A számunkra tökéletes reggeli rutin mellett fontos, hogy az azt megelőző pihentető alváshoz is minden szükséges feltételt biztosítsunk. Szerencsére a csillagjegyünk elárulja, hogy milyen lefekvés előtti teendőket érdemes végrehajtanunk ahhoz, hogy nyugodtan álomba szenderülhessünk.

esti rituálé horoszkópKos:

A rámenősséged és az akaratosságod az igazi hajtóerőd. Imádsz fejest ugrani a munkákba, ugyanakkor az is jellemző rád, hogy amit elkezdesz, azt nem mindig fejezed be. Alapvetően cselekvésorientált vagy, inkább dolgozol, mint pihensz.

Ez az ideális esti rituáléd:

Fókuszálj két dologra: az első és legfontosabb, hogy hagyd a munkahelyen azokat a függőben lévő ügyeket, amiket még nem zártál le. Az otthoni környezetedben ne azon gondolkodj, hogy mennyi teendőd van még a munkában. A második, hogy válassz magadnak egy olyan tevékenységet, ami kikapcsol. Például vacsora után menj sétálni, futni vagy tornázz a négy fal között! A fizikai aktivitás nemcsak pihentet és kikapcsol, hanem segít lezárni a napot.

Bika:

Testedzéssel tölteni az időt valahogy nem a legjobb módszer számodra, ha a fiatalságod megőrzéséről van szó. Téged inkább az elképesztően kényelmes és nyugodt kikapcsolódási formák vonzanak. A legfontosabb számodra, hogy lelkileg és szellemileg is elcsendesülj az esti órákban, hiszen csak így tudsz megfeledkezni az adott napi problémákról, amiket egyébként hajlamos vagy hazavinni.

Ez az ideális esti rituáléd:

Összebújni a kedveseddel vagy a gyerkőcökkel – persze a pihe-puha takaró sem hiányozhat -, és enni valami finom süteményt, jégkrémet. Megnézni a naplementét vagy bámulni a Holdat, mellé pedig hallgatni a kedvenc zenéidet – számodra ez jelenti a tökéletes estét.

Ikrek:

Imádsz társalogni, társaságban lenni, és ragaszkodsz az emberi kapcsolataidhoz. Messziről kerülöd a monotonitást, inkább legyen minden rendezetlen és zűrzavaros, mint hogy kétszer ugyanazt csináld.

Ez az ideális esti rituáléd:

Mi más lenne a legjobb esti program számodra, mint a csevegés?! Mivel szereted a szeretteidet közel tudni magadhoz, így számodra a tökéletes kikapcsolódás az, ha esténként sorra hívhatod telefonon a barátnőidet és a családtagjaidat – így egy pillanatra sem unatkozol.

Rák:

Nincs bajod az egyedülléttel, sőt, sokszor inkább mellőzöd a társaságot, ha egy kicsit szeretnél feltöltődni. Mivel nagyon érzékeny vagy, ezért hajlamos vagy „felvenni” mások problémáit is, így a munka után már nem vágysz arra, hogy mások is körülvegyenek.

Ez az ideális esti rituáléd:

Szükséged van arra, hogy kizárd egy kicsit a külvilágot. Lefekvés előtt ezért gyakran veszel forró fürdőt, akár 30-40 percig is áztatod magad, mert csak ez segít abban, hogy mentálisan is megtisztulj. Az sem meglepő, ha a konyhában tüsténkedsz: mivel imádsz gondoskodni másokról, nem ritka, ha kikapcsolódásként megleped a családod egy finom vacsorával.

Oroszlán:

Folyamatosan ezer fokon égsz, tele vagy energiával, és semmi sem tüzel fel jobban, mint az, ha jó társaságban vagy. Ilyenkor te vagy a középpontban, és ezt nagyon is élvezed.

Ez az ideális esti rituáléd:

Az esti levezetés ezek után már nem is kérdéses: közös családi vagy baráti vacsorák, egy kis társasjáték vagy, ha esetleg távol vagy a szeretteidtől, akkor egy videóhívással is beéred.

Szűz:

Élvezed az elfoglaltságot, nagyon feladatorientált vagy, mindig azt figyeled, hogy mi az, amit még el kell végezned adott napon, vagy azt, hogy mi vár rád holnap.

Ez az ideális esti rituáléd:

Hagyd magad mögött az adott napi teendőket, és koncentrálj az előtted álló napokra! Készíts valami finomat a konyhában, lehetőleg ne aznap vacsorára, inkább a következő napra főzz. Takaríts lefekvés előtt egy picit, olvass önsegítő könyvet, vagy nézz meg néhány személyiségfejlesztő videót!

