mérgező kapcsolat

3 csillagjegy, aki hamarosan kilép egy mérgező kapcsolatból

A Skorpió havának energiája arra ösztönzi az alábbi jegyeket, hogy saját maguk jóllétét helyezzék előtérbe.

Emberi kapcsolataink életünk szinte minden területét áthatják, ezért sem mindegy, mindennapi kötődéseink milyen minőségben határozzák meg az önmagunkhoz fűződő viszonyunkat. Vajon a minket körülvevő emberek építik vagy rombolják önbecsülésünket? Az alábbi csillagjegyek szülöttjei, ha őszintén felteszik maguknak ezt a kérdést, biztosan találnak ismerősi körükben olyan személyt, aki az utóbbiak táborát erősíti, vagyis jelenlétével negatívan befolyásolja életüket.

A Skorpió csillagjegy időszaka azonban végre felnyitja szemüket és ráébrednek, ha mindez tovább folytatódik, rövid időn belül kicsúszik a kezükből az irányítás. Itt az idő, hogy felismerjék, elsősorban saját maguk érdekében tanácsos nemet mondaniuk és véget vetni mérgező kapcsolataiknak. 

horoszkóp 3 három csillagjegy erős nő

Fotó: Canva

Kos

A Kos csillagjegy szülöttje rendkívül önálló, impulzív és kezdeményező, vagyis olyasvalaki, akit nem lehet egyszerűen csak úgy irányítani. Talán épp emiatt ironikus, hogy vonzza az olyan típusú embereket, akik tévesen azt gondolják, könnyen befolyásolhatják őt. Ha ez idáig udvariasságból csupán eljátszott a gondolattal, miszerint leszámol mérgező kapcsolataival, akkor novemberben végre a kellő bátorság is megérkezik ehhez az elhatározáshoz, és ennek köszönhetően meg is teszi az első lépéseket. Nem hagyja többé, hogy valaki más mondja meg neki, mit és hogyan tegyen, és ettől a hónaptól fogva egy napot sem tud majd eltölteni hasonló beállítottságú ismerőseivel. Különösen egy személyt, egy hozzá közel álló barátját látja majd más színben, miután csírájában folytja el annak egyértelmű ármánykodásait. 

Nyilas

A Nyilas esetében már némileg más a helyzet, ugyanis ez a fajta határozottság sokkal inkább az imázs része, mint valódi magabiztosság. A jegy eredendő optimizmusa, függetlensége és őszinte nyíltsága bár egyfajta öntudatosságot tükrözhet, valójában épp kalandvágyó természete sodorhatja mérgező kapcsolatokba. Ezekben a viszonyokban aztán olyan módon irányíthatják, melyre gondolni sem mert volna, ám novemberben egyszer s mindenkorra összeszedi magát, hogy megmondja partnerének, eljött az idő a visszavonulásra. Nem kell, hogy többé részt vegyen ebben az egyenlőtlen játékban, melyből a nehézségek ellenére is sikerül levonnia a tanulságokat, a sorsfordító esemény után pedig már kilométerekről felismeri majd az irányításmániás embereket. 

Bak

A Bak jegy szülöttje is meghozza a döntést, ideje felhagynia a mazochista viselkedéssel és megálljt parancsolni egy családtagjának, aki a hagyományos értékek tisztelete mögé bújva már régóta az irányítása alatt tartja. A jelleméből adódó hűség, visszafogottság és kötelességtudat céltáblává, kiszolgáltatottá tette a családjában, ám azt is jól tudja, ő maga hagyta megtörténni ezeket a méltatlan dolgokat. De ezentúl nem enged teret mások manipulatív viselkedésének, sőt, miután visszaszerezte az irányítást, mindenkivel igyekszik is tudatni újonnan elsajátított látásmódját. A Bak jegyűeknek azonban nem csak a függetlenség visszaszerzése jelent gondot. Képesek mindent feladni azért, hogy olyan partnerre pazarolják az energiát, aki nem viszonozza azt.

Épp úgy, mint az alábbi csillagjegyek, akik hajlamosak feláldozni magukat kapcsolataikban. 

Kiemelt kép: Getty Images