horoszkop-husvet-csillagjegyek

Zodiákusok húsvétja – Így ünnepelnek a csillagjegyek

Fedezd fel a húsvéti ünneplés tökéletes módját, és hozd ki a legtöbbet a hosszú hétvégéből!

A tavasz a megújulás időszaka, és mi sem lehetne tökéletesebb alkalom a pozitív energiák befogadására, mint a húsvéti időszak? Március 31-én, a húsvétvasárnapi óraátállítással hivatalosan is beköszönt a tavasz. Az ünnep ráadásként négynapos hosszú hétvégével kényeztet bennünket, és ha nem tudjuk, mivel is üssük el az időt, inspirálódjunk a csillagokból, és nézzük meg, az asztrológia szerint mit jelent a csillagjegyek számára a tökéletes ünnep!

Kos csillagjegy (március 21. – április 20.)

Mozgékony csillagjegy lévén a tüzes Kos egészen biztos, hogy benne van a buliban! A jegy szülötte szívesen vegyíti a régi hagyományokat az újdonságokkal, és legyen szó egynapos kirándulásról, hosszabb wellness hétvégéről vagy otthoni programokról (például tojásfestésről vagy húsvéti tojáskeresésről a szabadban). Ha Kos van a közelünkben, garantált, hogy nem fogunk unatkozni!

Bika csillagjegy (április 21. – május 20.)

A Bika kényelemkedvelő csillagjegy, a húsvéti hétvége pedig tökéletes alkalmat kínál számára egy kis hedonizmushoz. Mivel nála jobban talán egyik zodiákus sem szereti a hasát, akkor teljes számára az ünnep, ha minden óhaját-sóhaját kielégítheti: ínyenc finomságok, látványos menüsor, húsvéti desszertek pazar választéka és elegáns dekoráció nélkül nem ünnep az ünnep egy Bika otthonában! Figyelem: ha jót akarunk magunknak, üres hassal érkezzünk hozzá!

Ikrek csillagjegy (május 21. – június 21.) 

A csillagjegy szülöttének nagyon fontosak a kapcsolatok, rengeteg időt tölt a szeretteivel. Hála játékosságának, jó beszélőkéjének és humorának, a fiatalabb korosztály képviselőivel is szuperül megérteti magát. Így mi sem lehetne tökéletesebb kikapcsolódási forma számára, mint a családdal és a barátokkal eltöltött idő a szabadban.

Ha rossz idő van, az Ikrek akkor sem esik kétségbe: mindig van a tarsolyában egy jó játék- vagy filmötlet. Bár a hagyományokhoz nem kifejezetten ragaszkodik, ha minden kötél szakad, a tojásfestésben azért benne van (csak locsolókat ne kelljen fogadnia).

Rák csillagjegy (június 22. – július 22.) 

Sütés-főzés, takarítás, vendéglátás – a hagyománytisztelő Rák csillagjegy szülöttének otthonában ilyenkor minden a húsvétról szól. A manapság kevésbé divatos szokásokhoz akkor is ragaszkodik, ha nem minden órában kopogtatnak locsolók az ajtaján. A főtt tojás, a hímes tojás, a csokinyuszi, a sonka és a fonott kalács kötelező elem, és szóba sem jöhet, hogy az otthonától távol töltse az ünnepet.

Egy Ráknál keresve sem találhatnánk jobb házigazdát: ha vendégségbe érkezünk hozzá, barátságos légkör, szórakoztató anekdoták, ezeréves családi receptekből készült házias ételek és kézzel készült dekorációk hangolnak az ünnepre.

Oroszlán csillagjegy (július 23. – augusztus 23.) 

Aki az Oroszlán csillagjegyében született, annak bizony lételeme a szórakozás! De csak akkor tudja igazán jól érezni magát, ha ő lehet a társaság középpontja. Ugyan nem veti meg a pihenést, és ínyére való az elvonulás is, húsvét idején inkább az aktív programok részesíti előnyben: egy piknik a szabadban, egy kiadós bakancsos túra valahol a hegyekben, mozi vagy színház – jöhet bármi, csak ne kelljen otthon ülnie! A hagyományokhoz nem ragaszkodik, és sokkal többre tartja a nagy összejöveteleket, mint az ünnepi szokásokat.

