A Skorpió szenvedélyes természete messze földön legendás, holott valójában elég nehezen nyílik meg embertársai előtt, és ezért nehezen is teremt kapcsolatokat.

Találékony természet

A jegy szülötte szenvedélyes és határozott, a magánéletben és a munkában is kiáll a maga igazáért. Mindent megtesz, hogy törekvései valóra váljanak, ehhez találékony természete is nagyban hozzáárul. Ő az, aki a jég hátán is képes megélni, szinte nincs olyan élethelyzet, amiből ne vágná ki magát. Igazságérzete legendás, ha egyenlőtlenséget vagy hazugságot tapasztal, azonnal igyekszik véget vetni neki. Impulzív természetének köszönhetően nagyon erősen befolyásolják az érzelmei, de a külvilág számára hűvösnek és titokzatosnak tűnhet, ugyanis nehezen nyílik meg mások előtt. Megbízhatósága és lojalitása legendás – a legjobb titoktartó a zodiákusok között. A tiszteletlenséget semmilyen esetben sem tolerálja.

Szerelem és távolságtartás

A Skorpió az állatöv legérzékibb jegye. Rendkívül szenvedélyes típus, az intimitás nagyon fontos szerepet játszik a kapcsolataiban. Elkötelezett és hűséges személyiség, aki szinte sosem csalná meg a párját, ugyanakkor nehezen bonyolódik kapcsolatba, mert bizalmatlan másokkal szemben.

Első a család

A csillagjegy családi és baráti kapcsolatait a becsületesség jellemzi. Elkötelezett, ha a hozzá közel állókról van szó, képes bármit megtenni, csakhogy a szerettei kedvében járjon. Intelligenciájának köszönhetően mágnesként vonzza az embereket, ám kevés igazán közeli barátja van, mert nehezen nyílik meg. Ritkán tesz különbséget barátok és család között, ugyanis ha valakit elfogad, arra tulajdonképpen családtagként tekint.

Az ügyes pénzkezelő

Az anyagiakat illetően a Skorpióról bárki példát vehetne. Fantasztikus érzéke van a pénz megteremtéséhez és kezeléséhez is, sőt, a spórolás sem áll távol tőle. Persze annak érdekében, hogy tele legyen az erszénye, sokat is tesz. Rendkívüli elszántsággal dolgozik, és ha kitűz maga elé egy célt, azt el is éri. Emberségességének köszönhetően nagyon jó vezető válhat belőle, viszont soha nem keveri össze az üzletet a barátsággal.

Összességében elmondható róla, hogy:

  • Erős, bátor, szenvedélyes és igaz barát
  • Ugyanakkor rendkívül makacs, ami – sajnos – bizalmatlansággal is párosul
  • Fontos számára az igazság, mindig, mindenhol ezt keresi
  • Nem szívleli a diszkriminációt és azt, ha valakit nem tud kiismerni

 

Szöveg: D.A.

Fotó: Thinkstock

(astrology-zodiac-signs.com)