hazudós

3 csillagjegy, aki ha kell, úgy tud hazudni, mintha könyvből olvasná

Szép dolog az őszinteség, de az is tény, hogy vannak olyan helyzetek, amikor nem is olyan könnyű elmondani az igazat. Vagy, mert a másiknak okozna fájdalmat az igazság kimondása, vagy azért, mert azzal magunkat sodornánk bajba. 

Vannak, akik még ilyen helyzetben is képtelenek a füllentésre, mások napokig lelkiismeret-furdalást éreznek, ha nem mondtak igazat. Megint mások viszont egészen könnyedén tudnak hazudni: még csak meg sem rezzennek, amikor (akár vaskos) hazugság szalad ki a szájukon. Nem hazudnak feltétlenül rosszindulatból. Előfordul, hogy azért tódítanak, hogy magukat többnek, jobbnak állítsák be, vagy mert nem akarnak konfliktust. De akármi is a csúsztatás oka, hazudni nem szép dolog, és ott van a sánta kutya és a hazug ember tanulságos esete is. 

Lássuk, melyik az a három csillagjegy, aki olyan profi a füllentésben, hogy még maga is elhiszi, amit mondott. 

Ikrek

Az Ikrek eleve arról híresek, hogy a kommunikáció mesterei, viszont ezt a ragyogó képességüket sajnos néha a másik ember megtévesztésére is felhasználják. Nagyon jól alkalmazkodnak a beszélgetőpartnerükhöz, például könnyedén kitalálják, mit szeretne hallani a másik, emellett pedig gyors észjárásúak is. Ez a kombináció nagyon

meggyőzővé teheti őket akkor is, ha mondandójuk épp csak nyomokban tartalmaz igazságot.

Mérleg

A Mérlegek jól ismertek természetes vonzerejükről, valamint a harmónia iránti csillapíthatatlan vágyukról. Ez ugyanakkor néha arra késztetheti őket, hogy kegyes hazugságokkal, vagy információk visszatartásával próbálják kialakítani az annyira vágyott egyensúlyt. Az is előfordulhat, hogy azért nem mondanak igazat, hogy elkerüljenek egy stresszes helyzetet, vagy hogy magukról a lehető legkellemesebb benyomást alakítsák ki. Ez persze nem menti fel őket.

csillagok

A csillagok is beszédesek, de a leginkább a tetteiből ismerjük meg a másik embert. (Fotó: Getty Images)

Nyilas

A Nyilasok szeretik a kalandokat és tele vannak spiritusszal, nem szeretnek unatkozni. Emellett szeretnek a figyelem középpontjában is lenni, ezért, és hogy lenyűgözzék környezetüket, gondolkodás nélkül elferdítik az igazságot, ha úgy hozza a szükség. Nem esik nehezükre kitalálni, vagy kicsit kiszínezni a legkülönfélébb történeteket, hogy lenyűgözzenek másokat, vagy izgalmasabbá tegyenek egy beszélgetést vagy élethelyzetet. 

Neked is hasonló tapasztalataid vannak? Vagy éppen ellenkezőleg? Te csupa megrögzötten őszinte Ikrekkel, Mérleggel vagy Nyilassal találkoztál? Előfordulhat. A csillagjegyekből következtetett jellemvonásokat nagyon sok más hatás befolyásolja: temperamentumunk, neveltetésünk, vagy akár vallásunk is erősen beleszól abba, hogyan is állunk az igazmondáshoz.

Ha őszinték vagyunk magunkhoz, bevalljuk: a legtöbben úgy, hogy azért még más is odaférjen. 

Kiemelt kép: Getty Images