Ha nem szeretnénk, hogy valaki a mi hátunkon felkapaszkodva érjen el sikert, érdemes odafigyelnünk e csillagjegyek viselkedésére.

Akármilyen jó embernek is tartjuk magunkat, mindannyiunkat saját vágyaink, érdekeink és ösztöneink motiválnak. Ez a motiváció segít abban, hogy elérjük céljainkat, megvalósíthassuk álmainkat. Csakhogy nagyon nem mindegy, milyen áron. Vannak olyan emberek, akiknek semmi sem drága a cél elérése érdekében, akik könnyen átgázolnak másokon, vagy legalábbis nem esik nehezükre felhasználni másokat saját boldogulásuk érdekében. 

Lássuk, melyik az a három csillagjegy, aki imád kihasználni másokat. 

Oroszlán (július 23.– augusztus 22.)

Az Oroszlánok karizmája és szinte magnetikus vonzereje legendás: többnyire könnyedén elbájolják környezetüket még akkor is, ha semmi rossz szándékuk nincs, egyszerűen csak magukat adják. Érdemes ugyanakkor óvatosnak lenni az Oroszlánnal, amikor el szeretne érni valamit. Vonzerejét ilyenkor előszeretettel használja manipulációra, hogy a lehető legkedvezőbb helyzetbe kerülhessen, és előnyt szerezzen akár mások leleleményességét vagy befektetett munkáját is szívbaj nélkül kihasználva. A lényeg úgyis csak az, hogy a csúcson ő ragyogjon a lefényesebben.

 

Van három csillagjegy, aki nem fél kihasználni másokat (Fotó: Getty Images)

Skorpió (október 23.– november 22.)

A heves vérmérsékletükről és stratégiai gondolkodásmódjukról ismert Skorpiók többnyire rendkívül lojálisak tudnak lenni, de ha úgy tartja kedvük, vagy erre van szükségük a sikerhez, könnyedén használhatják mások kihasználására rendkívüli képességeiket. Mivel jellemzően egy lépéssel mások előtt járnak, és fejben már a másik következő húzására is megvan a reakciójuk, előfordul, hogy úgy mozgatnak másokat (azok tudta nélkül), mintha sakkfigurák lennének. Gond nélkül használják ki– és fel őket. Ha nem szeretnénk a könnyen feláldozható gyalog szerepét magunkra vállalni, legyünk körültekintők, ha egy Skorpióval lépünk (munka)kapcsolatba. 

Bak (december 22.– január 19.)

Az ambíciótól fűtött és siker utáni vágytól hajtott Bakok néha az etikai és emberi megfontolások elé helyezik saját céljaikat. Előfordul, hogy annyira vágynak az elismerésre és céljaik teljesülésére, hogy a siker érdekében tisztességtelen eszközöket is bevetnek, és nem riadnak vissza a másik kihasználásától sem. Ráadásul mindezt puszta józanságnak, vagy reális helyzetértékelésnek tekintik, és nem is mindig értik, mi a baj a viselkedésükkel. Érdemes figyelmeztetni őket, amikor túllőnek a célon.

Mások kihasználásához jól jön, ha valaki folyékonyan tud hazudni. Lássuk, melyik az a 3 csillagjegy, akinek ez zsigerből megy!

Kiemelt kép: Getty Images