szerelem

Ha eltalált Ámor nyila… – Ilyenek a csillagjegyek, amikor szerelembe esnek

Ahány személyiség és csillagjegy, annyiféle szeretetnyelv.

Szerencsére sokfélék vagyunk, és a lehető legkülönfélébb módokon mutatjuk ki az érzéseinket. Míg egyes zodiákusok a szavakban, az érintésben és a minőségi időtöltésben, addig mások az ajándékozásban és a kényeztetésben lelik igazán örömüket. Kíváncsi vagy arra, hogy a spektrum melyik végén állsz? Íme, mennyi mindent árulnak el szerelmes énedről a csillagok!

Kos

Ami a Kos szívén, az a száján. A csillagjegy szülötte nem riad meg attól, ha neki kell a kezdeményező félnek lennie, és aligha kételkedik a megérzéseiben. Heves természete miatt a nagy szavak és ígéretek mesterének tartják, így előbb nevezhető szenvedélyes, mintsem romantikus típusú zodiákusnak. De az tény, hogy a Kos nagyon mélyen tud szeretni, és ha nem unatkozik a párja mellett, akár egy életre is képes elköteleződni mellette.

Bika

A rendíthetetlenül hűséges Bika imádja kényeztetni a partnerét, legyen szó kisebb-nagyobb ajándékokról, osztatlan figyelemről vagy minőségi időről.  Nem az a fajta, aki másokat cserbenhagy, így a végsőkig kitart partnere mellett. Nehéz időkben nem esik nehezére párterapeuta segítségét kérni, a szerelmet pedig csak akkor hajlandó elengedni, ha már a bizalmát is eljátszották.

Ikrek

A játékos és szabadságszerető Ikrek jellemzően nehezen esik szerelembe, de ha Ámor nyila egyszer mégis eltalálja, nincs visszaút: apait-anyait belead. Akinek egy Ikrek a párja, spontán randikra, munkahelyre érkező virágcsokrokra és egyhangúnak közel sem nevezhető, vidám és mókás pillanatokban gazdag szerelmi kapcsolatra számíthat. Természetéből fakadóan gondoskodó típus, a testiség pedig legalább annyira fontos számára, mint az intellektus. 

Rák

A szerelem az érzékeny Rákok számára egyet jelent a tartalmas és mély beszélgetésekkel, a romantikus, gyertyafényes vacsorákkal, a meghitt randevúkkal és a közösen szőtt tervekkel. A szerelmet szenvedélyesen és intenzíven éli meg, a biztonságot és stabilitást azonban legalább ugyanennyire tartja fontosnak egy kapcsolatban.

Oroszlán

Az Oroszlán a drámai gesztusok mestere. Ha szerelmes, szereti megmutatni a világnak, kedvesével szívesen mutatkozik, és mivel a drága dolgokhoz különösen vonzódik, nem sajnálja a pénzt a váratlan meglepetésekre sem. Bár alapvetően hűséges és megbízható, függetlenségét azonban nem szívesen adja fel, így olyan partner mellett érzi jól magát, aki mellett szabadon szárnyalhat.

Szűz

A maximalista Szűz figyelmét semmi sem kerülheti el. Amikor szerelmes, pontosan tudja, hogy épp mire van szüksége a másiknak. Ha egy Szűz a párod, biztos lehetsz benne, hogy észben tartja majd a fontos évfordulókat, és ha fáradtan érsz haza, tuti, hogy tisztaságra és rendre érkezel majd. A Szűz önzetlensége nem ismer határokat, de ha a kapcsolat egyoldalúvá válik, és gesztusai nem lelnek viszonzásra, csapot-papot hátrahagy.

szerelmes csillagjegyek

Fotó: Getty Images

Mérleg

A Mérleg béke és harmónia nélkül aligha tud élni. Éppen ezért kapcsolataiban is az egyensúlyra törekszik: fontos számára, hogy partnere ne csak szexuálisan, de intellektuálisan is egy hullámhosszon mozogjon vele. Ha egy Mérleggel randizunk, mély beszélgetésekre, hosszú romantikus sétákra és egy igazán őszinte, stabil kapcsolatra számíthatunk, melyben a szenvedély és harmónia tökéletesen megfér egymás mellett.

Skorpió

Bár az állatöv legérzékibb jegye, és ha szerelmes, a Skorpió hatalmas lánggal él, mégsem nevezhetnénk a szavak emberének. Érzelmeit jellemzően az intimitáson és testiségen keresztül tudatja a másik féllel, amit sokan hajlamosak félreérteni. Pedig a Skorpió valójában elkötelezett és hűséges, ám mivel alapvetően bizalmatlan jegy, jóval nagyobb türelmet és nyitottságot igényel a szerelemben.

Nyilas

A szabadszellemű, humoros és játékos Nyilast nehéz becserkészni, de ha egyszer sikerült, minden egyes napunk kaland lehet mellette. Még ha nem is bánik túl jól a szavakkal, egy hirtelen ötlettől vezérelt kirándulással, utazással vagy színház- és mozijeggyel könnyedén levehet bárkit a lábáról, aki kételkedik az érzelmeiben. A jegy szülötte szenvedélyes természet, és olyan partner mellett érzi jól magát, aki hozzá hasonlóan optimista, nyitott és őszinte természet.

Bak

A Bak felelősségteljes és földhözragadt természet lévén megválogatja, hogy kit enged igazán közel magához. A hízelgő gesztusok és üres szavak hidegen hagyják, ami pedig a szerelmet illeti, nagyon hamar észreveszi, hogy ki az, akitől csak egy futó kalandra telik. Ha őszintén megszeret valakit, szavai helyett inkább a tettei beszélnek.

Vízöntő

A Vízöntő lázadó természete miatt nem szívesen köteleződik el. Szüksége van arra, hogy olykor egyedül, mindentől és mindenkitől távol legyen, de ha olyan szellemi partnerre talál, aki nem sajnálja tőle az időt és a szabad mozgásteret, máris kevésbé tűnik megközelíthetetlen csillagjegynek. Kapcsolatainak alapja az őszinte kommunikáció, és bár foggal-körömmel ragaszkodik kedveséhez, egyáltalán nem jellemző rá a birtoklásvágy. A Vízöntőtől a nyitott kapcsolatok sem állnak távol, de tiszteletben tartja, ha kedvesétől távol áll a dolog.

Halak

A gyengéd Halak javíthatatlan romantikus, aki sosem fél kimutatni az érzelmeit. Azonban ha szerelmes, hajlamos megfeledkezni a saját igényeiről is. Kapcsolataiban jellemzően alárendeli magát, így szinte biztos, hogy a múltban jó pár csalódást megélt már. A Halak mindig készen áll arra, hogy segítséget nyújtson – és ezért nem vár viszonzásul semmit –, ezért olyan partnerrel tud hosszú távon tervezni, aki nem él vissza a nagylelkűségével. 

Szingli vagy? Kattints ide, ha tudni szeretnéd, hogy ki az a három szerencsés csillagjegy, aki még idén találkozhat élete szerelmével!

Kiemelt kép: Getty Images