Féltékenységre, irigységre különösen az alábbi három, versenyszellemtől túlfűtött csillagjegy hajlamos.

Amennyiben egészséges keretek közé szorítjuk, a féltékenység és irigység teljesen természetes emberi érzések. Ha okosan bánunk velük, ha nem hagyjuk, hogy úrrá legyenek rajtunk, és ha hajlandóak vagyunk szembenézni azzal, hogy mi táplálja bennünk a negatív gondolatokat, akár még a javunkat is szolgálhatják.  

Korábban is írtunk arról, hogy a féltékenységnek gyakran kísérőjelensége az irigység. Pontosabban az irigység az az ok, amitől féltékennyé válhatunk. Az asztrológusok szerint vannak olyan csillagjegyek, akik nagyobb valószínűséggel érezhetnek így a barátaikkal kapcsolatban. És hogy miért? Például a bennük lobogó versenyszellem vagy bizalmatlanság miatt. Mutatjuk, hogy kik ők!

Kos (március 21. – április 20.)

A tüzes és törtető Kosnál aligha akad csillagjegy, akit jobban hajtana a tettvágy. Született vezető, aki folyamatosan lendületben van. A munkában, magánéletben dinamizmus és viharos hozzáállás jellemzi, a kudarctól retteg, az életre pedig nem másként tekint, mint egy hosszan tartó versenyre, amiből neki kell győztesként kikerülnie.

Alapvetően hűséges barát, ám ha egy hozzá közelálló személy valamiben sikereket ér el, a Kosban a féltékenység, irigység miatt azonnal fellobban a versenyszellem. Lendülete és határozottsága példaértékű, ám ha nem vigyáz, gyengeségei is ebből fakadhatnak, ami igencsak megnehezítheti a vele való kapcsolattartást.

nyuszi, féltékenység, barátság

3 csillagjegy, aki féltékeny lehet a barátaira (Fotó: Getty Images)

Skorpió (október 24.– november 22.)

Legyen szó romantikus vagy baráti kapcsolatokról, a meglehetősen bizalmatlan és gyanakvó Skorpió egyik legnehezebb tulajdonsága a féltékenység. Mivel minden követ megmozgat azért, hogy törekvései valóra váljanak, barátai sikerére is kihívásként tekint, amit így vagy úgy, de túl kell szárnyalnia – amivel nincs is gond, amíg nem esik túlzásba.

A Skorpió impulzív és ragaszkodó természete miatt azonban birtoklóvá is válhat egy kapcsolatban, ami könnyűszerrel féltékenységhez vezethet, ha valami miatt háttérbe szorul a személye.

Szűz (augusztus 24. – szeptember 23.) 

Mivel a Szűznek folyamatos megfelelési kényszere van, ráadásul könnyen elakad a részletekben is, a féltékenység és irigység is könnyedén hatalmába kerítheti. Akár tudatában van, akár nem, a Szűz sok esetben hajlamos összehasonlítani magát a barátaival. Néha irigységből, máskor pedig csak azért, hogy megbizonyosodjon arról, hogy tényleg jó úton jár.

Mivel önmagával szemben végtelenül kritikus, és nagyon magasak az elvárásai, kifejezetten rosszul érintheti, ha a barátainak könnyebben összejön valami.

Ha nem szeretnénk, hogy valaki a mi hátunkon felkapaszkodva érjen el sikereket, érdemes odafigyelnünk 3 csillagjegy viselkedésére. Kattints a linkre, és  tudd meg, hogy kik ők!

Kiemelt kép: Getty Images