Bőrünkön érezhetjük a változás szelét – Heti csillagenergiák (2023. 10. 30. – 2023. 11. 05.)

Ezt üzenik a csillagok a hétre.

Az előttünk álló hét első napjaiban még a háttérben érezhetők maradnak a hétvégénket meghatározó hármas bolygó-kapcsolódás minőségei: a Skorpió-Bika tengelyét érintő Merkúr-Mars-Jupiter találkozó felpörgetheti és továbbviheti az Eklipszek által elindított folyamatokat lelki és hétköznapi szinteken egyaránt. Eközben lassan elkezdhetjük érezni, ahogy őseink ünnepéhez közeledve a világokat elválasztó határvonal egyre vékonyodik.

A telihold közelsége miatt ennek az időszaknak az intenzitása nagyobb lehet: emlékeink a szokásosnál erősebben kérhetnek figyelmet tőlünk az összes, hozzájuk kapcsolódó szép vagy nehéz érzéssel együtt. Az Égi energiák ritmusa az idei éven szép Időt és Teret enged az emlékezés és kapcsolódás minőségeinek:

az ünnep napja nem hoz jelentős bolygóhatásokat, így csendesebb energiákban lehet részünk.

A hét végén már egészen más minőségeket érezhetünk: megérkeznek a Térbe a novemberi hónap nagy részét meghatározó uránuszi minőségek. Ennek hatására szinte bőrünkön érezhetjük a változás szelét, és a Skorpió energiák túlsúlyával egész lényünket áthathatja az átalakulás iránti igény.

Lássuk, mit ígérnek a bolygóállások a hét egyes napjaira!

Hétfőn a Bika Hold földelt, higgadt minőségével indíthatjuk a hetet. Ez az energia segíthet, hogy a hétvégi intenzív hatások után visszanyerjük belső stabilitásunk és újult erővel nézzünk szembe a ránk váró feladatainkkal. A délután folyamán, ahogyan a Hold megérkezik az Ikrek jegyébe, egyre könnyedebb minőségek hathatják át életünket. A Hold rövid kapcsolódása a Halak Szaturnusszal támogathat minket abban, hogy lassú, de biztos lépéseket tegyünk érzelmi egyensúlyunk visszaállításában. Ez a hatás fókuszba emelheti határaink kérdését is: az Eklipszek által megmozgatott témáink kapcsán támogathatja a határhúzás folyamatát azokban a kapcsolódásainkban, ahol az szükségessé vált.

A keddi napunkat az Ikrek Hold nehezebb kapcsolódása a Skorpió Marssal és Merkúrral alapjaiban véve meghatározhatja. Hatásukra könnyebben kialakulhatnak súrlódások, konfliktusok a nap folyamán.

Kimondott szavainknak az átlagosnál nagyobb súlya, éle lehet, és ezzel együtt empátiánk kifejezése nehezebbé válhat.

A sérelmek és a nézeteltérések elmélyülésének elkerülése érdekében érdemes lehet egyet hátra lépni a kialakult szituációkból és később keresni a megoldásainkat. Szerencsére a Szűz Vénusz és a Bika Uránusz támogató trigon hatása segíthet higgadtságunk megőrzésében és akár váratlan, pozitív irányú megoldási lehetőségekkel is szolgálhat.

heti csillagenergiák asztrológia horoszkóp ezotéria

Fotó: Canva

Szerdán, őseink ünnepén az Ikrek Hold egy égi háromszöget alkot a Halak Neptunusszal és a Szűz Vénusszal. Hármas kapcsolódásuk segíthet emlékeink felelevenítésében, elődeinkkel való kapcsolódásunk megélésében. A Skorpió Merkúr mélységekkel kapcsolódó minőségével kiegészülve tér nyílhat az igazán mély beszélgetéseknek és bátorságot kaphatunk elmesélni akár azokat a családi történeteket is, amik eddig valamiért nem kerültek előtérbe. Az Ikrek Hold- Neptunusz kapcsolódás azonban hajlamossá tehet minket arra, hogy figyelmünk elkalandozzon és fókuszunk csökkenjen, így érdemes lehet a szokásosnál nagyobb óvatossággal közlekedünk az utakon.

Csütörtökön a Rák Hold múltidéző energiái az emlékek vizeire kalauzolhatnak minket. Ez a minőség sokat segíthet, hogy lekerekítsük az ünnepek alatt elindult folyamatokat és történeteket. A hétköznapok szintjén nagyobb lendületet érezhetünk magunkban, de érzelmi síkon érzékenyebbé válhatunk, így érdemes lehet nagyobb figyelemmel fordulni egymás felé.

Pénteken a Rák Hold minőségei maradnak velünk, miközben egy dominánsabb energetikai változást élhetünk meg: két fontosabb hatás is pontosul és a háttérben elkezdhetjük érezni a novembert meghatározó bolygókapcsolódások erejét. A Nap és a Jupiter szembenállásával tudatosságunk fokozódhat: a jupiteri bölcsességgel felvértezve láthatóvá válhat a nagyobb kép az Eklipszidőszak alatt megélt helyzeteinkkel, folyamatainkkal kapcsolatban.

Perspektívánk megváltozásával vagy az új részletek megpillantásával a helyére kerülhet a kirakósunk utolsó darabja, és levonhatjuk megfelelő tanulságainkat is.

A Vénusz-Neptunusz szembenállás, rávilágíthat az Eklipszek alatt megszületett tisztánlátás fontosságára: az akkor lehullott álarcoknak köszönhetően most elkerülhetővé válhatnak azok a csapdahelyzetek vagy csalódások, amelyeket ez a hatás képviselne. A Szűz Vénusz részletorientáltsága és a Halak Neptunusz éteri minősége támogathatja, hogy témáinkban az utolsó apró részletek helyre kerülésével elindulhasson gyógyulásunk. A hétköznapok síkján ez nap alkalmas időpont lehet a tervezésre, ötletelésre vagy bármilyen kreatív folyamatra, azonban a konkrét célok kitűzését érdemes lehet későbbre halasztani a neptunuszi energiák lehetséges megtévesztő hatása miatt.

A hétvégénket már a novembert meghatározó uránuszi energiák hatják át az Oroszlán Hold minőségével együtt. Az Uránusz-Merkúr szembenállás szemléletmódunk, terveink, elgondolásaink és hitrendszereink ellen intézhet kihívást, hirtelen jövő felismeréseken vagy váratlan helyzeteken és megoldandó feladatokon keresztül. Fókuszunkba az elfogadás-elengedés, a stabilitás, az átalakulás és a fizikai-anyagi síkkal, valamint lelki mélységeinkkel való viszonyunk témáit emelheti ez a hatás. A kihívások hatására elkezdhetjük érezni a változás vagy változtatás szükségességét. Szerencsére az Oroszlán Hold segíthet kapcsolódni Belső Erőnkkel, hogy bátran szembe nézhessünk a felvetett kérdésekkel.

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus Instagram-oldala: instagram.com/lelek.emelo

Kiemelt kép: Getty Images