Elgondolkodtató Stephen King-idézetek életről, boldogságról, hibákról

A szórakoztató irodalom egyik legolvasottabb modern kori szerzője, a horror nagymestere kétségkívül Stephen King, akinek műveiért több millióan rajonganak világszerte. Az író bölcsességeivel készültünk nektek.

„Az ember néha képes megszabadulni kínzó szellemeitől, ha egyszer sikerül elég bátorságot gyűjtenie, hogy szembenézzen velük.”

„Mint víz a csapból, a szerelem a szívből folyik, és a szívnek saját törvényei vannak.”

„Nem sok tudáshoz lehet hozzájutni kockázat nélkül.”

„Ha az ember kapni akar, adnia kell.”

„Azt mondják, a pokolba vezető út jó szándékkal van kikövezve, és tudom, hogy ez igaz. Keserű tapasztalatból tudom. Csak azt nem tudom, mért – mért van az, hogy ha az ember megpróbál jót tenni, az olyan gyakran rosszra vezet?”

„Az, hogy a fájdalom jön, majd elvonul, csak látszat. Valójában olyan, mint a cölöp: néha kilátszik, néha elfedi a víz, de mindig jelen van.”

„Az otthonod ott van, ahol valaki szeretné, ha tovább maradnál.”

„A valóság (…) olyan vékony, mint olvadás után a jégkéreg a tavon, és mi azért zsúfoljuk tele az életünket zajjal, fénnyel, mozgással, hogy elkendőzzük önmagunk elől ezt a felismerést.”

„Az egyetlen halálos bűn az, ha az ember feladja.”

„A túlélés olyan, mint a szerelem. Mindkettő vak.”

„A sajnálat tüneti kezelés. Az ember sajnálja, ha mellélötyköli a kávét, vagy elrontja a játékot azzal, hogy sorozatban egyetlen bábut sem talál el bowlingozáskor. Az igazi bánat azonban ritka, mint az igaz szerelem.”

„Az idő mindig lassúbbnak rémlik, amikor az ember szorong vagy fél.”

„Vannak dolgok, amiket az ember nem mondhat ki. Előbb meghal, mint hogy kimondja őket.”

„A hiba mindig ugyanannál van, arany csibéim: aki olyan gyenge, hogy mást hibáztasson.”

Összeállította: F.R.

Fotó: Pinterest