A Mérleg békés természete ellenére elég makacs tud lenni, ezért előfordul, hogy nehezen találja meg a közös hangot a többi csillagjeggyel.

1. A Mérleg könnyen megbocsájt, de sosem felejt, amit a Bika nem feltétlenül tud tolerálni, ezért ők ketten nagyon nehezen tudnak kölcsönös megértést és elfogadást nyújtani egymásnak.

2. Ha párkapcsolatról van szó, mindig hosszú távra tervez. Az alkalmi viszonyokban nem hisz, emiatt a Vízöntővel és az ő spontaneitásával sok esetben nem tud mit kezdeni. Ennek ellenére könnyen egymásra hangolódhatnak, a Mérleg megfontoltsága ugyanis pont kiegészíti a Vízöntő szabad életvitelét.

3. Tisztességes és sosem hazudik, ha pedig hibázik, azt azonnal felvállalja. A becsületességnek ez a megnyilvánulása a Nyilasról is elmondható, de a bennük dúló versenyszellem miatt csak akkor tudnak közös életet építeni, ha teljesen különböző területen alakítják ki a karrierjüket.

4. A csillagjegy szülötte intelligens és rendkívül hamar átlátja a logikai összefüggéseket. Ráadásul kíváncsi is, akárcsak a Kos. Azonban nagy különbség kettejük között, hogy amíg a Mérleg a jövőbe tekint, a Kos általában a mában él. Ha erre nem pazarolnak sok gondolatot, jó párost alkothatnak.

5. Bármennyire okos, sajnos nagyon kiszámítható a természete, ellentétben a Halakéval, akinél sosem lehet megjósolni, hogyan fog cselekedni. A kapcsolatukat emiatt irreleváns elvárások nehezíthetik.

6. Csak abban hisz, amit a saját szemével lát, akárcsak a Bak, aki szintén nem túl hiszékeny személyiség. Mindketten a realitások talaján élnek, amit a munkakapcsolatban nagyon jól tudnak kamatoztatni, párkapcsolati tekintetben viszont ellentétet jelenthet közöttük, mert nem engednek elég teret az érzelmeknek.

7. Kommunikációs képességei kiemelkedőek, szívesen ad tanácsot másoknak. Az Ikrekkel ezen a téren különösen jól kiegészítik egymást: a Mérleg egyszerre tanára, szeretője és barátja a csillagjegy szülöttének.

8. Mivel nagyon jó megfigyelő, gyakran többet tud, mint amennyit mások szeretnének elárulni neki. Az Oroszlánnal ennek köszönhetően hamar egymásra hangolódhatnak, neki is van érzéke ahhoz, hogy mások hangulatára ráérezzen, de kapcsolatukat elsősorban a közös tanulás és a hatalmi harcok határozzák meg.

9. Nem szereti az önző és tapintatlan embereket – ezt a tulajdonságát azért a legtöbb jegy megérti.

10. Irigylésre méltó nyugodtsággal tekint az életre, ritkán idegeskedik. Ez a fajta hozzáállás csak egy másik Mérleg számára érthető igazán, de mivel ez a zodiákus a saját céljait mindennél előbbre tartja, így aligha alakíthat ki tartós viszonyt azzal, akinek szintén a saját törekvései a legfontosabbak.

11. Meggyőző személyiség, akinek nagyon nehéz nemet mondani, pont, mint az Oroszlán esetében. Újabb pont, ami miatt nem előnyös viszonyba bonyolódniuk.

12. Vonzó személyiségével bárkit képes az ujja köré csavarni, a flörtölés szinte a vérében van. Bár a Skorpióval első látásra megtalálhatják a közös hangot, a kettejük kapcsolata leginkább csak intim élvezetekhez vezethet.

13. Inkább elkerüli a konfliktusokat, minthogy egy jó barátjával összevesszen. A Szűzzel való viszonyára ez különösen igaz, ugyanis a csillagjegy annyira mély érzésű, hogy csak nagyfokú toleranciával lehet vele együtt élni.

14. Sokat dolgozik azon, hogy másokat boldoggá tegyen, de ez néha túl nagy terhet ró a vállára. A Rák egyébként hasonlóan gondoskodó típus, mégis akadályozzák egymást a mindennapokban, mert a Mérleg energikussága és a Rák visszafogottsága kioltják egymást.

15. Társas lény, akinek lételeme, hogy valaki mindig legyen körülötte. Ez többek között az Oroszlánra és a Rákra is igaz, de hosszú távra sajnos egyikükkel sem tud tervezni.

 

Szöveg: D.A.

Fotó: Thinkstock

(astrology-zodiac-signs.com, zodiacfire.com)