szerelem-horoszkop-csillagjegyek

Csók és könny – Ezek a csillagjegyek legnagyobb hibái a szerelemben

A szerelemben bizonyos tulajdonságok legalább annyira veszélyesek, mint hasznosak.

Sokfélék vagyunk, és a lehető legkülönfélébb módokon mutatjuk ki az érzéseinket. Amiben viszont biztosan hasonlítunk, hogy mindannyian követünk el hibákat a szerelemben. Az ismétlődő negatív minták a múlt sérelmeiből fakadnak, az ezoterikus tanok szerint azonban vannak bizonyos alaptulajdonságok, amelyek – ha nem vagyunk résen – végzetes hatással lehetnek szerelmi életünkre. 

Jó, ha tisztában vagyunk az igényeinkkel, ha van fogalmunk arról, mitől válhat kölcsönösen kielégítővé egy romantikus kapcsolat, és mit várunk a másiktól, illetve magunktól. Ha azt szeretnénk, hogy kapcsolataink sikeresek legyenek, nemcsak a partnerünkről, hanem saját magunkról is tanulnunk kell.

Az egyetlen módja annak, hogy kilépjünk mindeközben az ismétlődő negatív minták körforgásából, ha szembenézünk az igazsággal.

Lássuk, mire érdemes nagyobb figyelmet szentelnie az asztrológia szerint a csillagjegyeknek!

A csillagjegyek legnagyobb hibái a szerelemben

Íme, a különböző csillagjegyek legnagyobb hibái a szerelmi horoszkóp szerint!

Kos csillagjegy (március 21. – április 20.)

A független Kosnak nem okoz gondot, ha egyedül kell helytállnia az életben. Jó dolog az önállóság, a túlzott autonómia azonban visszájára is elsülhet a szerelemben. Senki sem szereti, ha kihagyják a fontos döntésekből, különösen akkor, ha a közös élet a tét.

A Kosnak meg kell tanulnia lassítani, együttműködni és kompromisszumra törekedni. Ha azt szeretné, hogy párkapcsolata tartós legyen, nem érdemes minden helyzetben főnökként viselkednie, hiszen a társa van mellette, nem a beosztottja.

Bika csillagjegy (április 21. – május 20.)

A csillagjegy szülötte gyakran köt kompromisszumot a szerelemben, pusztán azért, hogy a békét fenntartsa – éppen ezért arra is hajlamos, hogy szőnyeg alá söpörje a gondokat. A kellemetlen gondolatokkal nem szívesen néz szembe, aminek csúnya vége lehet egyszer, ha felgyülemlenek a ki nem mondott érzések. Sőt, a hallgatás hosszú távon könnyen kihasználhatóvá teszi őt, amit sokszor nem hajlandó tudomásul venni.

Egy kapcsolatban az őszinteség és a véleményütköztetés elengedhetetlen, hiszen ha hosszú távra tervezünk egymással, idővel szükségünk lehet arra, hogy újratervezzük a stratégiákat.

Ikrek csillagjegy (május 21. – június 21.) 

Az Ikrek kettős természete olykor kihívás elé állíthatja szerelmi kapcsolatait. Bár játékos, kommunikatív, szórakozásra kész személy, elég egy óvatlan pillanat ahhoz, hogy nyugtalanná váljon. A súrlódásokat nehezen viseli, ezért a legkisebb nézeteltérésre is hajlamos úgy tekinteni, mint a kapcsolat végére. Pedig a kompromisszum tulajdonképpen jó lehetőség arra, hogy erősítsük a közöttünk lévő köteléket.

Kedves Ikrek, ne feledd: egy kapcsolat a kommunikáción, a kölcsönös tiszteleten, a türelmen és megértésen alapul, és teljesen természetes, ha nem mindenben értünk egyet a partnerünkkel.

Rák csillagjegy (június 22. – július 22.) 

Ha nem figyel, a Rák érzékenysége egyszerre lehet átok és áldás. A zodiákus túlzott sértődékenységre és féltékenységre való hajlama felesleges drámát és feszültséget generálhat a kapcsolataiban, ami megnehezíti a felek közötti kommunikációt.

Mindez még tovább akadályozza a Rákot abban, hogy megértesse magát a másik féllel. Még ha jogos is a sértettsége, nem éri meg dühből kommunikálnia. Bizony, az érzékeny Rákokra néha ráférne egy kis önuralom…

Oroszlán csillagjegy (július 23. – augusztus 23.) 

Az Oroszlán énközpontúsága feszült dinamikákat teremthet a szerelemben, ami hatalmi harcokhoz, hosszabb ideig tartó mosolyszünetekhez, rosszabb esetben pedig szakításhoz is vezethet. Önbizalom és az alázat nem zárják ki egymást, egy egészséges kapcsolatban pedig nem csak kapni, de adni is kell.

Az Oroszlánnak nem árt megtanulnia, miként tarthatja tiszteletben partnere szükségleteit és autonómiáját.

Szűz csillagjegy (augusztus 24. – szeptember 23.)

