Ha érzékenységről van szó, a Rák mindenkit felülmúl: ez a tulajdonság azonban legalább annyira veszélyes, mint hasznos.

Békességre törekedve

Intuitív és szentimentális személyiségével a Rák az egyik legsokoldalúbb csillagjegy. Mindenki azt gondolja, hogy könnyű őt kiismerni, de valójában bonyolultabb, mint azt bárki hinné. A jegy szülötte nagyon érzékeny a világra, a környezetére, sőt, magukra az emberekre is. Képes a másik fájdalmát vagy örömét szívből átérezni, még akkor is, ha egy idegenről van szó. Alapvetően kerüli a konfliktusokat, és ebből adódóan nem tud kiállni önmagáért, azonban ezzel elégedett: amíg béke és nyugalom jellemzi az életét és egy szerető család veszi őt körül, nem panaszkodik.

Gyengéd érzelmesség

A Rák rendkívül érzelmes jegy, nem véletlen, hogy a kapcsolataiban is az érzésekre helyezi a hangsúlyt. Ő maga gyengéd és érzékeny, ezért elsősorban olyan társat keres maga mellé, aki ezt elfogadja, sőt, aki maga is hasonlóan érzékeny. A csillagjegy szülötte gyakran köt kompromisszumot a szerelemben, pusztán azért, hogy a békét fenntartsa – állandóan harmóniára törekszik. Ez azonban hosszútávon könnyen kihasználhatóvá teszi őt, amit sokszor nem hajlandó tudomásul venni.

A családnál nincs fontosabb

Ami a barátságokat illeti, szintén az érzékenységét említhetjük: mivel nagyon könnyen ráérez mások hangulatára, hamar szerez magának új ismeretségeket. Ezeket azonban csak abban az esetben tartja meg, ha a környezete is rábólint. Egyébként elkötelezett barát, akire minden esetben lehet számítani. Családi kapcsolatai is nagyon mélyek: a Rák gondoskodó és szorgalmas, ha a szeretteiről van szó, sőt, szülőként is csodálatos, ő mindig ott van, ha szükség van rá. És akkor is ha, nincs.

Koncentrációból jeles

A Rák általában jobban teljesít, ha egyedül kell dolgoznia, a csapatmunka nem erőssége. Szívós és kitartó, amennyiben a céljairól van szó, nehezen lehet eltántorítani az elhatározásaitól. Az életében a biztonság és a pénz nagy szerepet játszik, ezért mindig teljes erőbedobással és irigylésre méltó koncentrációval teljesíti a feladatait. Úgy gondolja, hogy a pénz kulcsa a siker.

Összességében elmondható róla, hogy…

  • Erősségei közé tartozik a szimpatikus kisugárzása és a lojalitása.
  • Gyengesége gyanakvó, bizonytalan és olykor manipulatív személyiségében mutatkozik meg.
  • Szereti a művészeteket, a baráti összejöveteleket, de leginkább azt, ha őseleméből adódóan a víz vonzását élvezheti.
  • Amit viszont ki nem állhat, ha kritizálják, vagy ha a magánéletét háttérbe kell szorítania például a munka miatt.

Szöveg: D.A.

Fotó: Thinkstock

(astrology-zodiac-signs.com)