Az előző hónap sztárja az energikus Kos volt, most azonban a nyugodtabb, gyakorlatiasabb Bika lép színre – méghozzá nem is akármilyen stílusérzékkel.

Gyakorlatias hozzáállás

Ritka, hogy a gyakorlatiasság megalapozott gondolkodással is párosul, de a Bika személyiségében egyesül ez a két tulajdonság. Elkötelezett a céljaival és az emberekkel szemben, addig nem adja fel, amit eltervezett, míg megelégedettséget nem érez. Nem szereti a hirtelen változásokat, olyankor úgy érzi, kicsúszik a lába alól a talaj. Mivel uralkodó bolygója a Vénusz, azaz a szépség bolygója, imádja a luxusholmikat, az anyagiak sokat jelentenek számára. Igazi hedonista, aki nem sajnálja a pénzt, ha az élet élvezeteiről van szó, de az is igaz, hogy nem szórja meggondolatlanul a pénzt. A kritikát rosszul viseli, ha valaki megjegyzést tesz rá, képes akár hónapokig magában hordozni a tüskét.

Társ a gondolkodásban is

A Bika számára a szerelemben az érzelmek mellett a közös gondolkodásmód is fontos. Olyan partner mellett érzi jól magát, aki ugyanazokat az értékeket képviseli, mint ő maga, de emellett fontosnak tartja, hogy a családja elvárásainak is megfeleljen a választottja. Egyébként kezdeményező a szerelemben, sőt, szeret irányítani, ez az érzelmeire is igaz: néha annyira kontrollálja őket, hogy nem lehet tudni, hányadán áll vele az ember.

Hűség a végsőkig

A Bika rendkívül hűséges barát és családtag, ráadásul képes olyan bizalmas környezetet teremteni maga körül, amit senki más. Nem az a fajta, aki másokat cserbenhagy, ha valakit a barátjává fogad, akkor még a nehéz időkben is mellette áll. Mivel imádja a gyerekeket, ezért általában ő a család és a barátok állandó bébicsősze – szerencsére elég megbízható ahhoz, hogy ekkora felelősséggel ruházzák fel.

Pénzért cserébe precíz munka

Szereti a pénzt, de keményen meg is dolgozik azért, hogy legyen mit elköltenie. Szorgalmas, türelmes és alapos, ugyanakkor nagyon hatékonyan végzi a munkáját, ezért is kerülhet hamar vezető pozícióba. Bár értékeli a luxusholmikat, előrébb való számára az öngondoskodás, azaz nem költ évente új mobilra, ha nem tud közben a nyugdíjas éveire félretenni.

Összességében elmondható róla, hogy

  • Erősségei közé tartozik a praktikus gondolkodás, a megbízhatóság és a felelősségteljes viselkedés.
  • Nem kompromisszumképes, makacson ragaszkodik a saját elképzeléseihez.
  • A művészetek és a szép tárgyak csábításának nem tud ellenállni.
  • Ha bármilyen bizonytalanság lép fel az életében, máris bepánikol.

Szöveg: D.A.

Forrás: astrology-zodiac-signs.com

Fotó: Thinkstock