csillagjegy kviz

Kvíz: Felismered jellemzés alapján a csillagjegyeket?

Vigyázz, kész, rajt!

Rendszeresen olvasol horoszkópokat, sőt, nemcsak a saját csillagjegyed, de mások – barát, barátnő, papa, mama, gyerekek, kutya, macska – jellemzése is kifejezetten érdekel? Akkor megéri lejjebb görgetned, mert mai Nők Lapja-kvízünket neked találtuk ki!

Az asztrológia vagy csillagjóslás évszázadok óta bevett gyakorlat az ezoterikus tanok világában. Bár tudósok szerint a csillagjóslás alapjai eredetileg a korai mezopotámiai kultúrában gyökereznek, az ősi asztrológia pontos eredete mégsem ismert teljesen. A modern történészek azonban számtalan olyan barlangrajzot tártak fel az évek során, amelyekből tisztán látszik, hogy az emberiség és a csillagok már az ősidőkben is szoros kapcsolatban álltak egymással.

Bár a tudomány szemszögéből az asztrológia áltudomány, a napi vagy heti horoszkópok olvasgatása manapság mégis olyan szinten vált rutinszerűvé, mint a napindító kávé elszürcsölgetése. Kíváncsi természetükből fakadóan az embereket mindig is érdekelte, hogy mit hozhat a jövő – akár a következő 12 órában, akár az elkövetkezendő évben –, és valljuk be, vajon ki ne szeretne számára tetszetős sorokat olvasni magáról?

Miért szeretjük annyira a horoszkópokat?

És ha már itt tartunk, egy korábbi cikkünkben részletesen olvashatsz az úgynevezett Barnum-effektusról is, miszerint az emberek általában hajlamosak a pozitív és személyes gondolatokat vagy kijelentéseket elfogadni magukkal kapcsolatban, a negatív, kevésbé személyeseket pedig elutasítani. Vagyis, ha hízelgő gondolatokat olvasunk magunkról, akkor is hajlamosabbak vagyunk elhinni, ha éppenséggel nem igaz ránk a valóságban.

De valljuk be, nem is csoda, hogy a rohanó világban olykor mindenkinek szüksége van egy kis útmutatásra, így sokszor azok sem tudnak ellenállni a késztetésnek, akik tulajdonképpen nem hisznek abban, hogy a bolygók állása a személyiségünkre, illetve a sorsunk alakulására is hatással lehetnek. És hogy van-e a csillagjóslásnak tényleges igazságalapja? Nos, a döntést a kedves olvasóra bízzuk – addig is itt egy szórakoztató Nők Lapja-kvíz, melyből kiderül, hogy milyen gyakran falod a horoszkópokat!

Kvíz: Felismered jellemzés alapján a csillagjegyeket?

heti csillagenergia október horoszkóp

Lássuk, mennyire vagy képben az asztrológiával!

És a híres emberek csillagjegyét vajon meg tudod tippelni? Kattintsd a linkre, és tedd próbára magad!

Kiemelt kép: Pexels
Tesztfotó: Canva