A Skorpió szenvedélyes természete ellenére nehezen nyílik meg embertársainak. Ez a párkapcsolatait is nagyban befolyásolja.

1. A Skorpió élete minden percét intenzitással és szenvedéllyel éli meg, akárcsak a Rák. Ők ketten kifejezetten mély érzelmeken osztozhatnak.

2. Rendkívül intelligens, ezért nagyon nehéz bolonddá tenni. Az a csillagjegy, aki mégis megpróbálja, magára vessen.

3. Nagyon titokzatos azokkal szemben, akiket nem ismer, de még egy kapcsolatban is nehezen adja ki magát a másiknak. Az érzelmes Szűzben ez gyanakvást kelthet, ami állandó féltékenységi jelenetekhez vezethet közöttük. Munkakapcsolatban ez a tényező kiiktatható, de nincs rá garancia, hogy idővel nem csírázik ki a bizalmatlanság.

4. Gyanakvó természet, aki nem adja könnyen a bizalmát. Ez nem is annyira az állatövi sajátosság, sokkal inkább emberi személyiségjegy, ami a Skorpióban erősebb, mint másokban.

5. Ambiciózus és nem ismer lehetetlent, ha a céljairól van szó, ezért egy másik Skorpió mellett nem biztos, hogy megtalálja a boldogságot. Túlzottan önfejűek és önzőek ahhoz, hogy a másikat támogatni tudják.

6. Ha kijön a sodrából, jobb, ha senki nem áll az útjába. Ezt zodiákustól függetlenül mindenkinek érdemes megjegyeznie.

7. Ösztönös bókkirály vagy bókkirálynő, akinek mindenkihez van egy dicsérő szava. Ennek köszönhetően nagyszerű párt alkot a Nyilassal, aki imádja, ha tetszeleghet. Kapcsolatuk kezdetén ez még izgalmasnak is ígérkezhet, de a varázs eloszlásával sajnos kiderülhet, hogy tökéletes ellentétei egymásnak.

8. Ha árulás áldozata lesz, a Skorpiót nem lehet egykönnyen kiengesztelni. Persze próbálkozni lehet, de ritka az, akinek sikerül.

9. A csillagjegy nem mindennapi karizmával bír, emiatt az emberek szívesen tartózkodnak a közelében. Ez a tulajdonság az Oroszlánról is elmondható, ám mégsem alkotnak jó párost, mivel nehezen tudnak megnyílni egymásnak.

10. Hangulatemberről van szó, akinek nehéz elviselni a kedélyváltozásait – ezt a makacs Kos viseli a legrosszabbul. Ők ketten olyanok, mint a tűz és a víz, ám az Ikrekkel is könnyen konfliktusba keveredhet.

11. Az apró részletek sem kerülik el a figyelmét, hasonlóan a Bakhoz, akinek a precizitás a vérében van. A két jegy szilárd alapokon álló kapcsolatot építhet fel, különösen azért, mert az érzelmek kimutatása egyikőjük számára sem prioritás.

12. Ha szerelembe esik, egyszerűen elveszti a való világgal való kapcsolatát. Ez a fajta szenvedély elsősorban a Bikával való kapcsolatában nyilvánul meg: ők ketten ugyanis szellemi és fizikális szinten is jól megértik egymást.

13. Függetlensége legendás, nem hagyja, hogy mások befolyásolják a világlátását, pont, mint a Vízöntő, ezért tökéletes harmóniában élhetnek a szerelemben és a munkában is.

14. Az egyedüllétre legalább akkora szüksége van, mint a levegővételre, ezért nem tud a Mérleggel tartós kapcsolatot kialakítani. Hiába vannak egy hullámhosszon, a jegy szülötte nem mindig tudja tolerálni a Skorpió függetlenségre való igényét, ami a kapcsolatuk halálát jelentheti.

15. A Skorpióban nagyon erős a védelmező ösztön, bármit megtenne szeretteiért. Ez a fajta odaadás a Halakban is megvan, nem véletlen, hogy könnyen egymásra hangolódnak. Kapcsolatukban csak arra kell vigyázniuk, hogy elegendő teret hagyjanak a másiknak, illetve, hogy a Halak ne ijedjen meg a Skorpió hangulatváltozásaitól.

Szöveg: D.A.

Fotó: Thinsktock

(zodiacfire.com, astrology-zodiac-signs.com)