Hamarosan eljön az Oroszlánok ideje, de addig is érdemes egy kicsit mélyebben utánanézni a Rák jellemének és annak, hogyan befolyásolja mindez a kapcsolatait.

1. A Rák csillagjegy szülötte intuitív és képes mások gondolataiban olvasni, akárcsak a Vízöntő, de mivel a Rákkal ellentétben a Vízöntő nem viseli jól az intimitást és az érzelmi kötöttséget, ezért elsősorban csak barátként számíthatnak egymásra.

2. A személyiségét nem mindig lehet egyértelműen kiismerni, nagyon titokzatos jellem, ez az oka annak, hogy két Rák nagyon jól kijön egymással. Mindig tartogatnak egymás számára meglepetést, így nem laposodik el a kapcsolatuk.

3. A szerelmet nagyon szenvedélyesen és intenzíven éli meg, különösen egy Bika partnerrel. Ők a tökéletes pár.

4. Ha egy kapcsolata lezárul, rengeteg idő kell neki, mire ismét talpra tud állni. A Kossal pont ezért nem illik össze: mindkét jegy nagy lánggal ég, de amikor alábbhagy a szerelem, azt mindketten megszenvedik.

5. A Rák nem sajnál időt, energiát és sokszor pénzt fektetni abba, hogy családjával és barátaival nagylelkűen bánjon. Ő a meglepetések mestere. Mivel ez a fajta érzelmes hozzáállás az Oroszlánra is jellemző, ezért jól megérthetik egymást – kapcsolatuk barátságból könnyen szerelembe fordulhat.

6. Jellemzően nagyon higgadt jegyről van szó, akit nehezen lehet kihozni a sodrából. De ha valakinek mégis sikerül, annak nincs kegyelem. Vízöntők és Szüzek, reszkessetek!

7. A Rák hangulatember, sokszor nem tudni, milyen reakciót lehet tőle várni egy-egy szituációban, akárcsak a Mérleg esetében, de mivel mindketten a szabadság megszállottjai, ezért jellemzően visszahúzzák egymást, hogy a saját törekvéseiket helyezzék előtérbe.

8. Remek hallgatóság, akire mindig, minden helyzetben lehet számítani. Akár az éjszaka közepén is képes útnak indulni, ha egy számára fontos személynek szüksége van rá, zodiákustól függetlenül.

9. Szeret nosztalgiázni és nehezen tud elszakadni a múlttól, pont, mint a Bak, akinek szintén sokat jelentenek az emlékek és a tradíciók. Olyan kapocs ez, ami egy életen át összetarthatja őket.

10. Sok energiát fektet az otthona kialakításába, mert ez jelenti számára a menedéket. Ha sikerül a Halakkal finom egyensúlyt teremtenie, akkor kettejükből nagyon jó páros lehet – és a Halak is kamatoztathatja kreatív oldalát a közös fészek berendezése során.

11. Amennyire szívélyes, ha boldog, annyira távolságtartó és magába forduló a rosszabb periódusok idején, ami a Bikára szintén jellemző.

12. Ha valaki ellenszenves a számára, azzal nem tud mit kezdeni, épp ezért a nagyon különböző Szűzzel sok konfliktusa lehet.

13. Idegen helyzetben meglehetősen szégyellősen tud viselkedni, de egy kis barátságosság hatására hamar feloldódik. Ez a fajta visszafogottság a Halakra is jellemző, ami újabb érv lehet kettejük kapcsolata mellett.

14. Fantáziadús személyiség, aki mindig nyitott az újdonságra és az innovációra. Sosem fogy ki az ötletekből, a szelleme folyton szabadon szárnyal. Ha munkáról van szó, akkor az Ikrekkel hamar egy hullámhosszra kerülhet, közös gondolkodásmódjuk miatt jó csapatot alkothatnak.

15. Rendkívül haragtartó csillagjegy a Rák, ezért nem érdemes a bizalmát eljátszani. Ezt jó, ha minden zodiákus észben tartja.

Szöveg: D.A.

Fotó: Thinkstock

(zodiacfire.com, astrology-zodiac-signs.com)