Nagy reggelikörkép a ráérőstől a kiadósig

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy sietségre, fogyókúrára hivatkozva kihagyják a reggelit, pedig ez a nap legfontosabb étkezése, ez adja meg a lendületet a munkába induláshoz, a teendők elvégzéséhez, vagy éppen a tanuláshoz. Talán a következő receptek láttán ti is átgondoljátok a hozzáállásotokat, ezek ugyanis magukért beszélnek!

Ráérős – Teljes kiőrlésű zsemle házi kakukkfüves májkrémmel

zsemle-es-majkrem

Imádjuk azokat a reggeleket, amikor komótosan, minden sietség nélkül tudunk a reggeli elkészítésére és elfogyasztására koncentrálni. A következő szendvicsvariáció talán nem túl látványos, de annál egészségesebb, ugyanis minden része házilag készül! Az i-re a pontot már csak néhány saját termesztésű zöldség tehetné fel, de így, télen beérjük a zöldségesben kapható retekkel, paradicsommal, paprikával is. ;)

A zsemle elkészítését itt, a májkrémét pedig itt találjátok.

Egészséges 160 grammos – Magos zsemle currys-csilis zöldborsókrémmel

zsemle-es-zoldborsokrem

Nem feledkeztünk meg azokról sem, akik diétáznak, nekik egy magos zsemlevariációt és egy zöldborsókrémet hozunk, amelyek mind a 160 grammos diéta jegyében készültek. Felejtsétek el, hogy fogyókúrára hivatkozva nem reggeliztek, ennél egészségtelenebb és hiábavalóbb szokás nincs!

A zsemle receptjét itt keressétek, a zöldborsókrémét viszont ezen az oldalon.

Gyors – Zabpelyhes gyümölcssmoothie

gyümölcssmoothie

Mi is azok táborába tartozunk, akik reggelente állandó késésben vannak ­– még akkor is, ha egyébként 10-15 perccel korábban kelünk fel. Ez azonban nem mentesít a reggeli készítés alól, ezért ilyenkor a jól bevált klasszikusokhoz nyúlunk, mint például ez a smoothie, ami megjelenése óta a nagy kedvencünkké vált. Gyors, finom és erőt ad, ennél többet nem is kívánhatnánk reggelre.

A receptet itt találjátok.

Egyszerű – Csokoládés-pisztáciás zabkása

csokoládés-pisztáciás-zabkása

Nem véletlenül szerették nagyanyáink is a zabkását, nem kell sokat vesződni vele, viszont nagyon laktató és bármilyen feltéttel, például magvakkal, gyümölcsdarabokkal, vagy akár fahéjjal és kakaóval is feldobható. Egyszerűen imádunk vele kísérletezni. :)

A receptért kattintsatok ide.

Kiadós – Sajtos, újhagymás, sonkás omlett

sajtos-sonkás-újhagymás-omlett

Egy hosszú nap előtt szükség van az energiaraktárak feltöltésére, például egy kiadós tojásétel formájában, ami tele van fehérjével! Mi a következő omlettre voksolunk, főleg, ha finom, friss, ropogós héjú kenyérrel tudjuk elfogyasztani.

Az omlett receptjét itt találjátok.

Szöveg: D.A.

Nyitókép: Thinkstock

A receptek fotói: Vrábel Kriszta, Nagy Tünde, Gyugyi Péter