A Szűz sosem tér le a helyes ösvényről: becsületes, igaz és mindig kiáll azokért, akik rászorulnak. És a legszebb az egészben, hogy cserébe nem vár semmit.

Részletes világnézet

A Szűz az állatöv legmegbízhatóbb jegye, ugyanis annyira aprólékosan szemléli a világot, hogy csak ritkán hibázik. Ez a fajta megközelítés sokak szemében túlzottan is racionálissá teszi a jegy szülöttét, pedig erről szó sincs, csak ritkán nyílik meg annyira a külső szemlélők számára, hogy más tulajdonságait is felfedezzék. Erős karaktere és szervezettsége nem engedi, hogy káosz alakuljon ki az életében, ám ez sokszor a spontaneitás kárára történik. Mivel megfelelési kényszere van, ráadásul könnyen elakad a részletekben, ezért hajlamos az aggódásra.

Missziójának tekinti, hogy másokon segítsen, hogy gondoskodjon a környezetéről. Fontos számára az igazságosság, a ferdítést ki nem állhatja, ugyanakkor képes a megbocsátásra anélkül, hogy ítélkezne. Talán ezért is fordulnak hozzá sokan tanácsért.

Régimódi szerelem

A Szűz számára fontos a szerelem. Kapcsolataiban a stabilitást, a megbízhatóságot keresi, nem jellemző rá, hogy alkalmi viszonyokba bonyolódna. Mély érzésű és törődő, ugyanakkor ezt a párjától is elvárja, csak akkor képes a boldogságra, ha érzelmi biztonságban tudja magát. Nem könnyű azonban elnyerni a szívét, lassú és türelmes udvarlásra van szükség ahhoz, hogy egyáltalán esélyt adjon a „kérőknek”.

Akire mindig lehet számítani

A csillagjegy szülötte remek tanácsadó, a család és a barátok is gyakran hozzá fordulnak, ha útmutatásra van szükségük. Mindez annak köszönhető, hogy nagyon jól ismeri a számára fontos embereket, nem hisz a felületes kapcsolatokban. Ami a neveltetését illeti: a Szűz megérti a hagyományt és a felelősség fontosságát, így rengeteg figyelmet szentel a családjának, különösen az időseknek és betegeknek.

A tökéletes munkaerő

Praktikusság, analitikus szemlélet és kemény munka. Ez a három jelző pontosan leírja, hogy a jegy szülötte milyen a munkahelyen. A zodiákus folyton a tökéletességre törekszik, képes a legapróbb részleteket is betéve tudni, pont ezért a főnökei mindig tudják, hogy lehet számítani rá. Ezt a fajta lojalitást azonban könnyen kihasználhatják, így nem árt résen lennie. Ami az anyagi helyzetét illeti: nem szórja a pénzt, sőt, nagyon is takarékos, szinte alig költ magára. Nem híve az irracionális kiadásoknak, folyton retteg tőle, hogy az a pénz másnap hiányozni fog, ezért ritkán költ bármi olyanra, ami pusztán a kedvtelését szolgálná.

Összességében elmondható róla, hogy…

  • Lojális, szorgalmas és kedves
  • Ugyanakkor folyton aggódik, ráadásul kritikus szemmel vizsgálja saját magát
  • Szereti a természet adta szépségeket, a jó ételeket, az embereket és az állatokat is
  • Ellenben ki nem állhatja a durvaságot és azt, ha valaki elvárja a segítségét, anélkül, hogy kérné

Szöveg: D.A.

Fotó: Thinkstock

(astrology-zodiac-signs.com)