Így kereshetsz több pénzt a horoszkópod alapján

Lássuk, milyen tulajdonságok segíthetnek bennünket a munka világában!

Mindenki szeretné tudni, hogyan lehetne több pénzt keresni, illetve hatékonyan spórolni, de nem mindenki tudja, hogyan is érdemes elkezdeni. Persze a siker kulcsa első sorban nem a csillagokban, sokkal inkább a saját kiaknázatlan tulajdonságainkban rejlik.

Van, aki két kézzel szórja, van, aki a fogához veri a garast. Egy biztos: a csillagok megmutatják, ki hogyan bánik a pénzzel, és segíthetnek megtalálni azt a belső mozgatórugót, ami előre lendítheti az életünket. Születési jegyünk sajátos előnyeit felhasználva jobban megérthetjük a gyengeségeinket, ezáltal pedig tökéletesíthetjük a munkafolyamatokat, megfelelő kapcsolatokat építhetünk ki, és a leginkább hozzánk illő feladatokat is megismerhetjük, ami karrierünk szempontjából is előnyös lehet.

Ha kellő kitartással és türelemmel rendelkezünk,

ha tisztában vagyunk az erősségeinkkel és gyengeségeinkkel, akkor a jövő nehézségeit is képesek lehetünk megugrani

– ami hosszú távon a munka világában is kifizetődik majd. Lássuk, mire érdemes nagyobb hangsúlyt fektetnünk csillagjegyenként!

Kos

Az állatöv első jegyeként született vezető vagy. Ha úgy érzed, hogy egy helyben toporogsz, és már nem visz előre az, ami idáig segített, használd ki céltudatos természetedet, határtalan kreativitásodat, kommunikációs képességeidet és vezetői ambícióidat! A pénz értékével tökéletesen tisztában vagy, és ha úgy érzed, a fizetésed nincs arányban az elvégzett munka minőségével és mennyiségével, nem félsz kockázatot vállalni, és a felettesed ajtaján kopogtatni. Valljuk be, a Kos szereti a pénzt és a kényelmet, amit könnyedén elérhet, ha tisztában van az erősségeivel.

A türelmetlenség és az arrogancia azonban a vesztére válhat, amit nem árt szem előtt tartania, ha jövedelmezőbb területen szeretne boldogulni.

Bika

A Bika nem veti meg a fényűzést, a szép ruhákat és divatos kiegészítőket, de lévén, hogy két lábbal áll a földön, a belső szépség ugyanolyan fontos számára, mint a külsőségek. Kívül-belül összhangra törekszik, boldogságához pedig a munkahelyi megbecsültség és a korrekt fizetés is hozzátartozik.  Ha tisztában van a képességeivel, a Bika tudja, hogyan érdemes kihasználni veleszületett határozottságát, és mivel az egyik legudvariasabb csillagjegy, pontosan érzi, hogy hogyan, illetve mikor érdemes nyomást gyakorolnia felettesére. Annak ellenére, hogy nem tűri az igazságtalanságot, javaslatait finoman, kedvesen, de határozottan kommunikálja.

Kedves Bika, ne hátrálj meg, és ne hagyd magad félrelökni, ha tudod, hogy valamit kiérdemeltél! Ugyanakkor meg kell tanulnod kompromisszumot kötni, és a rád jellemző makacssággal csak csínjával bánj, hiszen ha túl sokáig kötöd az ebet a karóhoz, visszájára sülhetnek el a dolgok.

Ikrek

Az Ikrek kiváló kommunikációs képességek birtokában van, és aligha akad valaki, akivel ne lenne képes megtalálni a közös hangot. Érdemes a karrierben ezekre a képességekre fókuszálnia, hiszen a munka világa nemcsak a számokról és a határidőkről, de az emberekről is szól. Kapcsolódj a munkatársaidhoz, erősítsd a szakmai ismeretségeket, és használd ki uralkodó bolygód, a Merkúr erejét!