Mérleg:

Sokkal jobban szeretsz személyesen beszélni, mint a közösségi oldalakon üzenetet váltani. Mindig nagyon ügyelsz a megjelenésedre, ezért a figyelmed fókuszában legtöbbször az áll, hogy a lehető legjobb formádat hozd. Igazi könyvmoly vagy, de nemcsak a könyvekért élsz-halsz, hanem a magazinokért is.

Ez az ideális esti rituáléd:

Ugord át a soha véget nem érő hírfolyam-görgetést, és inkább beszélgess a lakótársaddal vagy a pároddal az esti órákban. Szívesen intézel lefekvés előtt olyan magánjellegű dolgokat, amikre napközben nincs időd – hosszabb levelet írsz egy régi ismerősnek például. Természetesen a ruhát is előkészíted, amit a következő napon fogsz felvenni. Ha pedig ezekkel megvagy, akkor jöhet egy jó kis krimi levezetésként.

Skorpió:

Szenvedélyes emberként, a Rákhoz hasonlóan mindent szeretsz megélni. Gyakori, hogy esténként újra és újra átéled az aznapi találkozásaidat.

Ez az ideális esti rituáléd:

Egy forró fürdő segít abban, hogy magad mögött hagyd a napot, de ezt a tevékenységet ne közvetlenül lefekvés előtt végezd! Mikor hazaértél, gyorsan zuhanyozz le, így az érzelmi súlyokat nem kell otthon tovább cipelned. Nézd meg a kedvenc sorozatod következő részét, vagy egy olyan filmet, ami mindig megnevettet!

Nyilas:

Vonzódsz a szép dolgokhoz, szeretsz tanulni, új dolgokat kipróbálni. Az emberekkel való társalgás és együttműködés felvillanyoz.

Ez az ideális esti rituáléd:

Mivel fontos számodra a mozgás, így a legjobb esti kikapcsolódás az, amikor egy jó nagy sétát tehetsz vacsora után, és menet közben még a csillagos égboltban is gyönyörködhetsz. Az otthonodban az esti órákban gyertyát gyújtasz, és megnézed a következő részét a kedvenc ismeretterjesztő filmednek. Mielőtt kidőlnél, meditálsz kicsit vagy a kedvenc spirituális tevékenységedet végzed, hogy megtaláld a belső békéd.

Bak:

Ha nem a munkahelyen, akkor otthon, de mindig dolgozol. Te vagy az a csillagjegy, aki egy pillanatra sem szereti haszontalannak érezni magát, egyszerre több dologra is szeretsz figyelni. A relaxálás fogalma nincs benne a szótáradban.

Ez az ideális esti rituáléd:

Szeretsz otthon is a befejezetlen munkahelyi feladatokkal foglalkozni, de érdemes ezeket az ágyba már nem bevinni. Sőt, közvetlenül a lefekvés előtt inkább koncentrálj a saját dolgaidra: szervezz utazást vagy találd ki a ház körüli teendőket!

Vízöntő:

Nagyon jó emberismerő vagy, aki utálja a monotonitást, ezért rendszeresen változtatsz a napi rutinodon. Örömmel lubickolsz a közösségi oldalak nyújtotta információtengerben, és időről-időre megnézed a legkedvesebb tévéműsoraidat is, mert ezek azok, amelyek valóban el tudnak lazítani.

Ez az ideális esti rituáléd:

A kikapcsolódás számodra az, ha esténként a kedvenc közösségi oldalaidat bújhatod. Aztán jöhetnek a legkedveltebb videóid és showműsoraid, majd egy kiadós alvás.

Halak:

Minden apróságot magadra veszel, mivel te vagy a legérzékenyebb csillagjegy. A megszokások embere vagy és bármit megadnál a nyugalomért. Szereted a kényelmet, számodra ez az öltözködésnél is fontos, és alig várod, hogy a nap végén megszabadulj a „munkaruhádtól”.

Ez az ideális esti rituáléd:

Amikor belépsz a bejárati ajtón, tölts magadnak egy csésze teát, és vedd fel a legpuhább, legkényelmesebb ruhádat! Imádsz elvonulni a külvilág elől – gyakran veszel az esti órákban forró fürdőt, vagy az is jellemző lehet rád, hogy elvonulsz a kedvenc könyveddel, mivel szükséged van a csendre.

Szöveg: D. E.

Fotó: Thinkstock

(oprah.com)