Te köztük vagy?

Természetesen ahogy minden csillagjegynek, úgy minden anyának is megvannak a maga erősségei és esetleges hiányosságai. Mind másféle nevelési stílusokban és elvekben hiszünk, de az bizonyos, hogy mindannyian a lehető legjobbat szeretnénk a gyermekeinknek.

Az asztrológia szerint azonban van 3 olyan csillagjegy, aki különösen erős anyai ösztönökkel és tehetséggel bír. Ezen jegyek képviselői nemcsak remek édesanyák, hanem jellemzően olyan karriert is választanak, ami gondoskodásra épül (például pszichológusok, óvónők, pedagógusok lesznek).

De ki a jó anya? Ez a 3 csillagjegy általában az

Nos, ez egyáltalán nem objektíven megállapítható dolog. Viszont bizonyos, hogy az, aki sok figyelmet és szeretetet áldoz a gyermekére, az nem járhat tévúton. Általában akkor érezheti magát sikeresnek egy anya, ha rá tud hangolódni gyermeke egyéni vágyaira, valamint ha minél többször úgy érezheti, érti őt.

Ehhez azonban valószínűleg ki kell lépnie a saját komfortzónájából, hiszen a gyerekének minden bizonnyal az övétől eltérő igényei vannak.

Egy biztos: szülőnek lenni nem kis feladat, de az ebbe fektetett energia mindig megtérül.

3-csillagjegy-anyasag

Három csillagjegy, aki általában jó anya lesz (Fotó: Pexels)

Sok helyen olvashatjuk, hogy a Rák a leganyáskodóbb, legérzékenyebb és legtörődőbb csillagjegy mind közül. Mi most három, nála kevésbé egyértelmű válasszal készültünk. Íme:

1. Halak csillagjegy (február 20. – március 20.)

A Halak az a fajta anya, aki kivételesen nagy szabadságot ad a gyermekének, és mindig arra biztatja, hogy vállalja fel önmagát. Egy Halak anya minden bizonnyal a művészetek felé terelgeti gyermekét, hiszen számára az élet sava-borsát a kreativitás adja. Amennyiben anya válik a Halak csillagjegy szülöttéből, a világ még színesebbnek tűnik számára. A Halak anyák érzékenységre, nyitottságra és kedvességre nevelik gyerekeiket. Mottójuk: „Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!”

2. Kos csillagjegy (március 21. – április 20.)

Azt, hogy a legkülönbözőbb nevelési elveket valló anyák egyformán remek szülők lehetnek, épp az bizonyítja, hogy a Halak mellett a Kos is felkerült listánkra. Amíg ugyanis a Halak csillagjegy minél nagyobb szabadságra és önállóságra biztatja gyermekét, addig a Kos abban teljesedik ki, hogy minél többet mutathat meg ő maga a világból. A Kos anya csordultig pakolja gyermeke napirendjét zeneórával, sporttal és egyéb programokkal. (Mindeközben pedig ő maga is a maximumom pörög.)

Egy Kos anya legnagyobb vágya, hogy gyermeke megtalálja élete küldetését, sikeréhez pedig anyaként ő maga is segítséget kíván nyújtani.

Amennyiben Kos anya gyermekeként nőttünk fel, bizonyára bennünk is buzog a kalandvágy, és nem riadunk vissza új élmények kipróbálásától. Ezt mind Kos édesanyánknak köszönhetjük.

3. Ikrek csillagjegy (május 21. – június 21.)

Az Ikrek anyák legerősebb ütőkártyája, hogy bármit meg tudnak beszélni gyerekükkel. Kulcsfontosságú ehhez, hogy az Ikrek anyának nincsenek titkai gyereke előtt – és ezért ugyanilyen őszinteséget várnak el cserébe is. Az Ikrek csillagjegy szülöttei remek kommunikációs készségeket adnak át gyerekeiknek, és gondoskodnak róla, hogy tájékozott felnőtt váljon belőlük. A Rák anyához hasonlóan az Ikrek is kivételesen tehetséges abban, hogy bármikor rá tud hangolódni gyermeke érzelmeire és hangulatára. Szerencsés, aki ilyen anya mellett nőhet fel!

És azt tudod, melyik 3 csillagjegy az anyósok álma?

Kiemelt kép: Getty Images