Szűz csillagjegy (augusztus 24. – szeptember 23.)

A Szűz – akárcsak a Rák – hagyománytisztelő csillagjegy. Mivel végtelenül maximalista, nincsen olyan részlet, amire ne figyelne. Egészen biztos, hogy számára a húsvét egyet jelent a népszokásokkal, a hagyományőrzéssel, a nagy családi összeröffenésekkel és a falatozással.

horoszkop-husvet-csillagjegyek

Ünnepi asztal a Szűz otthonában (Fotó: Getty Images)

Kedves Szűz, tudjuk, hogy szereted kézben tartani a dolgokat, de ne felejts el azért pihenni sem a hosszú hétvége alatt!

Mérleg csillagjegy (szeptember 24. – október 23.)

A Mérleg nagyra értékeli a harmóniát, épp ezért keresve sem találhatna tökéletesebb időtöltést a természetnél, ahol a mindennapos nyüzsgéstől elvonulva töltheti vissza lemerült energiatartalékait. A négynapos hosszú hétvége kiváló alkalom a lecsendesedésre, és nincs az a pénz, amiért a Mérleg csillagjegy erről lemondana. Minél vadregényesebb a táj, annál jobb – tojást meg fessen a rosseb, igaz? 

Skorpió csillagjegy (október 24. – november 22.)

A Skorpiót körüllengő titokzatosság mágnesként vonzza az embereket, és bár határozott természet, emberi kapcsolatait illetően sokszor válik bizonytalanná. Emiatt túlságosan is terhes lehet számára a felhajtás, szóval ne számítsunk nagy hagyományőrző dínomdánomra ezen csillagjegy háza táján. Ő inkább elvonultan, csendben, egy jó könyv társaságában (vagy maximum a legközelebbi barátokkal) töltené az ünnepet valahol a meghódításra váró hegyekben.

Nyilas csillagjegy (november 23. – december 21.) 

Ide veled húsvéti fesztiválok, múzeumok és galériák! A Nyilas teljes erőbedobással éli a hagyományokat, ugyanakkor kalandvágya sem ismer határokat. Egészen biztos, hogy ezen csillagjegy képviselője a hosszú hétvége egyik felét az ünnepnek és a családnak, a másikat pedig a szórakozásnak és a felfedezésnek szenteli majd.

Bak csillagjegy (december 22. – január 20.) 

A Bak fegyelmezett és tisztelettudó csillagjegyként a hagyományos húsvéti ünneplés híve. Legyen szó istentiszteletről, családi összejövetelről vagy egyéb húsvéthoz köthető programról, a Bak kiveszi a részét ezekből. Ez a csillagjegy a megújulás szellemében évről évre mindent megtesz azért, hogy szellemileg is feltöltse a húsvéti hosszú hétvége.

Vízöntő csillagjegy (január 21. – február 19.)

Bár tiszteli a hagyományokat, a kísérletező szellemű Vízöntő nem minden esetben követi azokat. Sőt, az ünnep mindig jó alkalom arra, hogy valami újat alkosson, így egészen biztos, hogy a sonka és a fonott kalács helyét szokatlan és furcsa, ám annál izgalmasabb finomságok veszik át. Ez a csillagjegy imád más kultúrákat megismerni, és ha épp nem távoli tájakon barangol, garantált, hogy otthon sem engedi meg magának, hogy unatkozzon!

Halak csillagjegy (február 20. – március 20.)

A Halak szorgos csillagjegy, de ahhoz, hogy örömét lelje abban, amit csinál, szüksége van egy olyan kreatív környezetre, ahol folyton inspirálódhat – erre pedig tökéletes alkalom a húsvét. A romantikus, álmodozó és művészetkedvelő Halak kedvenc része minden bizonnyal a dekorálás. A konyhában ugyan nem ő a legtehetségesebb, ami viszont a tavaszi hangulatot illeti, nála jobban senki sem képes feldobni ilyenkor a lakást. Otthonát mindig jókedvvel tölti meg, húsvét alkalmából pedig a legközelebbi és legtávolabbi rokonait is szívesen látja.

A tavaszi megújulás a munka terén is változásokat hoz – mutatjuk, melyek azok a csillagjegyek, akikre előléptetés vár tavasszal!

Kiemelt kép: Getty Images