Örökmozgó, ide-oda csapongó és izgatott természetedre azonban nem árt ügyelned, különben komolytalannak, szakmaiatlannak fognak tartani, és olyan emberként könyvelnek el, aki nem tud elkötelezett lenni a feladatai iránt.

Rák

Ami a karriert illeti, az érzékeny Rák elsődleges érdeke, hogy megtanulja, hogyan lehet egyensúlyt teremteni az érzelmek és a logika között. Lehet, hogy az Ikrekhez képest kevésbé vagy szociális típus, de kétségtelen, hogy szereted az embereket, és tudod, hogyan kell jó munkakapcsolatot kialakítani, illetve fenntartani kollégáiddal. Számodra az otthon szeretete a munkában is kulcsfontosságú, és nagyobb biztonságban érzed magad, illetve jobban teljesítesz, ha hetente pár alkalommal otthoni körülmények között végezheted a feladatodat.

Azonban a jó munkakapcsolatot nem érdemes összetévesztened a barátsággal, és jobb, ha a túlságosan is kényes, személyes információk kibeszélését munkaidőn kívülre tartogatod.  

Oroszlán

Ha az anyagiakról és a szakmai pályafutás alakulásáról van szó, a karizmatikus, munkaszerető Oroszlán soha nem fél felhívni magára a figyelmet. Mivel mindezt kedves, barátságos, de határozott módon teszed, az emberek szeretnek és felnéznek rád. Annak ellenére, hogy szinte mindenkivel jóban vagy, mégis komolyan vesznek téged a munkában, mivel mindenki látja, hogy nem kenyered a lustálkodás. Ha tisztában vagy a képességeiddel, királyi természetedet arra is felhasználhatod, hogy erős kapcsolati hálót építs magad köré – így az új szakmai lehetőségekről is előbb értesülhetsz.

De ahogyan az oly gyakran megesik egy Oroszlán életében, legnagyobb erősséged egyben a gyengeséged is lehet, ha nem tanulsz meg különbséget tenni a harsányság, magamutogatás és a magabiztosság között. A határozottság persze fontos, de nem szép, ha mindeközben másokon gázolsz át.

penz

Fotó: Getty Images

Szűz

Az analitikus gondolkodás és szervezőkészség a megbízható és agilis Szűz legfőbb sajátosságainak egyike, amit kitűnően képes hasznosítani. Általában elsőként érkezik, és utolsóként távozik a munkahelyéről. Csakhogy képtelen a lazításra, a feladatokat illetően pedig hajlamos sokszor túlteljesíteni, mivel úgy gondolja, csak akkor fogják megbecsülni, ha az égvilágon mindent magára vállal – ingyen. Mire az erőtartalékai kifogynak, bizonytalanság lesz úrrá rajta, és túlhajszoltnak érzi magát.

Kedves Szűz, tudjuk, hogy félsz a kudarctól, és szeretnél fontos, hasznos munkaerőnek tűnni, de nem árt néha rendszerezni a feladataidat, hogy az igazán lényeges dolgokra fókuszálhass. Jó, ha marad energiád, hiszen csak így tudod megmutatni a feletteseidnek, mennyit is ér a munkád igazán.

Mérleg

Az önfeláldozó Mérleg gyakran megfeledkezik a saját igényeiről. Ha több pénzt szeretnél keresni, fontos, hogy első sorban magadra koncentrálj, és hogy ne akarj folyton minden civakodó munkatárs között békét teremteni. Találd meg a saját hangodat, és ne félj érvényesíteni magad! Ne feledd, hogy milyen tulajdonságok birtokában állsz: emberismeretednek, ítélőképességednek aligha akad párja, megérzéseidnek hála pedig döntési helyzetekben is tűpontosan helytállsz.

