Érdekesség a Nők Lapja archívumából.

Amikor fejünk felett a középpontba kerül, és fényesen ragyog a nagy égi vadász, az Orion csillaga, akkor születnek a Vízöntők (1.21.-II. 18.), az állatöv legritkább és legeredetibb emberei.

A Vízöntő sokszor viselkedik úgy, mintha az égből pottyant volna. Gyermekien rácsodálkozik alapvető dolgokra, és nagyon nem szereti, ha megmondják neki, milyen szabályokhoz tartsa magát. A változatosság gyönyörködteti, ezért működnek jól azok a kapcsolatai, amelyekben megadják neki a szabadságot, és kedvére kalandozhat. A Vízöntőnél senki sem ért jobban mások „kóstolgatásához”, és mivel agytekervényei szuperszonikus sebességgel forognak, rögtön átlátja a legzűrösebb helyzetet is. Emberismerete kiváló, döntéseit a másik iránt érzett rokon- vagy ellenszenv is befolyásolja. Rendkívül érzékeny, ezért ha Vízöntő férfit választottunk, jobb, ha tudjuk, kifogtuk Miszter Sértődékenyt, akinek folyton erősítenünk kell az egoját, például ajnározással. Nagyon szeret ugyanis a középpontban lenni, imádja, ha ájultan isszuk a szavait, ezért ha nélkülözhetetlenné akarjuk tenni magunkat az életében, csak nyugodtan adjuk alá a lovat, és hódoljunk neki. Ám tartózkodjunk a kell szócska használatától, mert attól máris a függőség rabláncát hallja csörögni a fülében, és csak azért is távol tartja magát akár a legfontosabb családi eseménytől is.

A Vízöntő öltözködésében főszereplők a szuperkényelmes ruharabok, melyeket könnyű tisztítani, és nem kell vasalni. Szereti a márkás holmit, jó feltűnő helyen virító lógóval.

Ha gyermekünk a Vízöntő jegyének szülötte, szerezzük be az összes létező lexikont, hogy elképesztő, és a legváratlanabb helyzetben előálló kérdéseire felelni tudjunk! Mivel csemeténket extra adag kíváncsisággal áldotta meg a sors, szoktassuk le a kotnyeles viselkedésről, hogy később ne váljon pletykafészekké!

Előrejelzés Vízöntőknek

Február a fordulópont hónapja, amikor az ismerősei is nagy szerepet játszanak abban, hogy végre elhatározásra jut, és cselekszik egy régóta húzódó ügyben. Testvérére is nagy hatást gyakorolhat. Fontos, hogy semmilyen körülmények között ne emelje fel a hangját! Gyermekével jobban éreztesse, hogy mennyire fontos önnek! Érzelmi ügyekben ne a pénz diktáljon! Hatósággal, adóhivatallal ne húzzon ujjat!

Nők Lapja 2003/4. (Forrás: Nők Lapja archívum)
Kiemelt kép: Getty Images