A Kos önfejű, szabad lelkű csillagjegy, aki szereti saját magát előtérbe helyezni, ezért emberi kapcsolatai nem minden esetben kiegyensúlyozottak.

Kos és Kos

A Kos alapvetően egy független zodiákus, aki nem tűr beleszólást az életébe – valószínűleg ez az oka, hogy jól kijön a saját csillagjegyében született személyekkel. Tiszteli a másik autonómiáját, sőt, támogatja is, de csak addig, amíg a saját kiteljesedésén és egóján nem esik csorba – ez párkapcsolati szempontból nem feltétlenül előnyös.

Kos és Bika

A különböző értékítélet miatt a Kos és a Bika kapcsolata korántsem kiegyensúlyozott. Míg a Kos a most embere, a Bika sokkal óvatosabb, tovább emészti a dolgokat, mielőtt lépne. Persze ez még nem lenne probléma, de a Kos hajlamos az én megmondtam attitűdöt alkalmazni ezekben a szituációkban, ami kettejük viszonyának elmérgesedését okozhatja.

Kos és Ikrek

A mondás szerint két dudás egy csárdában nem fér meg, de a Kos és Ikrek hasonlósága akár gyümölcsöző kapcsolatot is szülhet. Mindketten élvezik a függetlenséget, az életet, jobban érdekli őket a jelen, mint a múlt, ezért kiegészítik egymást. Az egyetlen, amin barátságuk vagy párkapcsolatuk elbukhat a türelmetlenség, ami mindkét zodiákus esetében olykor tapintatlansággal is párosul.

Kos és Rák

A Kos a családi és baráti kapcsolatokat sokszor fojtogatónak találja, a Ráknak viszont ez a lételeme, számára az első a család. Az ellentétes hozzáállás miatt párkapcsolatban nem feltétlenül alkotnak jó párost, viszont barátként tökéletesen kiegészíthetik egymást. A Rák érzelmei a közömbös és olykor személytelen Kosra jó hatással vannak – bár ez fordítva is gyakran bizonyul hasznosnak.

Kos és Oroszlán

Lelkesek, hevesek, intenzívek: a Kos és az Oroszlán a maga nemében két nagyon erős akaratú jegy, de ez nem feltétlenül jelent hátrányt a viszonyukra nézve. Véleménykülönbség könnyen adódhat közöttük, de alapvetően azonos természetük miatt hamar ráhangolódhatnak egymásra, még a párkapcsolatban is.

Kos és Szűz

A Kos az impulzus és intuíció a jegye, míg a Szűz az alapos tanulmányozásé, de pont ez teszi őket annyira összeszokott párossá. A különbségeikből fakadóan sokat tanulhatnak a másiktól, mindezt anélkül, hogy vita lenne közöttük. A Kos elfogadóan viszonyul a Szűz elemző természetéhez, a Szűz pedig a Kos hatására spontánabbá válik döntéshelyzetben.

Kos és Mérleg

Bármiről legyen szó, a Mérleg az érem mindkét oldalát nézi, ellenben a Kos sajnos hajlamos arra, hogy egyoldalúan szemlélje a helyzetet. Az alapvető személyiség ellentét miatt a két jegy képtelen kompromisszumra jutni, ami párkapcsolat és munkakapcsolat terén nem túl előnyös, de olykor még a társas kapcsolatokban is fennakadást okozhat.

Kos és Skorpió

Intenzitás, szenvedély, vágy: érzelmileg a két zodiákus annyira egy hullámhosszon mozog, hogy éppen csak nem gyújtanak fel maguk körül mindent. Amennyire hasznos ez a kapcsolatuk szempontjából, annyira veszélyes is lehet, mert az érzelmek túlcsordulása konfliktusba torkollhat – végtére is a düh és az agresszió ugyanabból az ősi ösztönből fakad, mint a vágy.

Kos és Nyilas

Ha a Kos kapcsolatait nézzük, akkor egyértelműen kijelenthető, hogy a Nyilas számára az ideális partner. Mindketten lelkesek, kalandvágyóak, túláradó energiával inspirálják egymást. Ugyanakkor a Nyilas jól tudja tolerálni a Kos versenyszellemét, és pontosan érzi azt is, mikor van szüksége szabadságra, így nem érzik fojtogatónak egymás társaságát.

Kos és Bak

Bár mindketten aktív és motivált személyiségek, az életfelfogásuk nagyban különbözik. Amíg a Kos a kreativitását használja a céljai eléréshez, addig a Bak szereti a már megtervezett, stabil utat választani az előrébbjutáshoz. Ez a konzervatív hozzáállás a Kost arra motiválja, hogy bátorítást adjon a Baknak, cserébe ő profitál a Bak irányítástudatából.

Kos és Vízöntő

Két független, temperamentumos lélek, akik a hagyományos értelemben vett értékeket nem feltétlenül tartják követendő példának. Ez a hozzáállás intenzív kapcsolatot sejtet a Kos és Vízöntő között – akár párkapcsolati, akár baráti szinten jó párosnak bizonyulhatnak, ugyanis csak ők képesek arra, hogy ténylegesen tiszteletben tartsák a másik egyediségét.

Kos és Halak

A Kos közvetlensége és erős személyisége kiegészíti a Halak néha kissé naiv életszemléletét. Tulajdonképpen a Halak az egyetlen, akinek a szelídsége hatással lehet a Kosra, ezzel még a makacssága is „gyógyítható”. Kölcsönös csodálatuk miatt megeshet, hogy idővel a barátságnál többet kezdenek érezni egymás iránt, bár ez csak akkor lehet tartós, ha a Kos megtanulja féken tartani az indulatait.

Szöveg: D.A.

Forrás: cafeastrology.com

Fotó: Thinkstock