pénz

3 csillagjegy, aki különösen jól bánik a pénzzel

Lássuk, hogy kik azok, akikre előbb vagy utóbb gazdagság vár!

Ami a spórolást illeti, a legtöbben hajlamosak vagyunk egy-egy nagyobb árleszállítás alkalmával impulzusvásárolni (vagyis hirtelen felindulásból pénzt kiadni valamiért), és olyan termékeket is a kosárba dobni, melyekről később kiderül, hogy szükségtelen költés volt.

Az asztrológia szerint azonban vannak olyan tulajdonságok, amelyek bizonyos zodiákusokat könnyebben motiválhatnak spórolásra – amit bizony nem árt szem előtt tartani a novemberi Black Friday előtt sem. Persze az egyéni célok és körülmények a legfontosabbak, de ha egy kis útmutatásra van szükségünk, a csillagjegyek is segítségünkre lehetnek. Lássuk, hogy kiknek nem esik nehezükre a kiadások és a megtakarítások közötti egyensúly fenntartása, illetve kik azok, akik ha így folytatják, nagyobb eséllyel gazdagodhatnak meg a jövőben.

Szűz

Az ambiciózus, fegyelmezett és takarékos Szűz következetesen kezeli a pénzügyeit. Az analitikus gondolkodás legfőbb sajátosságainak egyike, és mivel mindig a tökéletességre törekszik, szinte sosem tér le a helye ösvényről. A befizetendő számlákat és kiadásokat pontosan, precízen vezeti, nem szórja a pénzt, és mivel nem híve az impulzusvásárlásnak, szinte alig költ magára. A Szűz retteg attól, hogy pénz nélkül marad, ezért ritkán vásárol kedvtelésből, és mivel híresen agilis munkaerő, jó esélye van arra, hogy idővel előléptetik, és jelentősen több pénzt kereshet.

penz

Fotó: Getty Images

Skorpió

A tüzes Skorpiók intenzitásukról, tettrekészségükről és elszántságukról (is) ismertek. Ami a munkát illeti, jellemzően olyan területeken teljesítenek jól, mint a pénzügy és számvitel, piacelemzés, orvostudomány és politika. A Skorpió a jég hátán is megél, találékonyságának köszönhetően pedig mindent megtesz azért, hogy törekvései valóra váljanak. Bár első sorban érzelmei vezérlik, az anyagiak terén mégis higgadtság és átgondoltság jellemzi. Fantasztikus érzéke van a pénz megteremtéséhez, és tökéletesen tisztában van azzal, hogy ezért neki is sokat kell tennie. 

Bak

A stratégiai szemlélet a híresen célorientált Bak veleszületett képességeinek egyike. A Szaturnusz energiáinak hála az egyik legspórolósabb csillagjegy hírében áll: aprólékosan kielemzi a lehetőségeit, és nem fél beáldozni a szabadidejéből sem, hiszen tudja, hogy a befektetett energia előbb vagy utóbb megtérül majd. A Bak számára különösen fontos az anyagi biztonság, így szinte soha nem költ feleslegesen. A pénz értékével tökéletesen tisztában van, és hamar átlátja azokat a helyzeteket, amelyek csak nyelik a pénzt, hasznot viszont nem hoznak.

Érdekel, hogy kik azok, akik mindenben meglátják a jót? Akkor katt erre a cikkünkre!

Kiemelt kép: Getty Images