A 3 csillagjegy, aki nem tudja, hogyan bánjon a pénzzel

Talán többen is vannak ilyenek, de ők különösen laza költekezők.

Infláció ide vagy oda, vannak, akiknek virágzó gazdasági helyzetben, nagyjából megfelelő bevételek esetén is gondot jelent kijönni a fizetésből. A hó vége náluk már hó közepén bekövetkezik, hiába fogadják meg hónapról-hónapra, hogy legközelebb fegyelmezettebbek lesznek.

Nyilas

A Nyilas fizetésnapon ünnepel, első dolga reggel a munkahelyén, hogy felcsapja a laptopot, és mielőtt belevetné magát a munkába, a bankszámlája okozta múló magabiztosságban körbenéz a kedvenc webshopjaiban. Ezek kivétel nélkül ruhát árusítanak és táskát vagy cipőt, esetleg műszaki cikket, lakberendezési tárgyat, szóval nem alapélelmiszert vagy háztartási cikket keresgél a neten. Tehát ha a Nyilasban felmerül, vajon mire ment el a pénz, érdemes ezt megjegyeznünk, és finoman felhívni rá a figyelmét. Persze maximálisan megértők vagyunk vele, mert ő legalább tudja a módját, hogyan színesítse a hétköznapokat, ajándékozza meg magát, míg a család többi tagja csak megtölti a hűtőt.  

Mérleg

Azt gondolhatnánk, hogy ennek a kiegyensúlyozott csillagjegynek a szülötte ugyanannyi figyelmet fordít a bevételekre és a kiadásokra. Hó elején elkészíti a költségvetési tervet, szorgosan vezeti, mire költ, és összeveti az egyik oldalt a másikkal, hogy csak addig nyújtózkodjon, ameddig a takarója ér. Valójában azonban a Mérleg néha olyan hangulatba kerül, hogy nem tud ellenállni a költésnek. Például amikor össze akar állítani egy szép szettet, egy harmonikus öltözetet, amikor illik egymáshoz csizma, sál, kabát. Akkor ő addig keres, míg a legszebbeket meg nem találja. És ha ez a háromszorosába kerül a tervezettnek, hát üsse kő, a lényeg, hogy harmonikus legyen az összhatás! Meg tudjuk érteni őt is!

Vízöntő

A Vízöntő nagyon nagyvonalú, és magát sem kíméli e tekintetben. Ha megnézne egy focimeccset mondjuk Barcelonában, nem fogja sajnálni a pénzt repjegyre, belépőre és szállásra. Ha megkíván egy tésztát a kedvenc balatoni éttermében, lakjon ő bár a keleti határnál, bármikor nekiindul, panziót is foglal, és szinte biztos, hogy magával viszi két-három barátját. Ebben a tempóban folyó költekezéseinek köszönhetően hó közepére igencsak megcsappan a bankszámlája, de a Vízöntő olyan jó természetű, hogy ezt a helyzetet is beletörődőn kezeli. Onnantól kezdve simán elvan egy könyvvel a kezében, a balatoni tésztaételt otthonában állítja elő, a barátokkal pedig telefonon koccint a következő fizetésig.

Kiemelt kép: Getty Images