14 lebilincselő sorozat, amit kár lenne kihagyni 2018-ban

2018 nemcsak izgalmas mozifilmeket, hanem nagyszerű sorozatokat is tartogat. Stephen King horrorsztoriján kívül Dakota Fanninggel a főszerepben jön a Budapesten is forgatott krimi, a The Alienist, vagy minden idők egyik legviccesebb sorozatának, a Roseanne-nak a folytatása. És ez még nem minden!

Roseanne (ABC)

A kilenc évadot és 222 epizódot megélt vígjátéksorozat idén tavasszal új fejezettel jelentkezik. A nyolc részből álló évadban több eredeti szereplő is visszatér – Roseanne Barrt, a frenetikus John Goodmant, Lauire Metcalfot és Sara Gilbertet is láthatjuk majd. A sztori egy teljesen hétköznapi család életét mutatja be, melynek középpontjában ott áll Roseanne. A Conner család humora, kíméletlen őszintesége és szerethetősége nagyon jó pillanatokat és felhőtlen kikapcsolódást tartogat.

Bemutató: 2018. március 27.

Castle Rock (Hulu)

J. J. Abrams produkciós cégének is köze van az új Stephen King-horrorsorozathoz, amely a híres író egész univerzumát megidézi a képernyőn. A sorozat az író által kitalált Castle Rockban játszódik, ahol a lakók mindennapjait követhetjük nyomon. Egészen különleges alakokról van szó, ugyanis az író korábbi regényeiből jelennek meg benne karakterek. Itt lesznek a Ragyogás, a Halálsoron vagy A remény rabjai című filmekből jól ismert szereplők is.  Sőt, a 2017-ben bemutatott AZ című filmadaptáció bohócát játszó, svéd Bill Skarsgårdot is láthatjuk majd a sorozatban. Felkészültetek a hátborzongató jelenetekre?

Krypton (Syfy)

200 évvel Superman születése előtt járunk, a Krypton nevű bolygón.  Itt ismerhetjük meg fiatal hősként Superman nagyapját, aki az egész sztori központi karaktere lesz. 2018 márciusában mutatják be a széria első részét, amelyen többek között Az acélember, a Batman vs. Superman és a Nolan-féle Batman-trilógia producere is dolgozott.

A Grace klinika spin-offja (ABC)

Kedvenc kórházas sorozatunk spin-offjának bemutató dátumáról és címéről még nincs információnk, de az egészen biztos, hogy a történet ugyanúgy Seattle-ben játszódik, mint az eredeti szériában. Ezúttal a főszereplők nem orvosok, hanem tűzoltók. A sorozat producereként erősíti  a stábot a Grace klinika ötletgazdája, Shonda Rhimes is. A női főszerepet a Rosewood című sorozatban megismert Jaina Lee Ortiz játssza.

Hard Sun (Hulu)

A Luther című sorozat forgatókönyvírója, Neil Cross ezúttal két nyomozót állít a történet középpontjába, akik valójában egyszerre társai és ellenségei is egymásnak. A cselekmény Londonban játszódik, ahol a biztonsági szolgálatok arra törekszenek, hogy elfogják a bűnözőket, és megvédjék a szeretteiket. De vajon mit tesznek akkor, ha kiderül, hogy közeleg a világvége?

Rise (NBC)

A korábban az Így jártam anyátokkal című nagy sikerű sorozatban Ted Mosbyt játszó színész, Josh Radnor egy angoltanár szerepében tér vissza a képernyőre. A sorozat helyszíne egy amerikai középiskola, a főszereplői pedig a különféle problémákkal küszködő tinik. A Radnor által játszott karakter úgy dönt, átveszi a színjátszókör irányítását, hátha ezzel sikerül változtatni a diákok életén.

Bemutató: 2018. március 13.

Altered Carbon (Netflix)

Az idei év egyik legnagyobb dobásának ígérkezik a Richard K. Morgan Valós halál című, 2002-es regényéből készült sorozat. A sztori a távoli jövőbe mutat, körülbelül 500 év múlva játszódik. A cyberpunk történetben az emberek halála után a tudatukat letöltik, és egy másik testbe helyezik át. Elképesztő látványvilág tárul majd elénk az egyes epizódokban.

