Mindenki másban erős, de van egy olyan csillagjegy, aki kiemelkedően jól sáfárkodik a képességeivel.
  • Az asztrológia szerint csillagjegyünk jelentős hatással van személyiségünkre. 
  • Személyiségjegyeink jelentősen befolyásolják, hogy milyen formában tudunk élni képességeinkkel. 
  • Egyes csillagjegyek szülöttei jobban tudnak gazdálkodni azzal, amit kaptak, ezért lehet kiemelkedő az intelligenciájuk. 

Ha intelligenciáról van szó, mindannyian szeretnénk a képzeletbeli rangsor valamelyik előkelő helyén szerepelni: nem véletlenül örvendenek óriási népszerűségnek a különféle intelligenciatesztek. Fontos ugyanakkor megjegyezni, hogy ezek többnyire csak 1-2, főleg logikai és térbeli készséget mérnek, és nincsenek tekintettel arra, hogy milyen sok egyéb készség és képesség tesz bennünket azzá, akik vagyunk, és milyen egyéb tényezők szükségesek ahhoz, hogy az ember sikeres életet éljen.

A különböző csillagjegyek szülöttei az élet különféle területein teljesíthetnek jól, és minden jegy adott pár igazán nagy koponyát a világnak. Asztrológus szakértők ugyanakkor felállítottak egy listát, ami intelligenciájuk szerint rendezi sorba a csillagjegyeket: a lista élén egy olyan jegy áll, aki egyszerre okos és nagy tudású is, a végén pedig egy örök álmodozó, akinek természetesen semmi gond az értelmi képességeivel, de kevésbé racionális karakter.

Ha ránk hallgatsz, a listát nem is rangsornak tekinted, hanem azt viszed magaddal belőle, hogy mik a te csillagjegyedre jellemző, sokszor kevéssé értékelt, de nagyon is fontos tulajdonságok, és arra csodálkozol rá, mennyiféleképpen lehet intelligens, okos vagy épp bölcs az ember. Lássuk!

1. Vízöntő (január 20.–február 18.)

Sokakat talán nem lep meg, hogy a Vízöntő áll a képzeletbeli lista legelején. Nemcsak, mert könyvmolyként e jegy szülötte óriási lexikális tudással, a legtöbb témában kiemelkedő mélységű ismerettel rendelkezik, de azért is, mert emellett kiemelkedő analitikus képesség is jellemzi. Na meg az, hogy olyan apró részleteket is észre vesz, amit a nagy többség hajlamos figyelmen kívül hagyni. Sikerének két titka van: kiváló szellemi képességeit a lehető legjobban használja ki, és nem sajnálja az időt és energiát arra, hogy folyamatosan fejlessze magát.

Híres Vízöntő kiemelkedő intelligenciával: Charles Darwin.

2. Szűz (augusztus 23.–szeptember 22.)

A perfekcionista Szűz jegyűeknek van egy nagyon bosszantó tulajdonságuk: az hogy mindent jobban tudnak. A legbosszantóbb pedig (legalábbis a többiek számára), hogy legtöbbször tényleg nekik van igazuk a végén… E jegy szülöttei csalhatatlan logikai érzékkel és gyakorlatiassággal is meg vannak áldva, ami a részletek iránti érzékenységükkel párosulva hihetetlenül éles eszűvé teszi őket, emellett a Szűz jegy szülöttei rendszerező-képességükben is jó pár lépéssel a többiek előtt járnak.

Híres Szűz kiemelkedő logikával: Georg Hegel. 

3. Skorpió (október 23.–november 22.) 

Intenzív és szenvedélyes jegy, de az is igaz, hogy egy Skorpió valószínűleg az első, akit az ember felhív, ha valakiről valamilyen bizalmas információt szeretne megtudni. Ő az emberismeret és a manipuláció borotvaéles eszű szakértője, akinek semmi sem tudja olyan gyorsan felpörgetni az agyát, mint egy megoldandó rejtély, titok vagy ármány.

Híres Skorpió kiemelkedő emberismerettel: Voltaire.

4. Ikrek (május 21.–június 21.)

Bár az Ikrek csillagjegy szülötteivel kapcsolatban elsőre inkább előnyös megjelenésüket emelik ki, na és azt, hogy remek társasági emberek, jóval több van bennük ennél. Az, hogy szociális kapcsolataikban kiemelkedően jól működnek, sokszor igazi vezéregyéniségek, olyan értékes tudással vértezi fel őket, amit aztán nagyon jól tudnak kamatoztatni, és amire alapozva kifejezetten okos döntéseket hoznak.

Híres Ikrek, aki tömegekre tudott hatni: Jean-Paul Sartre.

