem tud ellenállni, de a művészetek is nagy hatással vannak rá. Annak ellenére, hogy nagyon nehezen képes döntéseket hozni, ha valamiről van saját véleménye, attól szinte lehetetlen eltéríteni. Érdeklődik a spiritualitás iránt, mert szerinte ez is fontos szerepet játszik a harmónia megteremtésében.

Harmónia a szerelemben

Ha szerelemről van szó, a Mérleg életében a béke és a harmónia kialakítása az elsődleges feladat. Fontos számára, hogy kompatibilis legyen a partnerével, hogy egy hullámhosszon mozogjon vele, enélkül nem tud elköteleződni. Mély kapcsolatot keres, amelyben hosszú távra tervezhet, emellett fontos számára az intimitás, a szerelem és vágyakozás kimutatása.

Szociális személyiség

A Mérleg közösségi ember, szeret a figyelem középpontjában lenni, ám ha barátokról van szó, sokszor túl magasak az elvárásai és nehezen lehet elnyerni a bizalmát. Akinek azonban sikerül, azzal szemben rendkívül figyelmes: mindig nyitva tartja a fülét mások problémáira, és szívesen látja el tanácsokkal az arra szorulókat. A családját illetően kerüli a konfliktusokat, hajlamos meghunyászkodni, csakhogy elkerülje a vitát és a konfrontációt.

A munkához való hozzáállás

A csillagjegy szülötte szereti a munkáját, de nem munkamániás. Törekszik arra, hogy egyensúlyban tartsa a karrierjét és a magánéletét, emiatt képes akár jól jövedelmező feladatokat is visszautasítani. Keményen dolgozik, harcol azért, amiben hisz, ugyanakkor nagyon igazságos, ezért jó vezető válhat belőle. Meggyőző erejének és lojalitásának köszönhetően könnyen a főnök kedvencévé válhat. Pénzügyi döntések terén nagyon megfontolt, remekül tud gazdálkodni a bevételeivel és mindig van spórolt pénze.

Összességében elmondható róla, hogy:

  • Együttműködő, nagyon tisztességes és mindenkihez van egy jó szava
  • Gyengeségei közé tartozik, hogy nem képes kiállni önmagáért és döntésképtelenségének köszönhetően sokszor lemarad lehetőségekről
  • Szívesen osztja meg másokkal azt, amije van
  • Nem szereti az erőszakot, az igazságtalanságot, illetve a szóbeli agressziót

Szöveg: D.A.

Fotó: Thinkstock

(astrology-zodiac-signs.com)