csillagenergiák 2024

Igény a változásra – Heti csillagenergiák (2024. 02. 19. – 2024. 02. 25.)

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus előrejelzései a hétre.

Az előttünk álló hét egy élesebb váltást hoz magával a Vízöntő minőségek intenzív jelenléte után. A Nap és a Merkúr szinte egy időben hagyja el a Vízöntőt, így a Halak időszak kezdetével a jegy energiái hamar megerősödnek a Térben. A következő néhány hétben a jegyyel erősen érintett emberekhez hasonlóan nekünk is intenzívebb, tisztább lehet intuíciónk, és erőteljes hívást érezhetünk belső világunkkal és kreatív energiáinkkal való kapcsolódásra.

A Halak Nap és Merkúr időszaka remek lehetőséget kínálhat a befelé tekintésre és önreflexióra; vagyis arra, hogy önmagunkkal mélyebben kapcsolódva jobban megértsük lelki világunk és érzelmeink. Nem csak önmagunkkal, hanem egymással való kapcsolódásunkra is hatással lehet ez az időszak: kommunikációnkat és gondolkodásmódunkat mélyebben áthathtaják az érzéseink, empátiánk megnövekedésével pedig az átlagosnál megértőbbé válhatunk. Mindez azonban nem csak támogató minőségeket jelenthet: a következő hetekben kihívást jelenthet a racionális énünkkel való kapcsolatunk megőrzése, érzelmeink az átlagosnál jobban befolyásolhatják döntéseink, és kapcsolatainkban nehezebb lehet tisztán látni az egymás között jelen lévő dinamikákat, elválasztani az illúziót a valóságtól.

csillagenergiák

Fotó: Getty Images

Hétfőn a Rákban járó Hold minőségeivel indíthatjuk a hetünket. A Halakba lépő Nappal alkotott támogató kapcsolódása felerősítheti intuitív oldalunkat, és fokozhatja megérzéseink pontosságát. Hatásukra ösztönösen ráérzhetünk a minket körülvevők érzelmi és hangulati állapotaira, azonban ez egyaránt jelenthet támogatást és kihívást is.
A másokra való ráhangolódásunk megerősödése pozitív értelemben segíthet abban, hogy jobban átérezzük egymás helyzetét, megértőbbek, előzékenyebbek legyünk, és így egy harmonikus teret teremtsünk magunk körül. Kihívásait leginkább azokban a helyzetekben tapaszahatjuk meg, melyekben racionális énünkre és higgadtságunk megőrzésére lenne szükségünk, így

a nagy nyomással teli és a döntési helyzeteket a megszokottnál nehezebben élhetjük meg.

Kedden a Rákban haladó Hold energiái maradnak velünk. A hétfői nap intenzívebb érzelmi hullámai után a jegy védettségre és nyugalomra vágyó minőségei kerülhetnek előtérbe. Ezen a napon nagyobb hívást érezhetünk arra, hogy időt töltsünk önmagunkkal és kapcsolódjunk belső világunkkal. Lelki egyensúlyunk és stabilitásunk visszaállításában most az átlagosnál többet segíthetnek azok a tevékenységek, melyek érzelmileg feltöltenek minket.

Szerdán még a Rák Hold csendesebb minőségeivel indulhatunk, azonban a délután folyamán az Oroszlánba lépésével már fokozódnak az energiák. A jegy tüzes miőségei és a Hold-Plútó szembenállása kiélezett helyzetek kialakulását hozhatja magával.

Hétköznapi játszmahelyzeteink az átlagosnál jobban felerősödhetnek, és felforgathatják lelki világunkat.

Az ilyen szituációknak az elkerülésében nagy segítségünkre lehet az Oroszlán Hold által jelképezett belső érzelmi tartásunk megőrzése és bátorságunk megerősítése. Ezzel a támogatással egyszerűbben hátraléphetünk még a feszültebb helyzetekből is, és könnyedén szembenézhetünk azokkal a problémákkal, melyek a nézeteltéréseink valódi okát képviselik.

Csütörtökön az Oroszlán Hold egy feszültebb minőséggel kapcsolódik a Vízöntőben megszülető Vénusz-Mars együttállás erőteréhez. A Vénusz és a Mars találkozója egy termékeny, teremtő energiát képvisel. A feminin és a maszkulin pólust képviselő bolygók egyesülése a függetlenség és a keretek átírásának jegyében erőteljes változással járó folyamatokra és  komfortzónánk elhagyására  invitálhat minket.

Megjelenhet bennünk az igény kapcsolati rendszerünk megváltoztatására, új kapcsolódások kialakítására,

vagy az életünk jelenlegi kereteinek, megszokásainak felülírására. Érdemes lehet azonban fokozottan ügyelnünk arra, hogy döntéseinket átgondoljuk, mielőtt az újítás szándékával fellelkesülve, az életünkben valójában fontos szerepet játszó dolgoknak vagy kötődéseknek elhamarkodottan intünk búcsút.

Pénteken az Oroszlán Hold tüzes minőségei maradnak velünk. Hatása a Halakba lépő Merkúrral együtt a kreatív energiáink megerősödését hozhatja magával ezen a napon. Megeshet, hogy megjelenik bennünk a vágy arra, hogy valamit alkossunk, és cselekvő energiánkat valamilyen fantáziadús projektbe csatornázzuk. Ez az erőtér arra is lehetőséget biztosíthat, hogy eredeti megoldásokat találjunk elakadásainkra, és mozgásba lendítsük a megrekedt helyzeteket.

A hétvégénk alaphangulatát a Jupiterrel támogató kapcsolatba kerülő Szűz telihold határozza meg. A Szűz jegy analitikus minősége és a Bika Jupiter gyakorlatiassága most arra invitálhat minket, hogy reális célokat tűzzünk ki magunk elé, és gyakorlatias lépéseket tegyünk megvalósításuk érdekében. A Szűz telihold megvilágíthatja azokat a dolgokat és témákat az életünkben, melyek apróságnak tűntek eddig, ám valójában nagy jelentőséggel bírnak. A Jupiter támogató energiáinak hála az így megszülető felismeréseinket egy nagyobb kép kiss frészeként láthatjuk, és tanulságainkat levonva egy fejlődéssel és kiteljesedéssel teli, pozitív irányba terhelhetjük életünket.

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus Instagram-oldala: instagram.com/lelek.emelo

Van három csillagjegy, akire idén tavasszal rátalálhat a szerelem.

Kiemelt kép: Getty Images/nőklapja.hu