A Bika makacs és realista, de a legtöbb csillagjeggyel nagyon jól megtalálja a közös hangot - ez az egyik legjobb tulajdonsága.

Bika és Kos

Amíg a Kos a mának él, addig a Bika óvatos duhaj, nem cselekszik felindulásból és nem jellemző rá a kapkodás sem. Ez önmagában is ellentétek forrása lehet kettejük között, de a Kos előszeretettel alkalmazza az én megmondtam attitűdöt, ami a hosszútávon a viszonyuk elmérgesedéséhez vezethet.

Bika és Bika

A Bika praktikus és megbízható, amit a társától is elvár, így a saját csillagjegyében születettekkel nagyon harmonikus kapcsolatot alakíthat ki. Ezeket a viszonyokat a stabilitás és a hedonizmus jellemzi: a Bikák nagyon értenek hozzá, hogyan lehet az életet úgy igazából kiélvezni.

Bika és Ikrek

A Bika tiszteli az Ikrek szellemiségét és intelligenciáját, ugyanakkor zavarhatja az Ikrek határozatlansága és elköteleződésre való képtelensége. Ennek ellenére jó párost alkothatnak, csupán arra van szükség, hogy az Ikrek tiszteletben tartsa a Bika magányos elvonulásra való igényét – a csillagjegy szülöttje olykor szeret magában útra kelni.

Bika és Rák

A Bika és a Rák egyaránt nagyra értékeli az élet élvezetét, ráadásul mindketten fontosnak tartják a családi és baráti kapcsolatokat. Elkötelezettek egymás és a hozzájuk közelállók iránt, sőt, szeretnek gondoskodni ezekről az emberekről. Kapcsolatukat a szelídség és gyengédség jellemzi: a Bika gyakorlatias látásmódja jól kiegészíti a Rák élethez való hozzáállását.

Bika és Oroszlán

Azt gondolhatnánk, hogy két ilyen erős akaratú és sokszor makacs csillagjegyű ember nem fér meg egymás mellett, de az igazság az, hogy a kapcsolatukat az azonos affinitás ellenére is stabilitás és hűség jellemzi. Mivel mindketten tisztában vannak az erőviszonyokkal, ez nem állhat közéjük, a Bika rugalmatlansága és magányra való szükséglete azonban problémát jelenthet a társaságot kedvelő Oroszlánnak.

Bika és Szűz

A Bika praktikus életszemlélete a Szűzre is jellemző, ami miatt a duójuk a munkában illetve a párkapcsolatban is nagyon harmonikus és hatékony lehet. Egy hullámhosszon mozognak, hasonlóan vélekednek az életről, sőt, a Bika érzelmi stabilitása megnyugtatóan hathat a hangulatembernek kikiáltott Szűzre.

Bika és Mérleg

A Bika és a Mérleg kapcsolata egysíkú, ugyanis konfliktuskerülő jegyekről van szó – ez azonban nem azonos az unalommal! Sokkal inkább arról van szó, hogy nem a végletek megélésében látják a kapcsolatuk fejlődését. Persze van olyan, amiben nem értenek egyet – a Bika kevésbé társaságorientált személyiség, mint a Mérleg –, de ez jellemzően nem szokott közéjük állni.

Bika és Skorpió

Intellektuális és fizikai értelemben is intenzív vonzódás van a Bika és Skorpió között, de könnyen közéjük állhat a féltékenység, ugyanis mindketten birtokolni akarják a másikat. Mindennek tetejébe egyikük sem szeret kompromisszumot kötni, sőt az őszinte kommunikáció sem erősségük, ami sok félreértéshez vezethet.

Bika és Nyilas

A Bikában és a Nyilasban az égvilágon semmi közös nincs, viszont sokat tanulhatnak egymástól – részben ez az oka, hogy remekül megférnek egymás mellett. A Nyilas sokszínű világlátása jó hatással lehet a praktikus szemléletű Bikára, ugyanakkor a Bika földhözragadtsága segíthet a szabad szellemű Nyilasnak abban, hogy ne rugaszkodjon el túlzottan a valóságtól.

Bika és Bak

A józan ész megtestesülése köszön vissza a Bika és a Bak természetéből. Mindketten túlzottan alaposak, emiatt visszafogják egymást. Sőt, ha túl sokat időznek egymás társaságában, hosszú távon túlzottan konzervatívvá válhatnak, ami miatt pont az vész el a kapcsolatukból, ami igazán számít: a szórakozás és az élvezet.

Bika és Vízöntő

Szinte semmi közös nincs a Bikában és a Vízöntőben, mi több, annyira eltérő a világszemléletük, hogy képtelenek egymáshoz alkalmazkodni. A Bika gyakorlatias, egyszerű és makacsul ragaszkodik a tradícióhoz, ellenben a Vízöntő szabad szellemű, bonyolult lelkivilágú és ki nem állhatja a hagyományokat, mindig az újdonságot keresi. Egyszóval: összeférhetetlenek.

Bika és Halak

A Halak nagyra értékeli a Bika állandóságát és megbízhatóságát, míg a Bikát elvarázsolja a Halak szelídsége, kedvessége és szimpatikus megjelenése. Ugyanakkor van egy nagy különbség, ami kettejük közé állhat, ez pedig a Bika racionális természete, ami szöges ellentétben áll a Halak intuitív, érzékeny és kicsit sem racionális lelkivilágával.

Szöveg: D.A.

Forrás: cafeastrology.com

Fotó: Thinkstock