asztrologia-csillagjegyek-hiressegek

Csillagok és dívák – Csillagjegyek leghíresebb képviselői

A hírességekben is felismerhetjük a csillagjegyek legjellemzőbb tulajdonságait.

A sztárok is csak emberek – mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy rájuk is épp ugyanúgy illik a horoszkópjuk, mint ránk, egyszerű földi halandókra. Az alábbi hírességek saját csillagjegyeik kvintesszenciájának is tekinthetők. Alaposan megfigyelve életútjaikat, a róluk keringő történeteket és legendákat, felismerhetjük bennük egy-egy jegy legszimpatikusabb és legutálatosabb jellemzőit egyaránt.

Kos: Claudia Cardinale

Hamisítatlan Kos az olasz színésznő, Claudia Cardinale. Sok szakértő eleve a Kos csillagjegyét tartja a dívák arzenáljának (Aretha Franklin, Diana Ross, Mariah Carey, Celine Dion, de még Lady Gaga is ebben a jegyben született), Cardinale pedig minden pályatársán túltesz ebben a kategóriában. Legjobb napjain makacssága kitartásba fordul, hevessége szenvedéllyé alakul, exhibicionizmusa pedig ösztönös zseni művésszé teszi őt. Csak győzzük tartani vele a lépést!

Bika: Audrey Hepburn

Audrey Hepburn mindig határozottan képviselte saját érdekeit és állt ki az elesettek mellett, de valószínűleg életében egy pillanatra sem viselkedett közönségesen. Igazságérzete nem engedte neki, hogy szó nélkül tűrje a gyengébbek szenvedését, eleganciájából azonban sosem adott alább – ez pedig a Bikák egyik legalapvetőbb tulajdonsága. Mint a jegy többi szülöttje, Hepburn is hagyománytisztelő, családcentrikus és hűséges típus volt. Sokkal jobban szerette az otthon kuckózós hétvégéket a vad buliknál. Ha viszont egyszer kiszabadult, bizony ő volt a táncparkett királynője!

Ikrek: Marilyn Monroe

Mi más is lehetne a mindig megfejthetetlen és csupa rejtély Marilyn Monroe horoszkópja, mint Ikrek. Monroe világ életében csak arra vágyott, hogy elfogadják őt – a nagy fokú szeretetéhség pedig tipikus Ikrek jegy. A gyönyörű színésznő imádott társaságban lenni, nagyokat nevetni és új barátokat szerezni, cserfes imidzse azonban különösen mély érzelmeket takart. Az Ikrek számára a legnagyobb lecke, hogy bizony jobban jár, ha felvállalja a valódi önmagát.

Rák: Meryl Streep

Érzékeny, jóságos és éleslátó. Minden Rák, így Meryl Streep is pont ilyen. Streep nemcsak a nézők kedvence, rengeteg pályatársa is példaképként tiszteli és anyja helyett anyjának tekinti őt Hollywoodban.

asztrologia-csillagjegyek-hiressegek

Meryl Streep lényéből csak úgy árad a Rák szeretetteli energiája (Fotó: Samir Hussein/WireImage via Getty Images)

Ahogy az lenni szokott azonban, a Rákok gyengesége és erőssége is egyazon tulajdonságban gyökerezik. Ha nem figyelnek eléggé, érzékenységük naivitásba csaphat át. A Rák akkor igazán sikeres az életben, ha megtanulja irányítani érzelmeit – és nem hagyja, hogy azok irányítsák őt.

Oroszlán: Jennifer Lopez

Ki is lehetne tökéletesebb Oroszlán Jennifer Lopeznél? A szupersztár a csillagjegy minden fő tulajdonságával bír: büszke, bátor és tiszteletet parancsoló. Jennifer Lopez rendre bizonyítja, hogy arra született, kitartásával és kreativitásával tömegeknek mutasson irányt. A céltudatos Oroszlán rendkívüli vezetői képességekkel bír, és sosem hagyja, hogy láncon tartsák. Jól teszi viszont, ha ügyel rá, hogy önbizalma ne csapjon át önteltségbe!

Szűz: Sophia Loren

Sokan csodálják amiért képes szokatlan nézőpontokból szemlélni a világot, ugyanakkor mindig elegánsan fogalmazza meg kritikáját a látottakról. A Szűz csak keveseket jutalmaz meg pezsgő intellektusa és izgalmas társasága ajándékával. Akit azonban a belső köreibe fogad, azért örökre felelősséget vállal.

asztrologia-csillagjegyek-hiressegek

Sophia Loren, a Szűz csillagjegy neves képviselője viselkedésében és megjelenésében is makulátlan (Fotó: Donaldson Collection/Getty Images)

Sophia Loren alakját ma is tisztelet és ámulat övezi, nem véletlenül. A legendás színésznő minden egyes szerepébe egy kis pluszt, valami meghatározhatatlant tudott vinni. Ezzel örökre felejthetetlenné tette alakításait. Viszont neki is, mint a Szűz csillagjegy bármely képviselőjének, érdemes a rengeteg megvizsgált és átgondolt szempont között mindig a saját boldogulását első számúnak megtartania.

