5 tipp, hogy tényleg ki tudd használni a Black Friday akciókat

Ha tetszik, ha nem, hozzánk is végérvényesen beszivárgott a fekete pénteknek nevezett jelenség, amikor a kereskedők november utolsó péntekén mindenféle akcióval igyekeznek kivarázsolni a zsebünkből a pénzt. Ha odafigyelsz az alábbiakra, akkor biztosan jól jársz – és nemcsak ilyenkor!

Ne legyen késő a bánat

Ha van valami, amit igazán szeretnél (például a szezonális játékok, konzolok), kövesd nyomon az elérhetőségét és az árát több megbízható kiskereskedőnél is. Ha olyan áron látod a kiszemelt terméket, amit hajlandó vagy kifizetni, inkább vedd meg, mint tovább várj, mert ezzel azt kockáztatod, hogy hoppon maradsz végül. Legyünk reálisak: egy bizonyos ár alá úgysem fog csökkenni az áruk, bármennyire is reménykedünk benne.

Olcsó húsnak híg a leve

Ne vásárolj impulzusszerűen középszerű termékeket! Egy akciós lapos képernyős tévé néha kellemes meglepetés is lehet, de mindenképpen azzal a tudattal kell megvásárolnod, hogy hamarabb avul el, és olcsóbb alapanyagokból/technológiával készült, mint egy kipróbált és bevált megoldás. Így pedig hiába fizetsz kevesebbet érte, ha nem okoz akkora örömöt a használata – sőt, inkább bosszankodsz közben –, és végül drágább lesz, mert úgyis megveszed azt, amelyiket eredetileg kinéztél. 

Hasonlítsd össze előtte!

Fontos, hogy tudd, melyik az a termék, ami valóban megfelel az igényeidnek, ezért érdemes ezeket felírni, mert jó támpontot ad a kereséshez. A járvány miatt nagyon sokan kénytelenek voltak árat emelni az elmúlt időszakban, ezért talán most még lényegesebb összehasonlítanod az egyes üzletek árait. Szerencsére ezt már online is megteheted egyszerűen, mert több oldal is megteszi ezt helyetted – neked csak a termék megnevezését kell beírnod a keresőbe.

Kép: Getty Images

Biztonságosan a világhálón

Az évnek ebben az időszakában (is) elengedhetetlen a személyes adataink biztonsága és egyben a gyors fizetés, ha interneten szeretnénk vásárolni. Az olyan online pénztárcaszolgáltatások, mint a PayPal, a Google Pay vagy az Apple Pay használata mind a gyorsaság, mind a biztonság terén előnyt jelent a virtuális fizetés során, érdemes ezeket használni a hagyományos bankkártyád helyett, és csak annyi pénzt tárolni rajtuk, amennyit költeni szándékozol. Így nem kell amiatt sem aggódnod, hogy esetleg valaki megszerzi a pénzügyi információidat.

Vágj bele – a kuponokba!

Ha csak teheted, használj kuponokat! A postaládába érkező akciós újságok és az elektronikus hírlevelekben is rengeteg kedvezmény szokott lenni, érdemes ezeket átnézni. Sok helyen adnak kedvezményt akkor is, ha megadod az e-mail címedet, ezt is jó, ha kihasználod. Ha aggódsz a kéretlen megkeresések miatt, akkor használj egy kifejezetten erre a célra létrehozott címet! Ellenőrizd le a hitelkártyád előnyeit, mert bizonyos kiskereskedőknél történő vásárláskor bónuszokat kaphatsz a használata során. Több üzlet pedig törzsvásárolói program keretében kínál kedvezményeket, így érdemes megnézned, hogy hol és mit vásárolsz a legtöbbször, hátha olcsóbban is megúszhatod a dolgot.

Forrás: New York Times, Kiemelt kép: Getty Images