A féltékenység a legtöbbünktől nem idegen érzés, viszont az, hogy hogyan reagáljuk le az ilyen jellegű szituációkat, nagyban függ a csillagjegyünktől.

Kos

Látszólag határozott és markáns személyiség vagy, de a bizonytalanság erősebb benned, mint bárki hinné, így gyakoriak az életedben a féltékenységi jelenetek. Csak egyet tudunk tanácsolni: mielőtt asztalt borítanál, próbálj meg kommunikálni, mert ha kimondod, amit érzel, sok kellemetlenségtől megkímélheted magadat.

Bika

A boldog és harmonikus családi élet számodra nagyon fontos, ezért, ha csupán egy icipici kétely is felmerül benned a párod hűségét illetően, máris nagyjelenetet rendezel. A türelmetlenséged sem feltétlenül segít higgadtnak maradni ezekben a szituációkban, de érdemes megfontoltnak lenni, hiszen a hirtelen viselkedés még sosem vezetett semmi jóhoz.

Ikrek

Csillagjegyednél fogva hajlamos vagy a hűtlenségre, és ezért a legrosszabbat feltételezed a kedvesedről is. A kétség folyton ott motoszkál a fejedben, ami rengeteg boldogtalan pillanatot okoz. Mindezen csak te tudsz változtatni – nem feltétlenül kifizetődő, ha magadból indulsz ki.

Rák

Vakon tudsz szeretni, így a féltékenység számodra szinte ismeretlen fogalom. Úgy tekintesz a párkapcsolatra, mint egy olyan kölcsönös elköteleződésre, ahol nincs helye sem féltékenységnek, sem megtévesztésnek, viszont pont ezért, ha hűtlenséget tapasztalsz, azon nagyon nehezen teszed túl magad.

Oroszlán

A külvilág számára úgy tűnhet, hogy az önbecsülésed kikezdhetetlen, azonban valójában félelemben élsz – rettegsz attól, hogy nem tudsz eleget adni a másiknak egy kapcsolatban. Ez a fajta bizonytalanság könnyen a féltékenység melegágya lehet, ám jellemzően tartózkodsz a hangos jelenetektől, inkább – tőled szokatlanul – magadat emészted.

Szűz

Te vagy az, aki élvezi, ha féltékenységet provokálhat, viszont, ha a ló túloldalára kerülsz, abban már nem találsz örömet. Ennek ellenére ritka, hogy hangos féltékenységi jelenetet rendezel, inkább duzzogsz, hogy felhívd a párod figyelmét arra, hogy baj van.

Mérleg

Szerelmes vagy magába a szerelembe is, így nem meglepő, hogy a partnered felé is teljes odaadással fordulsz. Nem féltékenykedsz, nem követelsz, nem vársz magyarázkodást, szinte vakon hiszel a kedvesed hűségében. Csak egyetlen esetben jössz ki a sodrodból: ha megpróbálnak kihasználni. Ebben az esetben jobb, ha nem kerül senki az utadba.

Skorpió

Rendkívüli temperamentummal áldott meg a sors, ezért már a legkisebb dolog is féltékenységet kelt benned: például ha valaki közel merészkedik a partneredhez. Ez azért veszélyes, mert nehezen tudod kontrollálni az érzéseidet és a legalkalmatlanabb pillanatokban is megvan rá esély az, hogy kimutasd a fogad fehérjét.

Nyilas

Sosem ismernéd be, hogy féltékenység gyötör, mert úgy érzed, hogy az a méltóságodon aluli lenne. Ugyanakkor nem tudod elrejteni az érzéseidet, amiből sok kellemetlenséged származhat. A legjobb az lenne, ha nyílt lapokkal játszanál, és azonnal beszélnél a pároddal, amikor úgy érzed, probléma van kettőtök között, különben szakítás is lehet a dolog vége.

Bak

A féltékenység távol áll tőled, szinte soha nem vizsgálod a partnered viselkedését, még akkor sem, ha az gyanús. Úgy gondolod, mindenki megérdemli a bizalmat. Ellenben, ha a tudomásodra jut a hűtlenség ténye, azonnal a kapcsolat lezárása mellett döntesz, megbocsájtás nélkül.

Vízöntő

Nincs szükséged arra, hogy elfedd a kétségeidet, mert nem érzel féltékenységet. Mivel számodra a párkapcsolaton belüli függetlenség mindennél fontosabb, tiszteletben tartod a másik magánéletét, viszont, ha a párod nem hűséges hozzád, akkor egyetlen szó nélkül továbbállsz.

Halak

A féltékenység érzése állandóan ott munkál benned, mert túl sok figyelmet és szeretetnyilvánítást vársz a partneredtől. Ám, ha az igényeid nem teljesülnek, egyszerűen elhanyagoltnak érzed magad és emiatt a zöld szemű szörnyet is beengeded az életedbe. Ne feledd, a túl magas elvárásoknak lehetetlen megfelelni!

 

Szöveg: D.A.

Fotó: Thinkstock

(realitysandwich.com)