Mérleg: Brigitte Bardot

Sokan Kim Kardashiant tartják a tökéletes Mérlegnek. A nőt, aki testének köszönheti, hogy a világ megismerte a nevét, de aki aztán ezt a gyorsan jött hírnevet egy több milliós biznisz kiépítésére használta fel. Sokak szemében ma is ő a szorgalom, a kitartás és a szépség mintaképe. Szerintünk azonban még jobban illik ez a leírás egy másik híres Mérlegre, Brigitte Bardot-ra.

Brigitte Bardot rendkívüli érzékkel használta ki az elé táruló lehetőségeket, és soha nem rettent vissza a kihívásoktól.

Jól tette, hogy olyan helyzetekben sem kényelmesedett el, amikor előnyből indulhatott. Ebben rejlett valódi ereje.

Skorpió: Julia Roberts

Julia Roberts világ életében tudta, hogy mi jár neki kemény munkájáért – és nem is engedett elvárásaiból. Örökre beírta magát a filmipar nagykönyvébe azzal, hogy a kilencvenes években nőként azelőtt sosem látott összegeket követelt bravúros alakításaiért.

asztrologia-csillagjegyek-hiressegek

Julia Roberts eltökélt és szenvedélyes – hamisítatlan Skorpió (Fotó: Max B. Miller/Fotos International/Getty Images)

Minden bizonnyal a Skorpiók többsége magára ismer ebben a rettenthetetlen szívósságban, illetve a sosem rest áldozatkészségben. A csillagjegy szülöttei akkor a legsikeresebbek, ha hirtelen feltörő indulataik hevében sem veszítik szem elől a nagyobb ügyet.

Nyilas: Tina Turner

A Nyilasok általában nagylelkűek, de sokszor így is bajba keveri őket kíméletlen őszinteségük. Tina Turner sosem rejtette véka alá véleményét – amiért sokan nehezteltek rá, de még annál is többen szerették. A rock and roll királynője saját magától is mindig a legtöbbet követelte. A legfontosabb lecke, amit az ő életéből megtanulhatnak a Nyilasok, hogy érdemes saját magukkal is olyan elfogadónak lenniük, mint másokkal.

Bak: Marlene Dietrich

Egy Bakra mindig támaszkodhatunk, ha józan tanácsra, rideg és gyakorlatias iránymutatásra van szükségünk. Legendák szerint Marlene Dietrich is épp ilyen stabil iránytűje volt szeretteinek – és ilyen határozottsággal irányította saját karrierjét is. A Bakoknak azonban, amennyi könnyebbséget, legalább annyi nehézséget is okozhat kimértségük. Érzelmeik felvállalásával magánéletükben is olyan boldogok és kiegyensúlyozottak lehetnek, mint munkájukban.

Vízöntő: Gábor Zsazsa

Szakértők a Vízöntőt a zodiákus legeredetibb tagjának ismerik el. Utánozhatatlan karizmájával bárkit egy csapásra megigéz – nem csoda, hogy az egyik leghíresebb magyar, Gábor Zsazsa is ezen csillagjegy szülöttje volt. Elég bármely interjújába belehallgatni, hogy kiderüljön:

szikrázó humora és önkritikája, csípős megjegyzései, valamint kristálytiszta logikája valóban páratlanná tették őt – még Hollywood kiválóságokkal teli világában is.

Minden Vízöntő életfeladata, hogy állandósságot találjon kalandozásai közepette; ezért cserébe nagyobb jutalmat kaphat, mint amire valaha számíthatott.

Halak: Elizabeth Taylor

Elizabeth Taylor mindig is imádta a fényűzést, vállaltan anyagias volt – ugyanakkor nem várta el másoktól, hogy megteremtsék számára a luxus kellékeit. A Halakra jellemző módon képes volt éjt nappallá téve dolgozni azért, hogy saját magát a lehető legnagyobb anyagi biztonságban és kényelemben tudja. De azt is belátta, mikor jött el az ideje a pihenésnek. A Halak szerencséje, hogy bármilyen nehéz helyzetben meglátja a pozitívumot – és a nélkülözésben is képes gazdagnak érezni magát. Derűjét sokan irigylik, rosszindulatú kritikusait azonban kedvességével azonnal leszereli.

És azt tudod, melyik a legintelligensebb csillagjegy?

Kiemelt kép: Getty Images, Canva, nőklapja.hu