A Kos csillagjegy, és amit tudni kell róla

A mai nappal a Kos havába léptünk, így vége a Halak álmodozó korszakának, jön a Kosok energikus periódusa!

kos-csillagjegy

Célorientált életszemlélet

Dinamizmus és viharos hozzáállás jellemzi a Kost, ő az, aki az életre egy hosszan tartó versenyként tekint. Fontos számára, hogy kitűnjön a többiek közül, céljaiért gyakorlatilag bármit képes megtenni. Erős személyiségét mások talán agresszívként jellemeznék, de korántsem erőszakos, inkább törtetőnek lehetne nevezni. A zodiákus szülötte bátor és kockázatvállaló, ugyanakkor türelmetlen is – ez lehet céljainak legnagyobb buktatója. Nemtől és életkortól függetlenül fiatalos erőnlétet sugároz, mondhatni olyan, mint egy örökmozgó figura, aki állandóan lendületben van. Ez a hozzáállás élete minden területére jellemző.

Tűz és szenvedély

A Kos, mint tűzjegy inkább szenvedélyes, semmint romantikus, de tény, hogy nagyon mélyen tud szeretni. Az érzéseit könnyen kifejezi, nem okoz számára gondot, hogy szerelméről biztosítsa a partnerét, ugyanakkor csak akkor tud elköteleződni, ha nem unatkozik a párja mellett. Ez különösen a hálószobában igaz: amennyiben ezen a fronton is minden az igényei szerint alakul, akkor hűséges, ellenkező esetben viszont elragadhatják a szükségletei és könnyen félreléphet.

Az őszinte barát

Míg a magánéletében megeshet, hogy hűtlenné válik, barátait és családját tekintve a Kos lojális és elkötelezett. Közvetlenségére és őszinteségére mindig lehet számítani, már amennyiben hagyják, hogy a maga útját járja – a korlátozásokat nem szereti. Baráti körét a furcsa jelzővel lehetne illetni, nagyon különböző személyiségeket tudhat a környezetében, ugyanis ösztönös érzéke van ahhoz, hogy a legkülönfélébb embertípusokkal is megtalálja a közös hangot.

A törtető munkaerő

Született vezető, aki nem állhatja, ha parancsolgatnak neki. Szerencsére ehhez kellő ambícióval is bír, hatalmas energiákat mozgat meg azért, hogy ő legyen a legjobb. Kedveli a kihívásokat, sőt ezek motiválják a karrierje során. Ami a munkakörnyezetet illeti, olyan hely számára a tökéletes, ahol becsvágyát és kreativitását egyaránt megcsillogtathatja.

Összességében elmondható róla, hogy:

  • Erősségei közé tartozik, hogy bátor, határozott és optimista, lendületét szinte lehetetlen megtörni.
  • Ugyanakkor ebből fakad gyengesége is, türelmetlen és szeszélyes, hajlamos előbb cselekedni és csak aztán gondolni a következményekre.
  • A kényelem az életében fontos szerepet játszik, de ez nem jelenti, hogy meghátrálna a nehézségek előtt.
  • Nem szereti, ha az emberek elpazarolják a tehetségüket, ő maga folyton arra törekszik, hogy a legtöbbet hozza ki magából.

Szöveg: D.A.

Forrás: astrology-zodiac-signs.com

Fotó: Thinkstock