Amíg a Vízöntő ráérősen készülődik, addig a Bika nem veszi jó néven, ha az első kávé előtt egy szót is szólnak hozzá. Ha kíváncsiak vagytok, hogy milyen napindítási rutin jellemző rátok a csillagjegyetek szerint, olvassatok tovább!

reggeli rutin

Kos:

Így ébred: Szinte kiugrik az ágyból, alig várja, hogy végre felkeljen a nap. Energikus személyiségének köszönhetően már a délelőtt folyamán elintéz mindent, és mindig azon van, hogy az adott napból a lehető legtöbbet hozhassa ki.

Az ideális reggeli rutin számára: A tettre kész jegy legtöbbször valamilyen intenzív reggeli mozgásformát választ. A legtöbb Kos általában nem időz sokat a gardrób előtt állva, és a reggelit sem tartja annyira fontosnak: a napindító edzés után csak egy gyors zuhanyt vesz, és kezdődhet is a munka.

Bika:

Így ébred: Az első kávé elfogyasztása előtt mindenki meneküljön a Bika elől! Reggelente nem szívesen társalog, szüksége van egy kis időre ahhoz, hogy összeszedje a gondolatait. Nem szeret rohanni, és nehezen viseli a terhelést a reggeli órákban.

Az ideális reggeli rutin számára: Lassú és könnyed. A Bika jegy szülötte csak akkor érzi magabiztosnak magát, ha elég időt hagy magának arra, hogy felkészüljön a nap további részére. Szívesen hallgat lágy, reggeli dallamokat, vagy néz valamilyen reggeli műsort. Az alakformálás nála inkább esti program.

Ikrek:

Így ébred: A csillagjegyek közül ő az, akinek már korán reggel arra van szüksége, hogy beszéljenek hozzá. Nem szeret lemaradni a napi hírekről sem, ezért ébredés után rögtön ellenőrzi a telefonját.

Az ideális reggeli rutin számára: Mivel az Ikrek igazi társasági ember, ezért már korán körbetelefonál a családjának és a barátainak, hogy meggyőződjön arról, mindenki rendben van. Hetente egyszer akár egy reggeli futás is beleférhet az idejébe, de természetesen nem egyedül vág neki a távnak.

Rák:

Így ébred: A Rák jegy szülötte semmit sem utál jobban, mint korán kelni, de ha végre sikerül kikászálódnia az ágyból, az első pillanattól kezdve inkább másokra fókuszál saját maga helyett. A gondoskodó zodiákus, miután megbizonyosodott arról, hogy mindenki rendben van, csendben felkészíti magát a nap hátralévő részére.

Az ideális reggeli rutin számára: Egy hosszú zuhany vagy forró fürdő a tökéletes napindítás számára. Aztán örömmel készít kiadós reggelit és kávét a családnak.

Oroszlán:

Így ébred:  Nehezen ébred, és ilyenkor általában rosszkedvű. Ez árnyékot vet az egyébként ragyogó, kreatív és szórakoztató Oroszlánra.

Az ideális reggeli rutin számára: Csendes és jól megtervezett. Mivel az Oroszlán jegy szülötte nem kedveli a váratlan helyzeteket, így a reggeli menetrendet is alaposan megtervezi. Megvárja, amíg a fürdőszobában a párja végzett mindennel, és csak ezután kezd készülődni. Érdemes lenne átgondolnia, hogy biztosan mindenre lesz-e így ideje.

Szűz:

Így ébred: A Szűz a szokások rabja, ezért minden reggele ugyanúgy telik. Mindegy, hogy épp egy üzleti útra indul, vagy csak egy szimpla hétköznap elé néz az irodában, nem érheti meglepetés.

Az ideális reggeli rutin számára: Célorientált. A zodiákus alaposan kidolgozott napirend mentén halad. Indulás előtt minden reggel ellenőrzi a lakás állapotát, fejben rangsorolja a hét hátralévő részében elvégzendő otthoni feladatokat. Ezek mellett már csak egy gyors zuhanyra szán időt.

Mérleg:

Így ébred: A Mérleg a türelem mintaszobra. Már korán reggel szereti a legjobb formáját hozni, ezért reggel is kihozza magából a maximumot.

Az ideális reggeli rutin számára: Mivel imád tollászkodni, ezért hosszú perceket tölt a szekrény előtt állva, hogy kiválaszthassa azt a ruhát, amelyben a legjobban érezheti magát. Az emberi kapcsolatok éltetik, ezért számára a tökéletes reggel az, amikor közösen elfogyaszthat a párjával egy-egy csésze kávét.

Skorpió:

Így ébred: Reggelente inkább az információéhség jellemzi. Utál lemaradni és kimaradni dolgokból, ezért az első dolga ilyenkor ellenőrizni a híreket.

Az ideális reggeli rutin számára: Minden, ami jót tesz a testnek és a léleknek. A Skorpió jegy szívesen rázza fel magát egy kiadós edzéssel, de mivel a korai órákban egyáltalán nem szeret társalogni, így inkább választja az otthoni tornát.

Nyilas:

Így ébred: A pörgős életet élő Nyilas általában előbb kel, mint hogy az ébresztője jelezne, és pontosan tudja, mit akar az adott napon véghezvinni. Inkább felkel 30 perccel korábban, hogy ellenőrizhesse a tennivalók listáját.

Az ideális reggeli rutin számára: Jól megtervezett. A céltudatos csillagjegy attól érzi jól magát, ha van ideje átgondolni a következő lépéseit, és erre a reggeli órák bizonyulnak a legalkalmasabbnak. De nem árt néha új célokat is kitűznie. Egy új nyelv megismerése, egy külföldi út – nagyszerű lehetőség arra, hogy új ismereteket szerezzen.

Bak:

Így ébred: Minden reggel ugyanabban az időpontban kel, és soha nem tér el a megszokott reggeli rutintól.

Az ideális reggeli rutin számára: A rendkívül fegyelmezett csillagjegy általában már előre tudja, hogy miben indul el dolgozni, ezért bőven marad ideje arra, hogy elvégezzen más munkát is a korai órákban, ha szükséges.

Vízöntő:

Így ébred: Kiszámíthatatlan. Mivel nem ragaszkodik a megszokott dolgokhoz, így nincs két egyforma reggele. Ébredés után szereti ellenőrizni a közösségi oldalakat, de szívesen társalog is akár.

Az ideális reggeli rutin számára: Változó, nagyjából bármi beleférhet. Nem ragaszkodik egy előre eltervezett napirendhez, ezért a reggeli rutinját is az adott pillanatban találja ki. Az öntörvényű Vízöntő gyakran az ébresztőóráról is megfeledkezik, ezért érdemes esténként kikészíteni a ruháját a következő napra.

Halak:

Így ébred: Folyton azt kívánja, bárcsak pihenhetne még egy kicsit. Szívesen heverészne egész nap, nem szeret rohanni. Mindent szép lassan, kényelmesen végez, mielőtt kilépne az ajtón.

Az ideális reggeli rutin számára: A higgadt csillagjegy, ha ideje engedi, ágyba viszi a kávét, és gyakran ott is reggelizik. Szereti lassan elindítani a napot, szívesen vesz egy forró fürdőt vagy zuhanyt, ezért sokszor korábban kell kelnie, hogy mindenre jusson ideje.

(oprah.com)

Fotó: Thinkstock

Ez is érdekelhet