A Szűz analitikus világlátása nem ismer határokat a szerelemben sem, ami kifejezetten kritikussá teheti a részletekben elveszni képes csillagjegyet. Ami az elvárásokat illeti, a Szűz nemcsak magával, de a partnerével szemben is szigorú követelményeket támaszt, ami könnyedén alááshatja a másik fél önbizalmát.

szerelem-horoszkop-csillagjegyek

A szerelmi horoszkóp is azt mondja, nem létezik tökéletes csillagjegy. (Fotó: Unsplash)

A Szűznek meg kell tanulnia, miként értékelheti társa erősségeit, ugyanakkor nyitottnak kell lennie a kompromisszumokra és az építő kritikára is.

Mérleg csillagjegy (szeptember 24. – október 23.)

A békeszerető és kiegyensúlyozott Mérleg a harmóniát értékeli igazán. Fontos számára, hogy állandóan emberek között legyen, és mivel retteg a magánytól, ha teheti, a konfliktusokat a lehető legmesszebbről kerüli. Sőt, a saját szükségleteit is hajlamos feláldozni a béke érdekében. Pedig,

ahol nincs kommunikáció, ott tulajdonképpen a béke is csak látszólagos lehet.

Egy egészséges párkapcsolatban a felek egyenrangúak, nincs helye az alárendeltségnek. Ha önérvényesítést gyakorol, a Mérleg megkímélheti magát a szívfájdalomtól.

Skorpió csillagjegy (október 24. – november 22.) 

A Skorpió az állatöv legérzékibb jegye. Mivel rendkívül szenvedélyes típus, különösen nagyra értékeli a mély kapcsolatokat. Ugyanakkor nem kenyere a megbocsátás, és makacs, birtokló is lehet, ha igazán a szívébe zár valakit.

Mivel bizalom nélkül egyetlen emberi kapcsolat sem működik, a Skorpiónak meg kell tanulnia, hogyan engedheti el a múlt kellemetlen emlékeit, és miként adhat több teret aktuális partnerének.

Nyilas csillagjegy (november 23. – december 21.) 

A kalandvágyó és nyers Nyilas nehezen köteleződik el, függetlenségre való igényéből pedig gyakran akkor sem hajlandó engedni, ha megfelelő partner van mellette. Hajlamos a saját vágyait előnyben részesíteni a partner igényeivel szemben, és a kisebb-nagyobb flörtöktől sem riad vissza – még társa jelenlétében sem.

Igaz, hűséget fogadtunk, nem vakságot, de vannak olyan határok, amiket a Nyilasnak is illene betartania…

Bak csillagjegy (december 22. – január 20.) 

Az ambiciózus Bak életében központi szerepet játszik a munka – ami a szerelemben a közösen eltöltött percek rovására is mehet. Ha türelmes és megértő partner van mellette, a Baknak akkor sem szabad elfelejtenie, hogy az emberi kapcsolatokat ápolni kell, hiszen könnyedén kiéghet a láng, ha elhanyagoljuk egymást.

A Bak emellett túlságosan is zárkózott, kevésbé kommunikatív típus, ami megnehezítheti a partner számára, hogy érzelmileg kapcsolódjon vele. Kedves Bak, ne feledd, hogy a kölcsönös figyelem és az őszinte beszélgetés a sikeres kapcsolatok kulcsa!

Vízöntő csillagjegy (január 21. – február 19.)

A független Vízöntő hajlamos figyelmen kívül hagyni társa érzelmi szükségleteit, ami egy idő után nemcsak az intimitás iránti vágyat, de magát a kapcsolatot is veszélybe sodorhatja. Partnere dolgát ráadásul a Vízöntő kiszámíthatatlan alaptermészete, kisebbrendűségi komplexusa és túlzottan magas elvárásai sem könnyítik meg.

Igen, tudjuk, hogy néhány Vízöntő szuperintelligens, de a szerelem nem egy ördögi megfejtésre váró mesteri terv, hanem egy figyelmen, kompromisszumon és empátián alapuló kölcsönös partnerség, amit ápolni, nem pedig megfejteni és kijátszani kell.

Halak csillagjegy (február 20. – március 20.)

Ha romantikáról van szó, az álmodozó Halak nem ismer határokat. Imád szerelmes lenni, partnerét a tenyerén hordozza, és az életét – azaz a személyes szükségleteit – is hajlandó feláldozni azért, hogy kapcsolata soha ne érjen véget.

Persze mindenkinek vannak furcsaságai, de nem egészséges, ha a szerelem miatt azt is hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy kik a barátaink. A Halak túlzásba vitt idealizmusa irreális elvárásokhoz, így idővel óriási csalódásokhoz is vezethet. A mondás úgy tartja, hogy magasról lehet igazán nagyot esni, így a jegy szülöttein sokat segíthet, ha megtanulják, miként csempészhetnek egy kis realitást az életükbe.

Itt megtudhatod, milyenek a csillagjegyek, mikor szerelembe esnek!

Kiemelt kép: Getty Images