Az Oroszlán nem mindennapi személyisége a kapcsolataira is nagy hatással van – az összefüggéseket most egy mélyebb asztrológiai elemzés által ismerhetitek meg.

1. Nagylelkű és törődő, nemcsak a barátaival és a családjával, de a párkapcsolataiban is. Ez a Rákról szintén elmondható, ugyanakkor a két jegy inkább csak baráti szinten érti meg egymást, a párkapcsolat hosszútávon nem működőképes közöttük.

2. Ha valaki megpróbálja kihasználni a kedvességét, az megemlegeti! Ezt minden csillagjegynek érdemes emlékezetébe vésnie.

3. Nincs az a kihívás, amivel ne merne szembe menni. Az Oroszlán elszántsága legendás, akárcsak a Baké vagy a Skorpióé, de mivel mindannyian elég makacsak is, a szerelemben nem alkotnak túl jó párost.

4. A csillagjegy középső neve akár a lojális is lehetne, ugyanis a végletekig hűséges. Ugyanakkor nem tud csak úgy elköteleződni, szüksége van arra, hogy a másik inspirálja, szórakoztassa és szeresse. Ezt a hármast a Nyilasban megtalálhatja.

5. Mindent megtesz azért, hogy a környezetét biztonságban tudja, ez számára fontos prioritás, akárcsak a Ráknak, azonban a mások iránti elkötelezettség miatt nem tudnak egymásnak annyit adni, mint szeretnének.

6. Született vezető, aki kifejezetten akkor érzi magát elemében, ha másokat irányíthat. Ez a fajta méltóságteljesség a Szűzre is jellemző, de csak abban az esetben tudnak kitartani egymás mellett, ha a kölcsönös tiszteletet megadják egymásnak.

7. Mindig közvetlen és egyenes, soha nem próbál járatlan úton mások bizalmába férkőzni, sőt, ezt ő is elvárja az emberektől. Ez a fajta reális hozzáállás az élethez a Szűz esetében is visszaköszön, viszont párként nem sok jót jósolnak nekik a csillagok, ahhoz túlságosan földhözragadtak. Ellenben munkatársként nagyon jól kiegészíthetik egymást.

8. A szórakozás a lételeme, de igazán csak akkor tudja magát jól érezni, ha ő lehet a társaság középpontjában. Ezt kevés csillagjegy tolerálja jól, de különösen a Mérleg az, aki emiatt konfrontálódhat vele.

9. Mindemellett a pihenést sem veti meg, olykor szeret elvonulni, hogy megszabaduljon a káosztól és ráhangolódjon a saját érzéseire. Ez a fajta nyugalomra való igény a Halakban is megvan, de ezen kívül semmiben sem hasonlítanak, ami sok konfliktushoz vezethet kettejük között.

10. Mindegy, milyen helyzetbe kerül az ember, az Oroszlánra mindig lehet számítani, csillagjegytől függetlenül ezt a tulajdonságát mindenki nagyra értékeli.

11. Örök optimista, aki minden helyzetben meglátja a pozitívumot, akárcsak a Kos, aki szintén mindig a jóra koncentrál.

12. Folyton ezres fordulatszámon működik, így nehéz lépést tartani vele. Emiatt a Bikával nehezen tudnak egymásra hangolódni, hiszen mindketten nagyon energikusak és a saját útjukat járják.

13. Bár külsőre nagyon magabiztosnak tűnik, belül rendkívül érzékeny, amit csak egy másik Oroszlán tud igazán átérezni, így érzelmileg nagyon jól kiegészíthetik egymást.

14. Szeret új dolgokat felfedezni, az a mottója, hogy az életben legalább egyszer mindent ki kell próbálni. Ebben nagyon hasonlítanak a Vízöntővel, aki szintén imádja a forradalmi újításokat. Az őket jellemző kreativitás és érdeklődés már elég ahhoz, hogy hosszútávú kapcsolat lehessen kettejük között.

15. Az Oroszlán az életét humorral átszőve éli, a legnehezebb helyzetek élét is képes egy-egy poénnal elvenni, akárcsak az Ikrek, így nagyon jó páros lehet belőlük. Persze ehhez arra is szükség van, hogy az Oroszlán egy picit nagyobb teret adjon az Ikreknek, mint amit szeretne.

Szöveg: D.A.

Fotó: Thinkstock

(zodiacfire.com, astrology-zodiac-signs.com)