5. Bak (december 22.–január 19.)

A Bakok a végletekig gyakorlatiasak és fegyelmezettek, a problémák megoldásának ez a módszeres megközelítése pedig különösen értékes munkaerővé teszi őket! Fontos tulajdonságuk még, hogy nem szeretik a mismásolást és kerek perec megmondják, mit gondolnak, ezzel pedig sokszor előre visznek már megfeneklettnek hitt ügyeket is.

Híres Bak, aki új szempontokat hozott a tudomány területére: Johannes Kepler.

intelligencia intelligens csillagjegy

Kiváló munkaerő! (Fotó: Getty Images)

6. Kos (március 21.–április 19.)

A Kosok mellett nehéz szó nélkül elmenni: józan paraszti eszüket sokszor borotvaéles szellemességgel egészítik ki, ezáltal nagyon sokszor tűnnek okosabbnak, intelligensebbek a környezetüknél. Hogy valóban okosabbak-e, nos ennek megítéléséhez személyesen kell megismerni őket.

Híres Kos, aki halálosan komolyan vette a humort: René Descartes.

7. Mérleg (szeptember 22.–október 22.)

A Mérlegek híresek jó ítélőképességükről és arról, hogy mennyire kiegyensúlyozottak és objektívek, amikor véleményt kell alkotni valamiről. A belső harmóniára vonatkozó óriási igényük teszi lehetővé számukra azt is, hogy a mindennapi kihívásokra átgondoltan reagáljanak, ahelyett, hogy impulzív döntéseket hoznának, ezért környezetük sokszor igen bölcsnek tartja őket.

Híres Mérleg, akiből csak úgy áradt a harmónia: Mahatma Gandhi.

8. Bika (április 20.–május 20.)

Az intelligenciának különböző típusai vannak: a Bikák érzelmi intelligenciájukról híresek, amely egyenlő arányban áll önismeretből azaz abból, hogy tudják, hogyan olvassák és értsék saját érzelmeiket valamint empátiából és abból is, hogy meglátják azt, amit mások véka alá akarnak rejteni. Nagyon fontos, értékes képességekről van szó!

Híres Bika, aki az emberi érzések szakértője volt: Sigmund Freud.

9. Nyilas (november 22.–december 21.)

Könnyű lenne ezt a szabad szellemű jegyet felületesnek bélyegezni, de jókora tévedés is egyben. Egy Nyilas mindig szívesen tágítja a látókörét, és igyekszik tájékozódni kultúrákról, életmódokról, trendekről, értékekről, emiatt pedig akárhányadik helyen is áll ezen a listán, kifejezetten okos ember benyomását kelti.

Híres Nyilas, aki mindent tudni akart a világról: Spinoza.

10. Oroszlán (július 23.–augusztus 22.)

Nem számít, mit tud vagy nem tud egy Oroszlán: a külvilág úgyis elhiszi róla hogy minden tudás birtokában van. Az Oroszlánok született vezetőként nagyon ügyesek abban, hogy a magabiztosság látszatát keltsék, és elhitessék a környezetükkel, hogy náluk a bölcsek köve.

Híres Oroszlán, aki utat mutatott az utána érkezőknek: Carl Gustav Jung.

loud labor karrier hangos munka munkahely kolléga

Mondom, hogy én vagyok a király! (Fotó: Getty Images)

11. Rák (június 22.–július 22.)

Annak, hogy a Rákok nem szerepelnek előkelőbb helyen ezen a listán, nem az az oka, hogy ne volnának jó képességeik. Inkább arról van szó, hogy érzékeny és együttérző természetük miatt érzelmeik hajlamosak elhomályosítani józan ítélőképességüket, ez pedig sokszor hibás döntésekre sarkallja őket.

Híres Rák, akit nem csak az ész, de a szív is érdekelt: Jean-Jacques Rousseau.

12. Halak (február 19. – március 20.)

Hasonló a helyzet a halakkal. E csillagjegy szülöttei nem azért kerültek a lista végére, mert valami baj volna velük, vagy ne volna meg a magukhoz való eszük. Inkább arról van szó, hogy élénk képzelőerejük és a belső világ, amit ennek segítségével teremtenek, néha elvonja a figyelmüket a külvilág valós eseményeiről, ettől szeleburdinak, álmodozónak tűnnek, és nem mindig veszik őket komolyan.

Híres Halak, akiből gyerekként keveset néztek ki: Albert Einstein.

Szeretnéd tudni, hogy a csillagjegyed alapján hova lesz érdemes utaznod az idén? Ebben a cikkben utazási horoszkópodat mutatjuk be. 

Kiemelt kép: Getty Images