Hogyan tudsz a legjobban kikapcsolódni a csillagjegyed szerint?

A csillagjegyünk azt is elárulja, hogy milyen módon találhatjuk meg a saját belső csendünket.

kikapcsolódás

Kos

Meditáció

A folyton aktív Kos hajlamos túlvállalni magát, aminek az a következménye, hogy rendkívül stresszes és kimerült. Ezért nem ártana, ha zen-sarkot alakítana ki az otthonában, és rendszeresen meditálna ott. Sokszor az is elég, ha egy kiadós sétával jutalmazza meg magát, ilyenkor kiszellőztetheti a fejét.

Bika

Az aromaterápia áldásos hatása

A föld-jegy nem szereti haszontalannak érezni magát, folyton azon töri a fejét, hogy mi a következő teendője, elintéznivalója. Nem tud kikapcsolni, így a stresszes időszakokban csak a szervezete jelzését veszi végül észre. A kimerült állapotokban a legjobb, ha az aromaterápia felé fordul, és kipróbál néhány hatékony illóolaj-keveréket.

Ikrek

Játékra fel!

Az Ikrek jegy szülötte folyton kíváncsi, mindent meg akar tudni mindenről. Probléma akkor jelentkezik, amikor ezt a folytonos kattogást nem tudja leállítani. Érdemes ilyenkor olyan tevékenységet végezni, amely teljesen elvonja a figyelmét a hétköznapokról. Puzzle, társasjáték, keresztrejtvény, sudoku – ezek a játékok alkalmasak arra, hogy ellazuljon.

Rák

Fókuszban saját maga

A mély érzésű, szentimentális jegyek közé tartozó Rák nagyon figyelmes, az emberközpontúságának köszönhetően soha nem viszi haza a munkát, emiatt elkerüli a stressz is. A boldog családi élet mellett úgy tud ellazulni, ha bekuckózik a kényelmes kanapéra egy csésze teával vagy más forró itallal,  és megnézi a kedvenc sorozatát.

Oroszlán

Regeneráló masszázs

A mindennek és mindenkinek megfelelni akaró Oroszlán igazi maximalista, ezért a zűrösebb időszakokban ráfér egy kiadós masszázs. Mivel imád a szeretteivel lenni, az sem meglepő, ha a legjobb barátaival vagy családtagjaival közös wellnessdélutánt szervez.

Szűz

Akit kikapcsol a takarítás

A Szűz szeret tervezni és végrehajtani, és sokszor nehezére esik elfogadni, hogy nem tud mindent irányítani. Ilyenkor olyan tevékenységekkel tudja a legjobban lefoglalni magát, ami valamilyen szervezést igényel. A könyvespolc rendezése, a kamra rendberakása meggyőzi őt arról, hogy van, amit csak ő tud irányítani, és ezzel hasznosnak érezheti magát.

Mérleg

Egy lépést hátra

Az egyensúly megtalálására törekszik a sokszor visszavonuló és csendes megfigyelő szerepet betöltő Mérleg. Mindig azon dolgozik, hogy elkerülje a konfliktusokat, próbál igazságos és tisztességes lenni. Ennek köszönhetően viszont hajlamos az érzelmei elfojtására. Ezért jobb lenne, ha átgondolná, mi az, ami valójában ellazítja, zene, meditáció, esetleg valakinek a társasága. Ápolnia kell a személyes kapcsolatait ahhoz, hogy a dolgai gördülékenyebben menjenek.

Skorpió

Eltűnni a külvilág elől egy időre

Az érzelmeit nagyon intenzíven megélő jegy a túlterhelt időszakokban úgy érzi, hogy egy mikroszkóp alatt van az élete. Nem érzi sajátjának a privát szféráját sem. Ezért szüksége van ilyenkor egy olyan helyre, ahol teljesen egyedül lehet, ilyen például egy medence, amelynek a vizében elmerülve elzárkózhat egy kis időre a külvilágtól. A természet hangjai is nyugtatóan hatnak rá, ezért érdemes akár egy csendesebb vidékre is elvonulnia.

Nyilas

Az utazás szerelmese

A tüzes jegy imád mozgásban lenni. Talán egyik jegynek sincs szüksége annyira a szabadságra és arra, hogy kiléphessen a komfortzónájából, mint a Nyilasnak. Ezért a legjobb kikapcsolódás számára az, ha valamilyen izgalmas, új úti célt választ, vagy egy új dologba kezd (legyen az egy új nyelv megtanulása, vagy akár egy új gasztronómiai terület megismerése).

Bak

Kapcsolat a természettel

A keményen dolgozó Bak nem ismer határokat a munka világában, de féktelen tempója gyakran kiégéshez vezet. Ezért számára egy olyan szabadtéri tevékenység lehet ideális, mint a túrázás vagy a kertészkedés. Ezek megnyugtatóan hathatnak a gyakran zaklatott Bak természetére.

Vízöntő

A másokkal együtt töltött idő: kincs

A szuperintelligens és innovatív jegy a horoszkópok közül a lázadó szerepét tölti be. Utál megfelelni másoknak. Nem szereti, ha megkérdőjelezik, vagy elutasítják ötleteit, ilyenkor hajlamos megsértődni. Csak úgy tud kikapcsolni, ha körülveszi magát a legjobb barátaival vagy szeretteivel. Ez segít visszatérnie a nyugodt, szerethető énjéhez.

Halak

Pozitív gondolkodás

A Halak a legérzelmesebb az összes csillagjegy közül. Szeret feltételek nélkül érzelmi támogatást nyújtani másoknak, de ezek a tevékenységek általában rövid idő alatt lefárasztják. Végül nehéz felismernie, hogy melyek azok a problémák, amelyek a sajátjai, és melyek azok, amiket másoktól vesz át. Ha időt ad magának arra, hogy kicsit egyedül maradjon a gondolataival, és megpróbál csak magára koncentrálni, akkor sokkal jobban fogja érezni magát a bőrében.

(oprah.com)