Ne akarj mindenkinek megfelelni, és csak a saját feladataidért vállalj felelősséget! Gondolj csak bele, talán nem véletlenül a Mérleg zodiákus jegyében születik a legtöbb milliárdos a világon…

Skorpió

A szenvedélyes, öntudatos Skorpió rátermett és megbízható munkaerő, bár gyakran kerül összetűzésbe olyan munkatársakkal, akik nem osztják a véleményét, vagy akikről úgy gondolja, hogy vetélytársai lehetnek. A legjobb módja annak, hogy jobban teljesíts – és remélhetőleg több pénzt is keress – az az, ha a versengést inkább konstruktív módon kezeled.

Harcias, bizalmatlan természeted miatt egyesek talán tartanak tőled, így nem árt kicsit barátságosabbnak lenned, hogy rivális kollégáidban bajtársakra találj. Akár tetszik, akár nem, az emberek nagyobb valószínűséggel ismerik el és jutalmazzák azokat, akik csapatban is képesek dolgozni.

Nyilas

A mindig pezsgő Nyilas társaságában szinte minden kolléga jól érzi magát, és bátran fordulnak hozzá tanácsért is. Társaságkedvelő és kellemes természet, aki soha nem hagyna ki egyetlen céges programot sem – legyen az kötelező jellegű továbbképzés vagy szabadidős tevékenység. Ha fizetésemelés a cél, könnyedén és magabiztosan kommunikálsz, és hamar felismered, mikor jött el az a pont, amikor ténylegesen ki is érdemelnéd.

Ha nem figyelsz, túlzott önbizalmad miatt sokan nagyképűnek, tudálékosnak és kioktatónak bélyegezhetnek, ami minden bizonnyal nagy hátrány, ha épp fizetésemelésért kopogtatnál. 

Bak

A Bakok eleve jól bánnak a pénzzel, mivel ők képviselik az egyik legfelelősségteljesebb és legspórolósabb csillagjegyet. Pénzügyi érzéküknek köszönhetően a vállalkozói létre termettek, és gondosan kidolgoznak minden lépést az elérni kívánt cél érdekében. Ennek ellenére mindig van mit tanulniuk, hiszen ha a fejlődés a cél, a szociális készségek hiánya okozhat némi bonyodalmat.

A Bak sokszor közömbösnek és ridegnek tűnhet, ami hosszú távon a megbecsültségére is hatással lehet. Törekedj csapatmunkára, ne húzd ki magad a csapatépítő tréningek alól, és mutasd meg, hogy sokkal több vagy annál, mint amit első ránézésre üzensz!

Vízöntő

A Vízöntő rendkívül intelligens, kreatív és inspiráló természet, aki nagyszerű vezető lehet a szakmájában, bármit is csinál. Kifejezetten jó emberismerő vagy, és tudod, hogy hogyan kell odafigyelni másokra. De nem árt némi óvatosság. Nem kell folyamatosan kimentened, kimagyaráznod a gyengén teljesítő munkatársakat. Persze szükséges és szép dolog a bajtársiasság, de nem érdemes vele túlzásokba esned.

Nem viheted el mindig a balhét mások helyett, és nem vállalhatsz felelősséget azért, amit nem te rontottál el, hiszen ezzel elvonod a figyelmet arról, mennyit is ér valójában a munkád.

Halak

Mások jól(l)éte a Mérleghez és Vízöntőhöz hasonlóan a sebezhető Halak számára is lényeges szempont. Az empátia kétségkívül nagyszerű, de hosszútávon megterhelő, ha túlságosan is magadra veszed mások hangulatingadozását. Ha egy kollégád bal lábbal kelt fel, attól még nem kell, hogy neked is rossz napod legyen.

Az önérvényesítésben a félénkséged is visszatartó erő lehet. Bízz az intuícióidban, légy proaktív, és ne félj hallatni a hangodat! Őrizd meg az egyéniséged, és ha igazán önmagad maradsz, idővel tényleg felfigyelnek rád.

Kiemelt kép: Getty Images