Az alábbi személyek tényleg léteztek? Vagy csak kitalálták őket?

Itt a legújabb Nők Lapja-kvíz, melyből kiderül, a népszerű könyvek, mesék és filmek szereplői és történelmi alakjai valóban éltek-e valaha… Hiszen, bizony, nem mindig csak az írói fantázia túlságosan is életszerű szüleményeiről van szó.

Minden idők legismertebb könyves és filmes karaktereinek nagy részét tényleg valódi emberek ihlették, azaz nem annyira kitaláltak, mint amilyennek elsőre tűnnek. Más, fiktív szereplők hős- és gaztettei azonban gyakran olyannyira hitelesnek hatnak (illetve annyit hallhattunk már róluk), hogy nem nehéz azt gondolni, valóban megtörténtek.

De vajon miként születtek ezek a magukkal ragadó és világszerte ismert szereplők? Néha nem is gondolnánk, hogy a szárnyaló fantázia mögött megannyi tudás, tapasztalat, kutatómunka, és olykor bizony létező emberek múltbeli tettei állnak.

A „varázslat” néha tehát valóság is lehet – és fordítva.

De tisztában vagyunk azzal, hogy éppen mikor melyikkel van dolgunk?

A ravasz Jordan Belfort például a valóságban is a Wall Street szélhámosa volt? Pocahontas tényleg csak egy Disney-hercegnő? És mi a helyzet Artúr királlyal és Tell Vilmossal? Csak legendákról van szó, vagy valóban léteztek egykor a megannyi írót és filmrendezőt megihlető hősök?

Itt az idő, hogy kiderítsd!

Kvíz: Valós vagy kitalált személy?

Hány kérdést sikerül megválaszolnod a legújabb Nők Lapja-kvízben?

Kvíz: Valós vagy kitalált személy?

Kvíz: kitalált vagy létező személy?

Teszteld a tudásod!

Imádod a Nők Lapja-kvízeket? A link alatt még többet elérsz!

Kiemelt kép, tesztfotó: Getty Images