Bemutató: 2018. február 2.

Black Lightning (CW)

A zöld íjász, a Flash – A Villám és a Supergirl után a CW csatorna újabb szuperhősös sorozatot indít. A hősünk ezúttal Fekete Villám, aki az elektromosság segítségével semmisíti meg a rosszfiúkat. A főszerepben a Grace klinikából és A szökésből is ismert Cress Williams.

Bemutató: 2018. január 16.

9-1-1 (Fox)

Ryan Murphy és Brad Falchuk ezúttal a 911-nél dolgozó diszpécserek munkájába enged betekintést, akik elsőként reagálnak a bajban lévő emberek segélyhívásaira. Rendőröket, tűzoltókat és mentősöket láthatunk munka közben. Egyébként Ryan Murphyt egy valós élmény ihlette a különböző drámákat feldolgozó sorozat megírásakor: “A fiam 11 hónapos volt, amikor az éjszaka közepén leállt a légzése. Hajnali kettőkor négyen is reagáltak a segélyhívásunkra, nagyon higgadtak és kedvesek voltak. Megmentették a gyermekem életét!” – nyilatkozta. A főszerepben: Angela Bassett és Peter Krause.

Bemutató: 2018. január 3.

Heathers (Paramount TV)

Az 1988-as kultikus sorozat folytatásaként 2018-ban debütál a tízepizódos újjáélesztett Gyilkos játékok, amely egy csapat gonosz tiniről szól, akik rettegésben tartják a középiskolájukat. A Veronica Swayert alakító Winona Ryder helyét az új részekben a 22 éves Grace Victoria Cox veszi át.

Bemutató dátuma: 2018.

Maniac (Netflix)

A két Emmy-díjat nyert Cary Fukunaga ismét formabontót alkotott. Egy norvég sorozat mintájára elkészítette a tíz epizódból álló Maniac című komédiát, amely egy elmegyógyintézetben játszódik. Olyan világsztárokat láthatunk a képernyőn, mint Emma Stone vagy Jonah Hill, akik egy-egy, a fantáziavilágukban élő pácienst alakítanak a sorozatban. Íme egy rövid videó a forgatásról:

Sharp objects (HBO)

Gillian Flynn, a Holtodiglan című filmdráma szerzőjének Éles tárgyak című regényét dolgozza fel ez a nyolcrészes széria. A főszerepben Amy Adams, aki miután gyógyultként kijön a pszichiátriáról, szülővárosába költözik, és egy gyerekgyilkosság után kezd nyomozni. Ha szeretitek a fordulatos, misztikus történeteket, akkor ezt mindenképp érdemes követnetek.

The Alienist (TNT)

A 19. században játszódó krimi rengeteg izgalmat tartogat. A történet alapjául Caleb Carr A halál angyala című regénye szolgált, amelyben egy újságíró és egy pszichológus közösen egy sorozatgyilkos után nyomoz.  A főszerepben Dakota Fanning, Luke Evans és Daniel Brühl, aki a kriminálpszichológust dr. Laszlo Kreizlert alakítja. Érdemes jól figyelni az egyes helyszíneket, hisz a sorozatot Budapesten forgatták.

Bemutató: 2018. január 22.

Life Sentence (CW)

A Hazug csajok társasága című amerikai sorozat egyik főszereplője, Luce Hale a Life Sentence-ben egy rákos beteget alakít. Stella Abbott utolsó napjai minden pillanatát igyekszik kiélvezni. Elkezd baristaként dolgozni egy közeli kávézóban, férjhez megy, kiugrik egy repülőgépből, sőt, megrendeli a saját halotti tortáját is… Aztán egy napon váratlan fordulat következik. Nyolc év szenvedés után kiderül, hogy meggyógyult. De vajon mihez kezd most az életével?

(bbc.com)

Nyitókép: IMDb