Kislányként sokan álmodoztunk arról, hogy milyen lesz majd életünk nagy pillanata, amikor kimondjuk a boldogító igent. Ahogy a csillagjegyek árulkodnak a személyiségünkről, segítségükkel azt is megtudhatjuk, hogy milyen esküvői stílus illik hozzánk, ami segíthet a végső döntésben.

Kos:

A csillagjegy elképesztően kreatív és mindig valami különlegesre vágyik. Talán még azt is mondhatnánk, hogy kicsit drámai. A hagyományok bizonyos szintű betartása mellett a Kos menyasszony például engedékeny a koszorúslányok ruháival kapcsolatban. Imádja a színeket, a tüzes jegy szívesen dobja fel szivárványszínekkel az esküvőt, hogy a násznép biztosan jó hangulatba kerüljön.

Bika:

Egy Bika esküvője felejthetetlen élmény – persze kié nem az. A csillagjegyben született nők klasszikus, gyönyörű esküvőre vágynak, ami az érzékekhez szól. A textúrák számítanak, tehát a menyasszonyi ruha nemcsak selyemből és csipkéből fog állni, a gyöngydíszítés is nagy hangsúlyt kaphat. Az ízek is fontos szerepet játszanak a Bika nagy napján, a finom italokra és ételekre a jegy külön ügyel.

Ikrek:

Az intelligens és trendi Ikrek az a fajta menyasszony, aki kiemelten figyel a dekorációra (az sem meglepő, ha saját kezűleg készíti el az ültetőkártyákat), és a fotós kiválasztásán is sokat időz, hogy megtalálhassa a tökéletest. A helyszínen is morfondírozik, de általában egy gyönyörű városra esik a választása.

Rák:

A szentimentális Rák számára a család az első, azért is várja a nagy napot, hogy a szeretteivel végre újra együtt lehessen. Ha nagy családja van, akkor nála kifejezetten problémát jelenthet az, hogy szűkítse a vendéglistát. Ha a Rák stílusáról van szó, a jegyhez abszolút illik a romantikus tengerparti esküvő. A Rák menyasszony virágcsokrát legtöbbször fehér virágok, gardéniák vagy rózsaszálak díszítik.

Oroszlán:

A zodiákus hercegnőjének, az Oroszlán menyasszonynak nagy esküvő kell. Egy hatalmas vidéki birtokon, királyi lila, arany és skarlát színekben pompázó dekorációk között szívesen mondja ki az igent. A legnagyobb összeget általában a menyasszonyi ruhára költi el, aminek egyedinek és tökéletesnek kell lennie.

Szűz:

A precizitásra törekvő Szűz már jó előre elkezdi tervezni az esküvő napját, hogy a kitűzött dátumra minden a helyén legyen. Olyan dolgokat vesz észre, amelyeket más nem, a ruhájának is tökéletesen illeszkednie kell az alakjához. Törekszik a frissességre, ezért csak olyan ételeket választ a vendégek asztalaira, amiket ott helyben, friss alapanyagokból készítenek el. Összességében a Szűz a hagyományos lagzik híve, amire az elegancia és a költséghatékonyság egyszerre jellemző.

Mérleg:

A Mérleg menyasszony igazi bulikirálynő. Szóval, ha az ő esküvőjére érkezünk vendégként, akkor készüljünk fel, mert egy igazi tündérmesébe fogunk csöppenni. Pasztellszínek, virágfal, elegáns és végtelenül nőies kiegészítők, csillogás, ameddig a szem ellát. A zene is nagyon fontos a jegynek, nagy energiát fektet a legszuperebb zenekar vagy DJ kiválasztásába.

Skorpió:

Ne várjunk világraszóló hírverést egy Skorpiótól! A jegy szülöttének mindennél fontosabb a privát szféra, ezért nem ad ki semmilyen információt a nagy napról, vagy ha igen, azt ezerszer meggondolja. A Skorpió menyasszony pontosan tudja, hogy mit akar, és mindent megtesz azért, hogy minden tökéletes legyen. A drámaiság, mint az élet minden területén, itt is jellemzi, ezért minden esetben valami nagyon különlegesre számíthatunk az esküvőjén.

Nyilas:

A zodiákus világutazója szíve szerint olyan esküvőt szervez, amelynek helyszíne egy különleges külföldi város. Párizs, Toszkána vagy egy tengerparti szakasz – a választás a Nyilas aktuális kedélyállapotától függ. Külföldi kultúrák gasztronómiai szokásait is rugalmasan illeszti be a menübe, de amikor a ruháról esik szó, szívesebben választ valami kényelmes darabot.

Bak:

Gondoljunk úgy a Bak csillagjegy szülöttére, mint Grace Kellyre. Hagyományos és sikkes, az a fajta hölgy, aki gyönyörű esküvőt szeretne, amin ott van az egész család. Betartja az esküvői hagyományokat, és az sem kizárt, hogy az édesanyja menyasszonyi ruháját vagy a nagymama régi gyűrűjét viseli a nagy napon.

Vízöntő:

A szabadlelkű csillagjegy szereti az egyedülállót, ezért biztosan meg fogja találni a saját elképzelését, amihez tűzön vízen át ragaszkodik. Bárki, aki megpróbálja elbizonytalanítani, számíthat arra, hogy örökre elveszíti a jegy barátságát. A Vízöntő nem fog túl sok pénzt költeni az esküvőjére, de ragaszkodik ahhoz, hogy nagyon modern legyen, hiszen az egész világnak tudnia kell arról, hogy elkelt.

Halak:

A romantikus Halak biztos, hogy olyan esküvőt szervez, amire még évekkel később is emlékezni fog a násznép. Úgy képzeli el magát, akár egy mozihős, akinek élete minden pillanatát ezrek követik. Ezért a legfontosabb számára a megfelelő videós megtalálása, aki megörökíti a fontos pillanatokat. Mivel az emlékekre nagy hangsúlyt fektet, ezért nem ritka, hogy a közös családi fotók a dekoráció részét képezik. A jegy szülöttének életében általában nagy szerepet játszik a vallás, ezért mindenképpen tart templomi esküvőt.

Szöveg: D.E.

Fotó: Thinkstock

(marthastewartweddings.com)