osz

Nyakunkon az őszi napéjegyenlőség – Ilyen időszakra számíthatnak a csillagjegyek

Szeptember 23-án hivatalosan is a sütőtök illatú őszt köszöntjük, és magunk mögött hagyjuk a nyarat.

Az ősz, a sütőtökös fogások és a hygge szerelmesei minden bizonnyal tűkön ülve várják szeptember 23-át, azaz az idei őszi napéjegyenlőség időpontját, ami a csillagászatban és az asztrológiában is fontos dátumnak számít. Ettől a naptól ugyanis rövidülnek a nappalok – egészen a téli napfordulóig –, hosszabb ideig lesz sötét, és végre csillagászati értelemben is megkezdjük az őszi szezont. Őseink ilyenkor adtak hálát a bőséges, beérett termésért, hogy aztán a szüretre, majd a téli elcsendesedés idejére készüljenek.

Az őszi napéjegyenlőség után jeles égi esemény mutatja meg magát szeptember 29-én, ekkor válik láthatóvá ugyanis az aratás holdja (ami fényesebb a többi teliholdnál), és az őszi napéjegyenlőséggel egy napon kezdődik a Mérleg hava is.

Az asztrológiai és csillagászati történések egymásutánja izgalmas energiákat mozgat meg

– íme, hogyan hatnak az ősz kozmikus történései a csillagjegyekre!

Kos – relaxálj!

Az elkövetkező hetekben a belső béke megtalálásáé a főszerep, mivel a napéjegyenlőség, illetve a Mérleg egyensúlya a Kos képviselői számára előbb hajlik a szélsőségek, mintsem a stabilitás felé. Mivel a Mérleg személyisége a Kos szöges ellentéte, kihívást jelenthet ez az időszak, ha a jegy szülötte nem hagy elég időt a pihenésre és regenerálódásra.

Bika – lépj ki a komfortzónádból!

Az őszi napéjegyenlőség a Bika lelkéhez szól, hiszen egy kiegyensúlyozott és elegáns évszak – pontosan olyan, amilyen a jegy békés szülötte is. A szeptemberi Arató Hold nyújtotta lehetőségeket ragadd meg 29-én, lépj ki a komfortzónádból, köss új ismeretségeket, és szerezz új élményeket!

Ikrek – találd meg a gyermeki éned!

A nyár a társaságkedvelő Ikrek évszaka, és mivel élvezik a pezsgést, az őszi napéjegyenlőség az unalom és magányosság érzését hozhatja magával. Most kifejezetten fontos, hogy megtanulj ráhangolódni az ősz szépségeire, hiszen ekkor sem áll meg az élet: szervezz kirándulásokat, tegyetek nagy erdei sétákat a családdal és a barátokkal, vagy dobj egy nagy hátast az őszi levélkupacba!

Rák – készülj fel a kuckózásra!

A napéjegyenlőség a nappali fény és a sötétség tökéletes egyensúlyát jelöli. Ez talán nem rezonál olyan erősen a Hold uralta Rákkal, aki nagyobb valószínűséggel fogja megérezni az aratási hold energiáit, mint a csillagászati ősz hatását. Az érzelmes Rákokat ebben az évszakban kedvenc őszi illataik varázsolják el, és olyan nosztalgikus sorozatokkal múlatják az időt, melyekkel egy csapásra őszi hangulatba kerülhetnek. 

Oroszlán – lendületre fel!

Az Oroszlán uralkodó bolygója a Nap, ezért az olyan égi váltások, mint amilyenek a napfordulók és napéjegyenlőségek, mind-mind erős hatással lehetnek a jegy képviselőire. Kedves Oroszlán, ne búsulj, hogy véget ért a nyár, hiszen erőteljes lendületre számíthatsz, ha nem félsz magadhoz ölelni az ősz tompa tónusait – ami a kíváncsiságodat és lelkesedésedet is újra felkeltheti a munkád iránt.

Szűz – vakációzz ősszel!

Az ambiciózus Szüzeknek ősszel érdemes egy kis időt szánniuk a pihenésre, tekintve, hogy a napéjegyenlőség épp a Szűz-szezon legvégén kezdődik. Ha kimaradt a nyári szabadság, akkor most érdemes külföldre utazni, és meglátogatni egy mediterrán országot, ahol még ilyenkor is hétágra süt a nap, és ahol feltöltekezhetsz egy kis energiával a hidegebb napokra.

level

Fotó: Getty Images

Mérleg – boldog szülinapot!

Talán nem lepődik meg senki, hogy a Mérlegnél jobban senki sem fogja élvezni ezt a meghitt időszakot. Ne szégyelld, ha munka után rögtön pizsamát és mamuszt húznál! Az őszi születésű Mérleg kiegyensúlyozottsága éppen ebben az időszakban rejlik – használd ki minden percét, és meglátod, jókedved a környezetedre is átragad majd!

Skorpió – érezd magad biztonságban!

A titkok a Skorpió biztonsági hálóját jelentik. Persze ez esetben nem arról van szó, hogy hűtlen vagy-e a kedvesedhez. Idén ősszel szerencsére az olyan aprócska titkoké a főszerep, amit egy Skorpió soha nem vallana be nyilvánosan (pedig tudjuk, hogy titkon szereted az alacsony költségvetésű romantikus komédiákat…) A tél árnyékában felüdülés lesz ez az időszak minden énidőre vágyó Skorpiónak.

Nyilas – csak nyugi!

A nyár vége keményen érinti a szüntelenül utazni vágyó Nyilast. A napéjegyenlőség a nyugalom és a kiegyensúlyozottság pillanatára invitálja, amit a jegy szülötte nem szívesen fogad el, és inkább olyan úti célokat keres, ahol napsütésbe menekülhet a borongós napok elől. Kedves Nyilas, engedj meg magadnak néhány nap nyugalmat, és hidd el: megannyi kaland várhat rád ősszel is, hiszen ilyenkor pezsdül fel igazán a kulturális élet!

Bak – ragadd meg a lehetőséget!

A Bak karrierközpontú jegy, aki tisztában van azzal, hogy a változás az élet természetes velejárója. Az őszi napéjegyenlőség emlékeztetőül szolgál arra, hogy ami egykor működött, már nem biztos, hogy hatékony az életedben. Ha épp munkahelyváltáson töröd a fejed, most jött el a te időd!

Vízöntő – csak maradj önmagad!

Az öntörvényű Vízöntőt nem hatja meg, hogy éppen milyen évszak van. Az őszben és a télben pontosan annyi szépséget lát és talál, mint a tavaszban és a nyárban. Imád új ismeretségeket kötni, új helyekre látogatni, de az sem okoz gondot, ha a lakásból, egy könyv társaságában fedezi fel a világot.  

Halak – lassan járj, tovább érsz!

A Vízöntő felhívása az egyensúlyra olyan üzenet, amit tanácsos lenne megfogadnia az örökmozgó Halaknak, aki már most a karácsonyi menün töri a fejét. Az őszben legalább ugyanannyi varázslat van, mint a kuckózós téli időszakban – csak állj meg a pillanatra, és engedd meg magadnak, hogy kiélvezd, kedves Halak.

Kiemelt kép: Getty Images