Kvíz: Mennyire ismered a Szomszédok szereplőit?

Azok, akik a rendszerváltás elején néztek tévét, heti egy alkalommal garantáltan odaszegeződtek a készülék elé. Csütörtökök esténként vetítették ugyanis a Szomszédok című teleregényt, melyhez mindannyiunknak van valamilyen viszonyulása. Bár évek távlatából sok elemében megmosolyogtatóan hat, mégis kötődünk hozzá, és szívesen újra is nézünk egyes jeleneteket.

Generációk nőttek fel rajta, mellette, és generációk számára jelenti ma is kedves emlékek és a humor kiapadhatatlan forrását a Szomszédok című teleregény. A magyar televíziózás történetének egyik legismertebb és legsikeresebb tévés sorozata, ami a rendszerváltás leggyorsabban változó éveinek fontos kultúrtörténeti lenyomata, ma is olyan viszonyítási pont, amit felidézve fiatal és idős is huncutul kacsint össze. Kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de nem lehet nem szeretni, ráadásul, mivel egyes jelenetei, képkockái kitűnően mémesíthetők, a legfiatalabb generáció is tud kapcsolódni hozzá. 

Ma kvízünkben a teleregénnyel kapcsolatban kérdezünk, hogy kiderüljön, ki az igazi rajongó. Te mindent tudsz a sorozatról és a legfontosabb karakterekről?

Kiemelt kép: Canva

Mennyire ismered a Szomszédok című teleregényt?

szomszédok